Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Det er vår. Mars måned var som normal: Svingende temperaturer, en del gråvær og kald vind, men også deilige dager i solveggen.
 
Ute i marka er det grønt og tusen vårblomster blomstrer. Det er ekstra fint i år som det har vært tilstrekkelig regn. I disse dager er det mimosen som blomstrer. Kaskader av gult er et imponerende syn. Vi har prøvd å forske litt på forskjell og sammenheng mellom akasier og mimoser. Det er ikke helt lett å få plassert, men nå gleder vi oss over dem uansett.
 
Påsken markerte seg med mange mennesker og mange biler, sol, måne og prosesjoner. Jeg har inntrykk av at mange nordmenn ikke lar seg berøre av prosesjonene. Selv lar vi oss trekke med i stemningen, estetikken og det storslagne. Skjærtorsdag var det 23 grader om natten, og hele lokalbefolkningen i Los Boliches var ute. De klappet for de flotte flåtene, og ba sammen med presten, og hygget seg i barer og kafeer. Guttemusikken fikk vise hva den var god for, og små og store barn deltok i de meget spesielle draktene sine med kapper, masker og spisse hetter. Er det ikke flott, da?
 
Norsk Forening holdt stengt i påsken med unntak av Skjærtorsdag da den åpnet for lunsjservering med en hjortegryte som var sjeldent god. Og på Påskeaften var det lunsjservering med lammestek. Begge arrangementer var kun for påmeldte gjester i begrenset antall.
 
Alpingruppen trekker stadig nye medlemmer. Avslutningen og takk for sesongen var et besøk på Bistro O Sole Mio i Elviria etter turen 8. april, da mange nå reiser nordover. Men turene fortsetter denne våren frem til 22. april.
 
Boulegruppen hadde sin vårfest i Restaurant Lucia 3. mars. På vårfesten pleier vi å ha premieutdeling fra årets internkonkurranse. Siden vi mistet våre boulebaner i vår, ble det ingen konkurranse og ingen premier å dele ut. Men festen ble likevel trivelig. Helge Mossin fikk honnør for det arbeidet han har gjort for boulegruppen gjennom årene, helt fra den gang han var med i oppstarten. Likeledes fikk våre to banemestre Ingvar Torsholt og Roal Kjønstad en velfortjent takk for alltid å gjøre banene klare for spill.
 
Vi er mildest sagt fortvilt over at boulebanene tas fra oss. Foreløpig spiller vi på lånte baner rett oppfor Foreningen. Men da starter vi kl. 1400. Om dette kan bli varig, vet vi ikke. Boulen er så viktig for så mange mennesker at vi håper inderlig at det vil bli funnet en løsning.
 
Malegruppen har avsluttet for sesongen. Men to medlemmer stiller ut i Sjømannskirken El Campanario ut april. Mange var møtt frem til åpningen 29. mars. Det ble servert kaffe og vafler. Yngvar Sofiedal presenterte sine fantasifulle blomsterbilder. Karin van Baalens arbeider er inspirert av musikk.
 
Den 15. mars var det medlemsmøte i Foreningen. Formann Herman Larsen ønsket 58 medlemmer velkommen og presenterte vårens og påskens program. Foredragsholder denne gangen var forfatteren Fartein Horgar som har skrevet to romaner basert på den dansk-norske slavehandelen og etableringen av koloniene i Vest-India. Det hele startet i 1672 da et norsk skip ankret opp ved den karibiske øya St. Thomas. Norsk deltagelse i slavehandelen er ikke noe som er særlig kjent, og slett ikke noe vi har å være stolt av. Bøkenes titler er «Paradisets elendige» og «I slaktemåneden». Det er planlagt tre bøker til.
 
Mange medlemmer i Norsk Forening har reist hjem, eller er i ferd med å reise hjem til Norge for å ta imot våren der. Riktignok er vi glad i Spania. Vi er glad i solen, varmen, horisonten, det sosiale og det gode føret, men vi elsker snøsmeltingen, hvitveisblomstringen, løvspretten og de lange lyse nettene hjemme. Heldige er vi som får begge deler.
Av Inger Jakhelln

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet