Månedsmagasinet på Costa del Sol
Storkampene står i kø på La Rosaleda

Storkampene står i kø på La Rosaleda

Som tabelljumbo i La Liga er ikke utgangspunktet det beste for Málaga CF denne vårsesongen. Trøsten er at alle de seks beste lagene i La Liga nå står i kø for å møte Málaga CF på hjemmestadion La Rosaleda i Málaga by.
 
Både Málaga-supporterne – ”Los Boquerones” – og tusenvis av tilreisende fotballentusiaster har mye å glede seg til i månedene fram mot sesongavslutningen midt i mai. For nå kommer alle dagens seks La Liga-topplag på besøk!
 

Først ut: Atlético Madrid

Allerede lørdag 10. februar kl. 16:15 er det klart for oppgjøret mellom Málaga CF og Atlético Madrid på La Rosaleda. Laget fra Madrid ligger i skrivende stund på andreplass i La Liga og har dermed et svært godt utgangspunkt for å kvalifisere seg til nesten års Champions League-turnering. Og klarer Atlético Madrid å beholde plassen i La Liga, slår laget også byrivalen Real Madrid. Dermed har Atlético god grunn til å vise seg fra sin beste side under det kommende oppgjøret mot Málaga CF på La Rosaleda.
Allerede uka etter, lørdag 17. februar kl. 20:45, er det Valencias mannskap som kommer på besøk til hovedstaden på Costa del Sol. Laget har hatt en sterk sesong så langt og holder ved redaksjonens avslutning en tredjeplass i La Liga, fire poeng foran Real Madrid!
 

Andalusisk derby mot Sevilla

Helgen 25./26. februar drar Málaga CF nordover til Bilbao i Baskerland for å møte Athletic Bilbao, et lag som Málaga CF i september i fjor spilte uavgjort 3-3 med på La Rosaleda. Med litt ekstra innsats bør det ikke være umulig å komme tilbake til Solkysten med ett poeng – eller tre – fra dette oppgjøret.
I månedsskiftet februar/mars er det klart for midtukekamp og andalusisk derby når Sevilla kommer på besøk til La Rosaleda. Sevilla på 6. plass i serien har i dag en grei luke ned til Eibar på 7. plass. Klarer Sevilla å holde på den gode plasseringen i serien, venter Europa League-spill neste sesong. Men kamp skal laget fra den andalusiske hovedstaden få, for det er mye prestisje også for Málaga CF i å vinne dette andalusiske regionderbyet!
 

Møter Liga-lederen Barcelona i mars

Første kamp for Málaga i mars er mot Leganés i Madrid, men allerede helgen 10./11. mars spilles neste storkamp på La Rosaleda. Det er Liga-lederen selv som kommer på besøk, og da er det mulig å oppleve Leo Messi, Luiz Suárez og nyinnkjøpte Philippe Couthino i spissen for Barcelonas stjernegalleri på La Rosaleda! Det hører med til bildet at Málaga i forrige sesong spilte uavgjort mot Barca på Camp Nou og vant 2-1 over laget i returoppgjøret på La Rosaleda!
Helgen 31. mars/1. april er det Villareals tur til å møte Málaga CF her på kysten. Dette laget har så langt hatt en god sesong og holder for øyeblikket 5. plass i serien og er dermed, som Sevilla, aktuell for Europa League-spill.
Sesongens siste topp-oppgjør på La Rosaleda finner sted midt i april – helgen 14./15. april – når Real Madrid kommer til byen med sine stjerner!
Den eneste norske offisielle supporter-foreningen til Málaga CF, La Peña Oso Polar, kan tilby billetter til gode plasser for å se vårens mange vakre eventyr på La Rosaleda!
Av Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.