Månedsmagasinet på Costa del Sol
Mariano Rajoy går av som formann for PP · Ny spansk regjering · Uber er klar til å kjøre · Pågrepet med 705.000 euro i kofferten

Mariano Rajoy går av som formann for PP · Ny spansk regjering · Uber er klar til å kjøre · Pågrepet med 705.000 euro i kofferten

Mariano Rajoy går av som formann for PP

”Det er på tide å gi seg. Det er det beste for partiet, for meg, og for Spania”.
Med disse ordene trakk Mariano Rajoy seg som formann i Partido Popular på tirsdag ettermiddag. Siden 2004 har han stått i spissen for partiet – og siden 2011 har han vært statsminister. Mariano Rajoy har ikke i tankene hverken å plukke ut eller å anbefale sin etterfølger, som skal velges på en ekstraordinær partikongress til høsten. Han vil derimot gjerne fortsette i en mindre rolle i partiet, hvis den nye lederen ønsker det.
 
{loadposition landingpage2}
 

Ny spansk regjering

Den omfattende korrupsjonssaken ”Gurtel” har veltet Mariano Rajoy og hans regjering. På fredag ettermiddag stemte et knepent flertall i parlamentet nemlig for det mistillitsforslaget som PSOE, ledet av Pedro Sánchez, hadde reist mot Rajoy og regjeringen. Mistillitsforslaget ble reist som følge av domsavsigelsen i slutten av mai i den årelange Gurtel-saken, som dreier seg om korrupsjon i PP og for flere av partiets tidligere fremtredende politikere. Hele 29 medlemmer og tidligere samarbeidspartnere til Partido Popular ble tildelt usedvanlig høye dommer for omfattende korrupsjon med offentlige midler, og selve partiet fikk en bot på 245.000 euro for å ha profitert på saken og for å ha ført et såkalt ”parallell-regnskap” (les: administrert svarte penger) i perioden fra 1989 og ca. tjue år frem i tid. Ingen av de dømte var med i den sittende regjeringen, men dommen ga Mariano Rajoy og partiet et så stort troverdighetsproblem at samarbeidet med støttepartiet Ciudadanos, og andre mindre støttepartier, ble uholdbart. Derfor var det en regjering i kne, som tidlig i juni måtte se et flertall i parlamentet stemme for Pedro Sánchez som ny president. Han kommer til å stå i spissen for en mindretallsregjering kun bestående av PSOE frem mot neste parlamentsvalg i 2020.
 
pedro sanchez psoe
 
{loadposition google}

Uber er klar til å kjøre

Mandag morgen ble de første 200 Uber-bilene sendt ut på gaten på Costa del Sol. Det er de såkalte utleiebilene med sjåfør, som i fjor provoserte frem stor misnøye og flere streiker blant taxisjåførene. Uber lanserer fra første dag kampanjer mot alle som reiser med AVE-toget, og har i følge selskapet fått en fin mottakelse på Costa del Sol. Uber finnes i dag i Madrid og Barcelona, og selskapet har valgt Málaga som den tredje byen, etter at de fikk 150.000 forespørsler om turer her i fjor.
Alt tyder på at taxisjåførene har gitt opp sin kamp for å hindre Uber (og Cabify) å etablere seg her, og i stedet har de tatt opp konkurransen. Costadelsol.taxi er sjåførenes nye hjemmeside, hvor man nå enkelt kan bestille en taxi i hele provinsen og regne ut prisen for serviceytelsen.

 

Pågrepet med 705.000 euro i kofferten

En tysk statsborger forsøkte tidlig i uken å reise med 705.000 euro i kofferten. Men den rutinemessige skanningen av bagasjen i Málaga lufthavn satte en stopper for reiseplanene. Tyskeren var på vei til Tyrkia med alle kontantene, men da han ikke kunne dokumentere hvor pengene kom fra, ble han arrestert av spansk politi for forsøk på hvitvasking av penger.
 
{loadposition google_native}
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.