Månedsmagasinet på Costa del Sol

Det Norske Magasinet går bak kulissene om dramaet

Den sparkede treneren ble i Málaga for å være sammen med sitt barnebarn, og den nye treneren hentet åtte spillerbekjente!
 
Det var i de dagene, at Málaga Club de Fútbol sto på den andre enden. I mer enn én forstand. Rasende fans polstret Estadio La Rosaleda med graffiti med ordene ”Al-Thani forsvinn nå”. Føderasjonen av supportklubber vendte i et åpent brev klubbens arabiske eier og president ryggen, og i bunnen av Spanias topp-serie, La Liga, befant Málaga CF seg i en dyp sportslig krise.
 
Forholdet mellom Al-Thani og trener Michel, Michael Laudrups tidligere lagkamerat i kongeklubben Real Madrid, ble mer og mer anspent. Michel hadde fordømt ham ved flere anledninger og det kom frem at den tidligere sportsdirektøren Arnau hadde mistet tilliten til ham, før han ble sparket.
 
I dette setet som alltid er preget av bråk satt nå en gammel kjenning av Málaga CF og spillet i profesjonell fotball, argentineren Mario Armando Hussillos, som for to sesonger siden var blitt avskjediget av Al-Thani. Nå jobbet de tett sammen – også om å sparke Michel, som ble gitt så vanskelige betingelser med et mannskap som var langt billigere enn i sesongen 2016-17. Han og spillerne hadde et godt forhold til hverandre, men var kjørt fast i en ond sirkel uten seire. Treningsinnsatsen var nok også for svak.
 

Redd Málaga CF!

Her måtte Husillos engasjere seg i et dobbeltspill. Med den ene hånden avskjediget han vennen Michel, og med den andre ansatte han en annen god venn, Jose Gonzalez fra Cadiz. De hadde kjent hverandre helt fra de var aktive sammen.
 
Etter å ha reddet Granada fra nedrykk fra La Liga i siste minutt for to sesonger siden, og med en periode i kinesisk fotball som trener, var Gonzalez ledig på markedet. Smilende og engasjert under treningen og i elegant stil på sidelinjen under kampene er han satt til den vanskelige oppgaven:
 
Redd Málaga CF fra nedrykk!
 
Om han gjør det, forlenges kontrakten med enda en sesong.
 

Ingen takk til Al-Thani!

Selv ble Michel boende i Málaga sammen med sin kone Merche. De liker byen veldig godt, og var blitt besteforeldre. Deres sønn Adrian, som er en av aktørene på Málaga-laget, var blitt far til sønnen Nico.
Dramaet rundt Michels avskjedigelse kunne ha funnet sted noe tidligere. Også ham hadde fansen krevd bort ved rop på stadion rettet mot Al-Thani, og ved å møte frem på treningsanlegget og be ham om å gå.
 
Men avskjedigelsen trakk ut til etter årsskiftet, for da ville hans sluttoppgjør ikke belaste regnskapet for sesongen 2017-18. Den posten flyttes regnskapsmessig til 2018-19.
 
Michel tok farvel med verdighet. I et velformulert brev takket han alle for tiden i Málaga CF (ti måneder), også de fansene som hadde vendt seg imot ham. Han uttrykte takknemlighet for å ha fått sjansen i Málaga og oppmuntret spillerne. Han takket alle som er involvert i laget og medarbeiderne i klubben.
 
Alle nevnt, unntatt sjeik Al-Thani!
 

Gråtende fra banen!

Michel viste sympati for Husillos, og forståelse for at han måtte sparke ham. Málaga CF måtte komme i første rekke.
 
Han røpte at han siden august kunne se en avskjedigelse som muligheten. Sjeiken hadde ikke stilt det nødvendige spiller-materialet til rådighet for ham etter tapet av store navn som Camacho, Sandro og Fornals, og han hadde underkjent innkjøp som Arnau og han hadde anbefalt.
 
Og da nåværende spillere som den tidligere U-landslagspilleren Diego Gonzalez og kapteinen Recio gikk gråtende av banen, innså Michel at løpet var kjørt. Et trenerbytte var uunngåelig.
 
