Månedsmagasinet på Costa del Sol
Tidligere spansk minister arrestert – Flere tilfeller av hudkreft i Málaga – Nye bøter for å gå lettkledd i Marbella

Tidligere spansk minister arrestert - Flere tilfeller av hudkreft i Málaga - Nye bøter for å gå lettkledd i Marbella

Tidligere spansk minister arrestert

Skjelettene ramler ikke lenger ut av skapene, men til tider ser en ny kjedelig korrupsjonssak fremdeles dagens lys. Denne uken rammer den Eduardo Zaplana, som var arbeidsminister under José María Aznar, og president for Valencia-regionen i perioden 1995-2002. Før det var han borgermester i Benidorm. Zaplana ble arrestert midt i uken, da han forsøkte å hvitvaske noen av de rundt ti millioner euroene som han antakelig har mottatt i ulovlige returprovisjoner i sin tid som politiker. Guardia Civil har i flere år hatt ham under mistanke, men har ikke klart å trenge gjennom nettverket av selskaper som Zaplana hadde bygget opp i Panama og Uruguay for å skjule sine millioner. Derfor har de i flere år måttet vente på et feiltrinn fra Zaplana. Det kom denne uken, når den pensjonerte politikeren forsøkte å føre ut noen av sine millioner via konti i Luxembourg, Andorra og London. Da slo politiet til, og Zaplana sitter nå varetektsfengslet.

Flere tilfeller av hudkreft i Málaga

I fjor ble det registrert 5.500 tilfeller av hudkreft i Málaga-provinsen. Vanligvis kan kreften kureres hvis det behandles i tide, men krefttypen ”Melanoma” er spesielt farlig, og det er kun 10 prosent som blir kurert. I Málaga registrerte man i fjor 300 tilfeller av Melanoma, noe som målt i forhold til antall innbyggere er en tredobling i forhold til det øvrige Spania. Sjefen for hudlegene på regionssykehuset Carlos Haya i Málaga, Leandro Martínez, fortalte på en konferanse på torsdag at særlig utlendinger med lys hud er utsatt for denne aggressive typen av hudkreft. Han anbefaler at man holder seg langt unna solarium og ikke tilbringer for mange timer om gangen på stranden – spesielt ikke midt på dagen. En sjekk hos en hudlege anbefales også. På konferansen fortalte hudlegen også at legene nå setter i gang med en forebyggende informasjonskampanje om hudkreft på provinsens folkeskoler, da det anslås at 90 prosent av all hudkreft kan forebygges ved redusert solbading.

Nye bøter for å gå lettkledd i Marbella

Marbella kommune har nettopp vedtatt en ny lov som gjør det ulovlig å ferdes på gaten uten tildekket overkropp. Kommunen mener det er uanstendig, og at det gir et dårlig inntrykk av byen. Den nye loven forbyr også folk å vandre rundt i undertøy eller kun med et håndkle rundt livet. I tillegg kan man også få bot for å ferdes på offentlige steder med Lolita-dukker eller annet sexleketøy. Loven inkluderer dette punktet som følge av de mange utdrikningslagene som arrangeres i byen om sommeren. Boten for overtredelse av den nye loven er på 750 euro.
 
{loadposition google}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.