Månedsmagasinet på Costa del Sol
  1. Hva var det viktigste du lærte i 2020?
  2. Av alt vi ikke kunne gjøre i fjor (2020), hva har du savnet mest? 
  3. Hvilke spennende og annerledes planer har du for året som kommer? 

Jenny Wheeler (63) Glad førtidspensjonist

1: Selv om man er isolert og i lockdown kan man gjøre noe for andre. I løpet av pandemien har mange kjæledyr blitt etterlatt på gaten. Jeg begynte å hjelpe hjemløse katter. Bistand fra folk kom fra uventet hold og ledet til at vi skapte et program for sterilisering og omplassering av gatekatter. Så det viktigste jeg lærte i fjor, var at hvis alle gjør litt for å hjelpe, kan vi til sammen ha en stor positiv innvirkning. 

2: Jeg har ikke savnet noen spesifikke ting, bare muligheten og friheten til generelt å gjøre hva jeg vil.

3: Først ønsker jeg å besøke familien i Skottland og mitt nye ste-barnebarn i England som jeg ikke kunne treffe i 2020. Når det gjelder noe helt annerledes, så tilbringer en venninne av meg vinteren i en beduinlandsby ved Rødehavet for å lære seg å dykke. Jeg har ikke så dramatiske planer, men jeg ønsker å dedikere en måned hver vinter til å reise til et nytt sted – for eksempel til Vladivostok med tog. Men først vil jeg reise mer i Spania for å hjelpe hjemme-økonomien på mitt lille vis. 

Kirsten Prydz (52) Konsulent i NoBox.as

1: I 2020 lærte jeg å ta det mer med ro selv og å finne roen hjemme i huset og hagen.

2: Jeg savnet egentlig ikke så mye, siden jeg synes det var hyggelig at alle var her hjemme.

3: Siden min mann skrev boken ‘Startup-Helvete’ (som har hatt suksess i Norge) under Coronakrisen, er den nå oversatt til engelsk. Planen for året er blant annet å markedsføre boken internasjonalt.

Antonio Gómez García (69) Thorax- og generell kirurg

1: Det viktigste jeg har lært, er den enorme verdien av vennskap og de folkene som vi holder i våre hjerter.   

2 Heldigvis har vi kunnet hygge oss med å vœre sammen med noen venner og bekjente, om enn ikke så ofte som vi ønsker. Men jeg har savnet nærværet med våre kjære og håper at de også har gjort det med oss.  

3. Jeg vil gjerne kunne dra på et par utflukter med konen min til noen av de stedene i Spania som vi ennå ikke kjenner, som for eksempel å dra til Valle del Jerte når kirsebærtrærne blomster. Og selvsagt ønsker jeg å se enden på denne pandemien som berører verden, slik at vi i hvert fall kan gå tilbake til å leve slik som vi gjorde i 2019. 

Sonia Sedeño (51) Turist guide

1: At man kunne slå ned på livsrytmen uten at verden falt sammen.

2: Å klemme mine foreldre.

3: Å ikke ha planer og leve mer fra dag til dag. 

Mimmo Di Giacomo (50) Direktør for markedsføring og kommunikasjon for medisinsk forskningsorganisasjon

1: Jeg har lært at internettshopping er en form for avhengighet, at motstandsdyktighet er alt, og at ingen av klærne mine kommer til å passe meg igjen.

2: Jeg savnet å kunne reise til utlandet. Brexit har kommet og er her for å bli. Og jo, jeg savner å se noen av vennene mine. (Jeg hater sosiale medier og Zoom fester)  

3: Hvis i det hele tatt mulig – å komme meg ut av England for godt! Starte noe som beror på mine egne ressurser i stedet for å lede en masse manisk-depressive mennesker. Og kanskje få meg et par katter og en hund! 

Av Karethe Linaae

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.