Månedsmagasinet på Costa del Sol

Før sesongen startet, snakket mange i og rundt fotballklubben Málaga CF om Europa-spill og en plassering høyt oppe på La Liga-tabellen. 10 måneder senere vet vi hvordan det gikk: Bunnplassering og nedrykk!

Det ble i denne omgangen ti år i den spanske toppligaen på Málaga Club de Fútbol. Og til tross for at 2017-2018-sesongen ikke vil bli husket på grunn av sportslig suksess, har ikke supporterne mistet håpet om en rask retur til La Liga. Mye avhenger av hva som nå skjer på eiersiden i klubben, om sjeik Al Thani selger seg ut og om nye og mer stabile og forutsigbare eiere endelig tar over.

Gode minner

Men minnene går aldri tapt, og med ”Los Boquerones” (klubbens kallenavn) har store og små supportere opplevde mange store fotballøyeblikk på hjemmestadion La Rosaleda i Málaga by de ti siste sesongene.
Etter 2007-2008-sesongen endte Málaga CF på 2. plass i den nestøverste serien og rykket dermed opp i La Liga. Samme sesong satte laget seks sesongrekorder, ifølge Wikipedia:
* Raskeste mål i en kamp: 10 sekunder – Nabil Baha for Málaga CF mot Cádiz CF (5. jan 2008).
* Flest mål av samme spiller i en kamp: 3 – Antonio Hidalgo for Málaga CF mot Hércules CF (18. mai 2008)
* Flest mål i en kamp: 10 – Málaga CF 4–6 Hércules CF (18. mai 2008)
* Flest mål scoret av tapende lag: 4 – Málaga CF 4–6 Hércules CF (18. mai 2008).
Og når vi første er i gang med mimringen, så tar vi med at i sesongen 2002-2003 vant Málaga CF 5-1 over Barcelona på La Rosaleda! Snakk om minner!
 

Veien videre

Selv om det neste år blir spill i andredivisjon og La Liga 1-2-3, vil nok supporterne møte opp på La Rosaleda for å heie fram de blåhvite til nye triumfer og forhåpentligvis en rask retur til La Liga.
Med sine 42 offisielle supporterklubber – peñas – står klubben sterkt i mange miljøer her på Costa del Sol. Derfor vil også medlemmene i vår egen ”Peña Malaguista de Noruega Oso Polar” fortsette å møte mann- og kvinnesterke opp på La Rosaleda.
 

Nye medlemmer

Vår peña har denne sesongen hatt 50 medlemmer og disponert like mange årskort til hjemmestadion i Málaga. Vi har fine plasser på stadion som vi satser på å beholde også kommende sesong. En viss utskifting i medlemsmassen blir det alltid, for noen flytter blant annet tilbake til Norge, mens andre ikke ønsker å være med lenger. Så langt tyder imidlertid alt på at langt de fleste av medlemmene i Oso Polar (”Isbjørn”) ønsker å fornye medlemskapet også for neste sesong.
Vi tar opp nye medlemmer fortløpende, og vi du være med å oppleve spansk fotball på nært hold, så meld fra til oss. Foreløpig har ikke klubben offentliggjort prisene for årskort for neste sesong. De blir trolig først klare i juli måned.
I Oso Polar får du som medlem adgang til alle hjemmekamper på La Rosaleda og rimelig busstransport tur/retur Fuengirola. Vi har våre faste samlingspunkter i Fuengirola der vi ser bortekampene sammen. I tillegg vil vi også neste år arrangere reiser til andre byer og fotballklubber når Málaga CF spiller bortekamper.
Vamos Málaga!
 
Av Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.