Månedsmagasinet på Costa del Sol
Da en liten idé ble til kystens beste forretning
 
Han har aldri vært den lille stygge andungen – men derimot den lille mannen som startet fra bunnen, og i dag flyr blant verdens vakreste svaner.
Vi har møtt mannen som på rekordtid har skapt Costa del Sols største skandinavisk-eide arbeidsplass og ufortrødent setter kurs mot nye horisonter.
 
Attitude, commitment, teamwork, performance. Det er disse fire ordene man blir konfrontert med når man tråkker over dørstokken hos AnyTech365 i Elviria. På skandinavisk verdigrunnlag har Janus Rægaard Nielsen skapt en bedriftskultur som medarbeidere fra hele verden kan samles om. ”I dag er vi 200 mann i bedriften. Men om et år er vi nok dobbelt så mange,” kommer det rolig fra IT- gründeren, som absolutt ikke lyder som en mann som har mistet bakkekontakten.
 

Idéen som fikk det hele til å eksplodere

Kort fortalt er AnyTech365.com et IT sikkerhets-, og support firma, som sikrer sine kunder en sikker og velfungerende computer. Bedriften tilbyr den assistansen og sikkerheten man som pc og internettbruker måtte ha behov for når man bruker sin pc i hverdagen, er på internett, handler online og bruker sin online bank. Janus gikk og hygget seg i sitt firma MYSecurityCenter, som via nettet selger sikkerhets-software til pc-brukere over hele verden. Hadde man behov for hjelp til å få sine nye sikkerhetsprogram installert, var man velkommen til å kontakte en av bedriftens IT-supportere, som satt klar på kontoret i Marbella. Men medarbeiderne jobbet ofte overtid, for de ble overlesset med mail og oppringninger fra kunder som hadde alle mulige spørsmål og problemer med sin pc.
”En dag kommenterte en medarbeider spontant at man nesten skulle kunne leve utelukkende av å tilby online IT-support. Jeg tenkte ikke noe videre over det, men en dag gikk det et lys opp. Selvfølgelig, tenkte jeg, og slo hardt i bordet,” forteller Janus Rægaard Nielsen, som kun kort tid etterpå hadde et nytt firma og konsept klart, og deretter fikk sine nye IT hjelp- og supportpakker ut i den store verden via facebook, google og nettets mange nye muligheter. ”Det veltet raskt inn ordrer. I de 20 årene jeg har jobbet med IT sikkerhet, har jeg aldri sett noe lignende.” Men eventyret var bare så vidt begynt.
 

En ny verden og de beste i verden

Et halvt liv i bransjen har naturligvis gitt et stort nettverk av kontakter, som den danske IT- gründeren ikke nølte lenge med å utnytte.
”Vi har en lang rekke partnere som anbefaler og markedsfører oss overfor deres kunder, som f.eks. Spamfighter, som er et annet suksessfullt dansk IT sikkerhetsfirma. Det fungerer riktig godt, for våre partnere har veldig gode produkter, og vi tilbyder den assistansen som deres kunder har bruk for, men som de ikke selv kan levere,” forklarer Janus, som i dag har partnere over store deler av verden. Derfor behersker bedriften på Costa del Sol i dag alle europeiske språk.
AnyTech365.com er et fint eksempel på den nye typen bedrifter som skyter opp i dagens verden. Nesten alle husstander har i dag en pc, og alle har bruk for internett for å kommunisere med sin bank, myndighetene, kjøpe ting, og for å kommunisere med familie og venner. De mange brukerne og den økte kommunikasjonen gir også behov for service og assistanse. – Men i stedet for å gå til nærmeste pc-butikk og betale 50 euro i timen for service, kan det ordnes lettere, raskere og billigere over telefon og nett med et abonnement hos AnyTech365.com. ”Vi sitter her på Costa del Sol, men vi kan logge oss på din pc hvor du enn måtte være i verden. Herfra sjekker vi den, rengjør den og løser de problemene som våre kunder har,” forklarer Janus Rægaard Nielsen, som understreker at hans bedrift utelukkende vokser takket være den gode servicen. 96 prosent av kundene gir virksomheten karakteren ”fremragende” på Trustpilot. Derfor kommer kundene og nye potensielle samarbeidspartnere i dag stort sett av seg selv. Janus fremhever også stolt at hans firma er det eneste i verden som offisielt anbefales av Teamviewer, som er verdens største firma innenfor software fjernsupport. ”Kjernepunktet i alt hva vi foretar oss er service, for vi vil levere den beste servicen i vår bransje. Alt tyder på at vi også er de beste, og det er jeg naturligvis stolt av,” sier Janus Rægaard Nielsen og tilføyer at de nå også tilbyr alle en gratis pc helsesjekk. Man skal bare ringe til bedriften, hvorpå en av de skandinaviske IT-ekspertene vil logge på maskinen og sjekke den fra a til å. Dette er en service som normalt koster 499 kroner, men som har gitt en enorm økning i antall nye, betalende kunder, da helt opp mot 35 prosent tegner et abonnement i etterkant.
 