Selv sa den nye, Jose Gonzalez, ved sin ankomst til Málaga CF:
 
”Vår situasjon krever arbeid, engasjement og optimisme. Spillerne er i en komplisert situasjon. De er berørt av den følelsesmessig, men nå er de og fansen nødt til å trekke inn frisk luft”.
 

God dag og farvel!

Gonzalez anbefalte straks noen spillere for Husillos som han kjente. Fra kinesisk fotball, forwarden Brown Ideye, og fra Watford i England, Isaac Success, begge fra Nigeria, med landskamper bak seg. Suksess ble det for Granada i denne klubbens redningssesong med Gonzalez ved roret.
 
Videre er det enda seks nye aktører til det kriserammede mannskapet som sa farvel til marginal-spillerne Cifu til Albace, Mula til Tenerife og Ontiveros til Valladolid – alle 2. divisjonsklubber.

 

Gonzalez har jobbet i Kina

Fakta om Jose Manuel Gonzalez Lopez:
52 år og født i Cádiz.
Som aktiv spilte han forward.
Her spilte han som profesjonell for Cádiz, Mallorca, Albacete, Rayo Vallecano, Málaga og Tianjin Samsung i Kina.
Trener-karrieren ser således slik ut:
2002 – 2004: Cádiz
2004 – 2005: Albacete (sparket)
2006 – 2007: Cádiz
2008: Cordoba (sparket)
2009 – 2010: Murcia
2010 – 2012: Cádiz
2014 – 2016: Beijing Guoan, Kina (assistent)
2016: Granada (reddet laget fra å rykke ned fra La Liga)
2016 – 2017: Beijing Guoan, Kina (sjefstrener)
 

Michel er vant med å bli sparket

Fakta om Jose Miguel Martin del Campo.
55 år, født i Madrid.
Som aktiv var han midtbanespiller med 404 kamper for Real Madrid, 33 U- og 66 A-landskamper for Spania.
Avsluttet sin karriere i den meksikanske klubben Celaya.
Han har fått sparken i sine siste fire jobber som sjefstrener.
Trener-karrieren ser således slik ut:
2005 – 2006: Rayo Valecano
2006 – 2007: Real Madrid B (sparket)
2009 – 2001: Getafe
2012 – 2013: Sevilla (sparket)
2013 – 2015: Olympiacos, Hellas (sparket etter å ha ført klubben til to greske mesterskap og vinner av pokalturneringen, samt deltagelse i Champions League!)
2015 – 2016: Marseille, Frankrike (sparket)
2017 – 2018: Málaga CF (sparket)
 

Ut og inn med Al-Thani ved roret

Trenersetet i Málaga CF har vært overopphetet i de 7 årene som sjeik Al-Thani fra Qatar har eid og styrt klubben.
Kun Manuel Pellegrini, som førte klubben til en suksessfylt sesong i Champions League (2012-13), ble værende ut sin kontraktsperiode. Etter en tur til Manchester City jobber han nå i Kina, men har fortsatt bolig i Marbella.
Rekken med trenere under Al-Thani:
Juan Ramon Lopez Muniz, Spania – sparket i 2010.
Jesualdo Ferreira, Portugal, sparket i 2010.
Manuel Pellegrini, Chile – 2010-2013.
Bernd Schuster, Tyskland – fikk ikke forlenget kontrakt i 2014.
Javi Garcia, Spania – sa opp i 2016.
Juande Ramos, Spania – sa opp i 2016.
Marcelo Romero, Uruguay – sparket i 2017.
Michel, Spania – sparket i 2018.
 
Også andre-lagets trener er sparket
Det tok ikke lang tid før den nye lederen av fotballakademiet i Málaga CF, Antonio Tapia, eks-førstelagstrener i klubben, sparket Manuel Ruano som trener for klubbens andrelag i 3. divisjon. Laget er underlagt akademiet under navnet Atlético Malagueno. Ruano ble sparket til tross for at han flere år på rad brakte laget sitt til toppen av tabellen, men seier i play off-kampene om opprykk glapp.
 
Han har blitt avløst av en tidligere stjernespiller i Málaga CF, Dely Valdés fra Panama. Valdés er 50 år og regjerte som forward sammen med Dario Silva fra Uruguay på Málaga CFs La Liga-team i en fantastisk sesong i 2002-2003. Dobbel D ble dette makkerparet kalt.
Av Morten Møller – her sammen Gonzalez

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.