Månedsmagasinet på Costa del Sol
I en lett og stilig sommerkjole kommer Linda Klepp slentrende mot meg på Starbucks kafé i sentrum av Málaga. Fra sin herskapsleilighet rett over plassen har hun sett Det Norske Magasinets utsendte ankomme det avtalte stedet.
 
Rett ved siden av en av Lindas mange restaurantanbefalinger i Málaga, La Cueva, er inngangen, og en liten fin heis tar oss opp i andre etasje, hvor Linda ønsker velkommen til sin fantastisk flotte leilighet.
Det er en ytterst bereist kvinne vi her har med å gjøre, og Linda har nettopp kommet hjem fra en tur til Peru. Foruten å være lærer på et gymnas har hun nemlig også vært turguide de siste 20 årene. Først med base i Torremolinos, men i de siste par årene har hun leid denne herlige leiligheten, midt i sentrum av Málaga.
Linda elsker sin fine leilighet, men er klar over at den kun er til leie. Hun og mannen er derfor på boligjakt i Málaga for å finne en leilighet som de kan kalle sin egen. ”Det er klart at når man velger å bo i Málaga sentrum, så er det noen ting man ikke får,” sier Linda, med henvisning til at man kan se langt etter en stor terrasse som man kan slikke sol på. ”Om det er det man vil ha skal man finne en bolig i Mijas,” tilføyer hun, og begynner å fortelle om alle de fantastiske tingene som man kan se og gjøre i Málaga by. Når praten kommer inn på det nyåpnede og luksuriøse Gran Hotel Miramar, åpner Linda straks laptopen sin og viser meg en blogg som hun nettopp har skrevet om emnet. Linda driver nemlig bloggen ’Mí Málaga’, som er en samling beskrivelser av hennes favorittsteder, og insider tips om hva man skal se i Málaga. Det kommer hele tiden nytt til, etter hvert som Málaga endrer seg og nye, trendy restauranter, butikker, hoteller og museer dukker opp.
 
 
 

Linda anbefaler:

«Første morgenen du er i Málaga bør du gå opp til Gibralfaro, som er Málagas borgruin. Her har du en fantastisk utsikt over hele Málaga sentrum, og gåturen opp dit er flott. Etterpå kan du få frokost på en av caféene på Plaza de la Merced, som ligger rett nedenfor, og se byen våkne til liv.”
 

Soho

”Soho-området er et must see når man er i Málaga. Det ligger bare noen få hundre meter fra Calle Larios, men det er ikke så mange år siden det var et kvarter som man absolutt ikke skulle ferdes i etter mørkets frembrudd. I dag er Soho full av trendy caféer og restauranter, men området har bevart sin rå atmosfære, noe som bl.a. ses i gatekunsten, som det er mye av. Av spisesteder anbefaler jeg O’labo, som drives av to franske kvinner.
 

Mercado Central de Atarazanas

Det blir ikke mer autentisk enn på et besøk i Málagas marked, hvor det selges frukt og grønnsaker, fisk og kjøtt i tre store haller, som opprinnelig ble brukt til konstruksjon og reparasjon av havnens skip. ”Og så sitter malagueñoene ute mellom mylderet fra markedets handlende og gatens trafikk og nyter tapas med helt ferske ingredienser inne fra markedet. Det er ikke mitt foretrukne spisested, men jeg setter meg av og til på baren på fortauet bare for å nyte stemningen,” forteller Linda, idet vi forlater markedet.
 

Se Málaga på to hjul

”I så liten og sentral by som Málaga anbefaler jeg at man leier en sykkel og kjører rundt i byen. Du kan f.eks. sykle ut til Baños del Carmen i Pedregalejo. Det er bare en 12-minutters tur på sykkel og her kan du nyte en fantastisk middag eller lunsj på samme sted som hvor det i gamle dager var kurbad. Det er nødvendig å bestille bord.”
 

Muelle uno

Av restauranter på den prominente Muelle Uno anbefaler Linda hele tre stk. Det er restaurant José Carlos García, som har blitt tildelt en Michelin-stjerne. Den er øverst på Lindas liste. I tillegg er det fiskerestauranten Godoy og til sist La Cueva, som er en kjede av restauranter fra Granada. Det betyr at de får alle sine ingredienser fra denne provinsen, og deres jamón er utsøkt. ”Jeg og mine gjester kjøper alltid noen skiver jamón med hjem, for det er virkelig prima kvalitet til prisen,” forteller Linda begeistret.
 

Kunst

Linda har kunnet merke en stor økning i turismen etter at Picasso-museet åpnet i 2003. Etterspørselen for kunstturene hennes har vært enorm siden da. Det er derfor også med i Lindas varmeste anbefalinger å besøke Centre Pompidou, som er en samling for fransk kunst, CAC Málaga, som er en samling for moderne kunst, og så anbefaler hun å besøke noen av de mange lokale kunstutstillingene, som man finner i hele byen. Samt naturligvis en tur i Soho-kvarteret for å se på gatekunst.
 

Málagas beste utsikt

Etter å ha gått rundt Soho-området avslutter vi turen med å gå inn på Room Mate-hotellet, som ligger rett ved havnen. ’Ding’ sier det når heisen stopper i øverste etasje, og vi trer ut på en kjempestor takterrasse. Her er den mest vidunderlige panoramautsikten til pariserhjulet, Muelle Uno, og helt over til Gibralfaro-borgen. Et perfekt sted å nyte et iskaldt glass hvitvin – og det gjør vi også.
Nå må jeg si farvel til Linda. Hun skal nemlig videre i byen og booke middag til en gruppe på 18 personer til i morgen. ”I Spania er sånt best å gjøre ansikt til ansikt,” smiler Linda, som helt sikkert vet hvor man spiser godt i Málaga.
For mer info, se Lindas blogg: www.mimalaga.no

Lunsjtilbudet i Málaga er ganske allsidig. Det finnes utallige cafeer, konditorier, bakerier osv. som åpner i 7-tiden om morgenen. Spanjolene velger helst noe søtt til dagens første måltid, “churros y chocolate” er en favoritt, og på Casa Aranda i et smug like ved Plaza Felix Saenz hvor jeg bor, benker de seg fra tidlig morgen med sine frityrstekte stenger som de dypper i en kopp tykk sjokolade. Jeg og mine venninner falt ikke for denne fristelsen i dag tidlig… vi fortsatte noen meter forbi Casa Aranda til et litt sunnere alternativ – Brunch It! – skriver Linda på bloggen MiMálaga.no

 

Lindas tips

”Man behøver ikke å bo dyrt for å nyte den luksuriøse stemningen. Du kan saktens gå inn og få en Caesar salat på Gran Hotel Miramar og bare sitte og nyte den atmosfæren som hersker på et slikt sted. Jeg vil heller bo på 3-stjerners hotell og nyte dyrere mat. Jeg har ofte gått inn og spist lunsj på f.eks. Ritz Hotel, hvis jeg har hatt litt tid til overs i en storby.”
 
Gran hotel Miramar
Av Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com
. Foto/Video: Kristina Havbo Kongsgaard

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.