Investorene åpner øynene

Den kraftig økende kundemassen og de gode anmeldelsene har fått flere IT-investorers øyne opp for AnyTech365.com. Det gjelder blant annet Morten Wagner, som nettopp har kjøpt ti prosent av bedriften. ”Morten Wagner står bak suksessene Dating.dk og Trendsales.dk og er en av Danmarks største internettentreprenører. Vi satser sterkt på å få en synergieffekt med hans mange bedrifter. Det er derfor vi nå utvider med nye kontorer og lager plass til 100 nye skandinaviske medarbeidere. Norge, Sverige og Danmark kan meget vel bli vårt største marked i løpet av et år,” sier Janus, som med en meget klar personalpolitikk har skapt et stort og dyktig team.
 

De fire nøkkelordene

Bokstavene er store og kan ikke unngås å ses når man kommer inn gjennom hoveddøren. Attitude, commitment, teamwork og performance.
”Jeg personlig, våre sjefer og personalavdelingen, legger stor vekt på å fortelle våre nye folk at her er det kun plass til dem som virkelig vil være her. Og tilsvarende at man tar ansvar for seg selv og den bedriften man jobber i. Er man ikke klar for det er det ingen sure miner herfra… man skal bare ikke komme neste morgen,” forteller Janus, som heller ikke aksepterer interne konflikter.
”Jeg har sett virksomheter falle i grus fordi folk ikke kan jobbe sammen, og det har jeg ikke tålmodighet til. Folk her skal være villige til å forstå hverandre på tvers av nasjonaliteter og kulturer, og det er ingen skillevegger mellom salg, service og utviklingsavdelingen. Vi er et team, som sammen kaster oss ut i nye utfordringer og sammen løser de problemene som naturligvis dukker opp underveis. Noe av det vanskeligste som leder er å få folk til å dra lasset i samme retning.”
Men om det lykkes kommer også resultatene, og det gjør de hos Janus, som ikke nøler med å påstå at hans ansatte elsker sin arbeidsplass, og tjener bedre her enn andre steder.
 

Alt har en pris

Å få alle til å trekke i samme retning har vært en av Janus sine største utfordringer, også i privatlivet. Men det har lykkes nå.
”Som gründer må du ofte gå all in for å få suksess, og det kan koste både vennskap og forhold,” forteller Janus Rægaard Nielsen. ”Min forlovede støtter meg og forstår hvor viktig mine bedrifter er for meg. Hun vet også at min suksess smitter over på familien, for gleden tar jeg med meg hjem, og økonomisk gir det oss naturligvis mulighet for å gjøre en masse spennende ting,” forteller den danske IT-gründeren, som virker meget bevisst på viktigheten av å ha privatlivet i orden. ”Vi er bra sammen, men vi er også bra hver for oss. Min kommende kone er meget selvstendig og beklager seg ikke over mine lange arbeidsdager,” forteller Janus, som meget åpenhjertet forteller om sin nye familie og forhold. ”Vi trener sammen, går ut sammen og reiser sammen. Tilsammen har vi fire barn, og vi bor alle under samme tak. Svigermor bor også hos oss, og det er fantastisk. Familien er sterkt knyttet, og sammen hele den tiden jeg har,” slutter Janus Rægaard Nielsen, som neppe kommer til å angre på de mange timene han har lagt ned i AnyTech365.com.
På ekte gründervis gikk han all in, investerte nesten alt hva han hadde, og har jobbet i to år uten lønn. Den første gevinsten halte han i land i sommer, ved å selge 30 prosent til nye investorer for et større millionbeløp. De siste 70 prosentene bare stiger og stiger i verdi, for omsetningen i AnyTech365.com er på vei inn i himmelen og overstiger i år et tresifret millionbeløp i norske kroner. Det er en femdobling på bare et enkelt år. Den vakre svanen er ikke til å stoppe!
 
 
Janus Rægaard med familien; sin forlovede Carla Morales og deres fire barn: Alex, Carla, William og Joanna
 
ps janusfam
 
Av Henrik Andersen, henrik@norrbom.com. Foto Mugge Fischer

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.