Månedsmagasinet på Costa del Sol
Maersk satser nok en gang på Málaga · Sánchez’ nye regjering er klar · Lenger ventelister enn noensinne på privatsykehus · Cudeca mangler frivillige

Maersk satser nok en gang på Málaga · Sánchez’ nye regjering er klar · Lenger ventelister enn noensinne på privatsykehus · Cudeca mangler frivillige

Maersk satser nok en gang på Málaga

 
Maersk Line har på nytt fått øynene opp for Málagas industrihavn. En ny avtale betyr at Maersk i løpet av året vil øke sine aktiviteter betydelig i Málaga. Det antas at Maersk, som har verdens største containerflåte, i løpet av dette året vil ankomme med over 150.000 containere. Det betyr en fordobling av aktivitetene for Málagas havn. Maersk Line er hovedaksjonær i havnen i Algeciras, og har ikke hatt noen aktivitet av betydning i Málaga siden 2014. Det blir det nå en endring på.
 
{loadposition google}
 

Sánchez’ nye regjering er klar

Noen kaller det et sterkt team. Andre ser på det som en broket forsamling – men alle er enige om at Pedro Sánchez overrasker med sin sammensetning av ministere i sin nye regjering. Elleve av de sytten ministrene er kvinner, og på det nye ministerlaget finnes professorer, en astronaut, EU-politikere, en anti-korrupsjons dommer samt en forfatter. ”Regjeringen er sammensatt av ledertyper som også har evner til å forhandle og modernisere Spania,” forteller Pedro Sánchez om sin nye regjering, som offisielt inntrer i neste uke. Pedro Sánchez’ mindretallsregjering har mandat frem til våren 2020.
 
 

Lenger ventelister enn noensinne på privatsykehus

Å tegne en privat sykeforsikring er ikke lenger ensbetydende med rask og effektiv assistanse – i det minste ikke alle steder. Flere private sykehus, klinikker og leger i Málaga-provinsen erkjenner nå at klienter med en privat sykeforsikring ikke lenger kommer i første rekke, pga. den lave betalingen de får fra selskapene. Den harde priskonkurransen i markedet for salg av sykeforsikringer gjør at flere selskap kun kan – eller vil – betale mellom 12 og 20 euro for en konsultasjon. Derfor gir de private sykehusene og legene i dag førsteprioritet til de klientene som ikke har sykeforsikring, som gladelig betaler listeprisen, som typisk er tre til fem gange høyere. Flere klienter med private sykeforsikringer har lenge klaget over de lange ventelistene, som også kan skyldes, at flere sykeforsikringsselskaper ofte kun ”kjøper” en meget liten kvote av en gitt ytelse, som rask brukes opp og i ettertid skaper ventetid. Derfor står flere private sykehus, klinikker og leger nå frem og forklarer situasjonen med sykeforsikringsselskapene, da det som oftest er dem som får klagene.
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 

Cudeca mangler frivillige

Cudeca Hospice åpner to nye gjenbruksbutikker, én i San Pedro og én i Estepona. De har derfor bruk for frivillige som kan sette av en formiddag i uken til å hjelpe i butikken.
Oppgavene består av å motta donerte ting og klær, ekspedere kunder og å pynte vinduer og butikken. Det tilbys et godt fellesskap av frivillige, og muligheten for å øve på sitt engelske eller spanske språk.
Interesserte kan kontakte den Frivillige Avdeling på voluntariado@cudeca.org eller ved å ringe 952 564 910 / 671 048 304.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.