Månedsmagasinet på Costa del Sol
Etter fiaskoen i jubileumsåret

Etter fiaskoen i jubileumsåret

De er uønsket

De innleide spillerne var til ingen nytte, spillernes verdi raste – de skylder lønn og er tynget av gjeld, og dette er nå et stort problem for en klubb som har vært uten ledelse i 30 måneder.
 

”Gå nå”, sier Málagas borgermesterti l klubbeier sjeik Al-Thani i Doha.

Det er et stort og gjennomgående ønske i enhver avkrok av Martiricos, Málaga Club de Futbols hovedsete på Estadio La Rosaleda:
At den arabiske klubbeieren, sjeik Abdullah Al-Thani og hans barn forlater klubben. Jo før, jo bedre.
Etter å ha overtatt etter den tidligere presidenten i Real Madrid, Lorenzo Sanz, for åtte år siden, har sjeiken kjørt klubben sportslig så vel som økonomisk i senk. Medarbeidere ligger våken om natten. Deres jobb er i fare ved Málaga CFs nedrykk til 2. divisjon.
Det taktfaste og øredøvende budskapet fra de store fanskarene ved La Liga-oppgjørene på La Rosaleda har lenge og vedvarende lydt:
Al-Thani forsvinn NÅ!
Al-Thani forsvinn NÅ!
Al-Thani forsvinn NÅ!
De mest ytterliggående har malt det samme oppropet på veggene på stadion og slettet hans navn med graffiti på det skiltet som har markert rundkjørselen ved Avenida de Simón Bolívar og Avenida de Luis Buñuel, som skulle oppkalles etter ham. Denne dedikasjonen fra bystyret i Málaga er for lengst trukket tilbake. Borgermester Francisco de la Torre og hele den fotball-glade byen Málaga er forferdet over den tilstanden som Al-Thani har brakt Málaga CF i, og det ødeleggende rykte han gir denne driftige byen.
Barna inn i administrasjonen

Hans åtte år som eier har vært preget av et virvar av trener-, spiller- og ledelsesutskiftninger.
I de siste 30 månedene har Málaga CF reelt vært uten daglig ledelse – etter den plutselige avskjedigelsen av den administrerende direktøren Vicente Casado og visedirektøren Manuel Novo.
I ledelsen og i administrasjonen satte Al-Thani i stedet for inn sine fire barn, hvorav den eldste, Nasser, som visepresident, Nayet som sekretær, Raket og datteren Hamyan – de to sistnevnte henholdsvis som rådgiver og CEO (formann) for Málaga CFs fotball-akademi.
Den daglige ledelsen av klubben er lagt i hendene på Nayet Al-Thani, sportsdirektør Mario Husillos, advokat Joaquin Jofre og finansdirektør Roberto Cano.
Vicente Casado fikk straks etter sin avskjedigelse i Málaga CF jobb i La Liga-organisasjonen som ansvarlig for den internasjonale utviklingen, og er nå markedsdirektør i det profesjonelle spanske fotballforbundet.
Manuel Novo livnærer seg i dag bl.a. som rådgiver for Cádiz CF, som er med i kappløpet om opprykk fra 2. divisjon til La Liga.

Borgermesters klare melding
 
Al-Thanis lange fravær fra hans klubb har fått Málagas fotballinteresserte borgermester, Francisco de la Torre, til å be ham om å gå.
”Når du er ansvarlig for en klubb skal du forsøke å holde klubben på stø kurs og oppe i La Liga. Hvis du ikke har forutsetningene for å gjøre det, så er det andre eiere som kan”, sier de la Torre direkte henvendt til Al-Thani.
Klubbeieren og presidenten oppholder seg fast i sin hjemby, Doha i Qatar, og uttaler seg utelukkende på Twitter. Her ber han om respekt – også fra Málaga-borgermesteren.
Han forklarer sitt fravær med den politiske situasjonen i Qatar og ”unnskylder for Gud”!
Inn med sikkerhetsvakter

Jeg har truffet barna – både ved Estadio La Rosaleda og ved det daglige treningsanlegget. Smilende og tilsynelatende ubekymret. Hamayan, universitetsutdannet i USA, snakker flytende engelsk. For den gode stemningens skyld velger jeg å ikke spørre henne om sin fars virke – eller mangel på det – i Málaga CF.
Vi får en prat om familieforhold. Hun forteller at tendensen i flere arabiske land er færre koner til mennene og færre barn i ekteskapene.
Hun sier videre at alle må stå sammen om klubben – også de kritiske fans – for å oppnå frelse i La Liga.
Men også deres oppførsel er patetisk. De kommer ofte for sent til La Liga-kampene på Estadio La Rosaleda, og de krevde endog at oppgjøret mot Atlético Madrid ble utsatt, da de hadde kommet for sent hjemmefra. Da FC Barcelona var på besøk uteble de alle, unntatt Nayet.
Han måtte føres inn av sikkerhetsvakter!

Harde økonomiske fakta

Denne sesongen markerer et lite jubileum i Málaga CF – nemlig det 10. året på rad i La Liga. Sesongen kjennetegnes ved salg av klubbens tre beste spillere, Camacho, Fornaks og Sandro for ca. 30 millioner euro, og kjøp av to nye spillere, sør-amerikanerne Cecchini og Rolon – begge Al-Thanis påfunn – for totalt 7,5 millioner euro. Ingen av dem kunne brukes!
Og ja, i tillegg ble treneren Michel sparket i januar 2018.
Av åtte hasteinnleide spillere i januar slo bare Iturra og Lacen til – begge er 33 år.
Stygt er det også at den elendige sesongen 2017-18 har medført en forringelse av Málaga-troppens verdi på totalt 16 millioner euro, ifølge den anerkjente nettsiden Transfermarkt.
Av spillere på kontrakt de kommende årene er det problematisk at Juanpi, Ricca og Santos alle har en årslønn på 1,2 millioner euro hver. De to førstnevnte er sjelden på banen, mens Santos er leid ut til 2. divisjonsklubben Sporting Gijon.
Han vil neppe tilbake til Málaga CF.
Hva nå sjeik Abdullah Al-Thani?
 


Fotballinteresserte på Costa del Sol i Spania så vel som fra andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribuneplasser på den ene langsiden, beskyttet for eventuelt regn.
I forkant er det et lett måltid og matchopplegg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen, og buss tur-retur stadion.
Medlemsrabatter til alle kampene.
 
Kontaktpersoner:
Sekretær: Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
 
kontakt@malaga-support.dk
Formann: Morten Møller
617 700 424
info@malaga-support.dk
 
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF som er opptatt i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Klubben teller mer enn 300 medlemmer og støtter kreft-hospicet Cudeca i Benalmádena og barnehospital i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.malaga-support.dk
Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.