Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ny miljøskatt og restriksjoner på plastposer – Regjeringen løsner ikke på grepet rundt Catalonia – 36 ulykker på syv år i La Cala de Mijas

Ny miljøskatt og restriksjoner på plastposer - Regjeringen løsner ikke på grepet rundt Catalonia - 36 ulykker på syv år i La Cala de Mijas

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Ny miljøskatt og restriksjoner på plastposer

Fra 1. juli skal alle forretninger i Spania ta betalt for plastposer. De fleste supermarkedene har allerede innført dette, men fra juli trer en ny miljøskatt i kraft, som gjelder for alle forretninger. Intensjonen er å redusere plastforbruket og øke skattene. Neste skritt i den nye loven tas ved inngangen til 2021, hvor alle plastposer skal være biologisk nedbrytbare eller skal kunne gjenbrukes. De eneste plastposene som fortsatt vil være gratis er de tynne, lette posene, som vanligvis brukes når man kjøper frukt, grønnsaker, fisk og kjøtt i løsvekt. Miljøorganisasjonen Greenpeace er ikke ubetinget begeistret for de nye tiltakene. De mener at selv de nye biologisk nedbrytbare posene er dårlige for miljøet, samt at den nye loven ikke endrer på det fundamentale problemet i hele miljødebatten, som er vår ”bruk og kast”-kultur.
 
 
{loadposition landingpage2}
 
 

Regjeringen løsner ikke på grepet rundt Catalonia

Mariano Rajoys Partido Popular har med massiv støtte fra PSOE og Ciudadanos besluttet å aktivere Grunnlovens paragraf 155 i Catalonia. Paragrafen sikrer sentralregjeringens fulle kontroll over regionen. De tre partiene trengte ikke mange minuttene ved forhandlingsbordet for å bli enige, etter at den nye katalanske lederen, Quim Torra, ved sin innsettelse meldte om at hans nye regjering fortsatt vil kjempe for uavhengighet. Quim Torra har til og med allerede besøkt sin forgjenger, Carles Puigdemont, som fortsatt oppholder seg i Tyskland, og sine fengslede kollegaer. Quim Torras’ klare meldinger og handlinger har fått sentralregjeringen til å handle og hindre den nye katalanske regjeringen i å operere.
 
 

36 ulykker på syv år i La Cala de Mijas

Man har satt opp radarer og advarselsskilt, satt ned fartsgrensen fra 100 til 80 km/t, samt også renovert veinettet for å flate ut de verste svingene. Allikevel har det de siste syv årene skjedd 36 store ulykker på kystveien N-340 ved La Cali de Majas. Mer presist er det ved kilometersteinene 200 til 202, at svingene har en radius på 80 grader og forårsaker de mange ulykkene. Ulykkene forårsakes primært av lastebiler som velter i den krappe svingen, og forårsaker kilometer- og timelange køer. Både Majas kommune og fylkesrådet har foreslått å gjøre betalingsmotorveien gratis ved ulykker for å redusere de lange køene, men de har fortsatt ikke fått svar fra sentralregjeringen, som administrerer betalingsmotorveien.
 
{loadposition google}
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet