Månedsmagasinet på Costa del Sol
Storkonflikt i hotell- og restaurantbransjen · Problemer hos El Corte Inglés · Bedriftsflukten fra Catalonia fortsetter · Svart skjerm for Norsk TV

Storkonflikt i hotell- og restaurantbransjen · Problemer hos El Corte Inglés · Bedriftsflukten fra Catalonia fortsetter · Svart skjerm for Norsk TV

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Storkonflikt i hotell- og restaurantbransjen truer Costa del Sol

Aldri før har partene stått så langt fra hverandre, og aldri før har arbeidsmarkedets parter forlatt forhandlingene før tiden var ute. På tirsdag møttes fagforeningen (CCOO) og hotell- og restauranteierforeningen (Aehcos) i et siste forsøk på å bli enige om en ny avtale. CCOO ønsker en lavere reduksjon i sine medlemmers årlige arbeidstimer, samt at de ansatte som jobber i bransjen på korttidskontrakter via vikarbyråene skal inkluderes i den nye avtalen. Aehcos’ holdning er den stikk motsatte. Hotell- og restaurantfolkene mener at det er behov for flere arbeidstimer samt vikarbyråenes fleksibilitet, i en bransje som er sterkt sesongpreget. CCOO varsler storstreik i løpet av juli, august og september hvis ikke partene blir enige.

 
 
{loadposition landingpage2}

 

Problemer hos El Corte Inglés

Alt er sannsynligvis ikke som det burde være i det kjente varehuset. Syv av totalt ti styremedlemmer krever at den administrerende direktøren går av i løpet av 15 dager. Han heter Dimas Gimeno og ble ansatt i fjor, etter at El Corte Inglés’ stifter døde. Dimas Gimena var det unge håpet som skulle fornye det gamle varehuset, men hans idéer og siste forslag om en børsnotering har ikke falt i god jord blant hovedaksjonærene, som primært er en håndfull spanske familier. El Corte Inglés måtte i fjor refinansiere sine lån, og siden den gang er det blitt spekulert mye om den økonomiske tilstanden i det prisbelønte varehuset.
 
 

Bedriftsflukten fra Catalonia fortsetter

Innsettelsen av Quim Torra som ny president for Catalonia har på ingen måte skapt ro og stabilitet i regionen. – Hverken politisk, økonomisk eller sosialt. Bedriftsflukten fra Catalonia fortsetter ufortrødent.
Totalt har over 4.000 bedrifter nå forlatt regionen siden Carles Puigdemont arrangerte valget 1. oktober i fjor om regionens tilhørighetsforhold. De første til å flytte sine hovedkontor ut av Catalonia var bankene Banco Sabadell og La Caixa, og siden da har 4.000 katalanske bedrifter valgt å følge etter.
 
{loadposition google}

 

Svart skjerm for Norsk TV

Siden tirsdag kveld har det for mange ikke vært mulig å få inn de norske tv-kanalene. Det skyldes sannsynligvis at leverandøren Team Nordic har fått brutt sitt signal. På tirsdag var det en større razzia på deres kontor i Benalmádena, og siden da har kontoret og telefonlinjene vært stengt. På hjemmesiden forteller selskapet at det i løpet av de neste 48 timene ikke vil være noe tv-signal på grunn av en oppdatering.
 
 

Informasjonskampanje om maneter

Málaga fylkesråd og organisasjonen for bevaring av havene, El Aula del Mar, har i dag startet informasjonskampanjen Infomedusa, som handler om maneter. Utover informative brosjyrer og hjemmesider med råd om hva man skal gjøre hvis man blir kommer i kontakt med manetene, finnes det også en app. I år er appen oppdatert, slik at den har nye bilder av strendene med detaljert informasjon om hver enkelt, og en side med oppslag fra nærområdet.
Appen tilbyr informasjon om alt fra vannet og luftens temperatur, vindens styrke og retning, og bølgenes høyde fra dag til dag på de 132 strendene i Málaga. I tillegg er det også informasjon om manet-risikoen på kysten, særlig med tanke på den farlige ”portugisisk krigsskip maneten” som har herjet langs den spanske kysten i senere tid.
 
{loadposition google_native}

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet