Månedsmagasinet på Costa del Sol
En aften på Madre Selva Food & Book Gallery

En aften på Madre Selva Food & Book Gallery

Like ved kirkeplassen i Fuengirola ligger det hyggelige spisestedet Madre Selva Food & Book Gallery, hvor Antonio Tomasio og hans personale tilbereder utsøkt mat og lager forfriskende drinker som vil forkjæle dine smaksløker med en krydret opplevelse, sammen med en fantastisk service.
 
Vi ble tatt imot av Antonio, og dekorasjonen og lokalene er en opplevelse i seg selv, fylt med bøker og historier. Vi nøt vår gange gjennom de tre lokalene, og endte opp i patioen, hvor vi ble forført av planterike hjørner og de fargerike møblene, så det ble her vi kom til å tilbringe denne sensommeraftenen i kulinarisk selskap med Madre Selva.
 
Vi startet kvelden med en iskald peruansk øl – Cusqueña. Mens vi satt og nøt vår Cusqueña sammen med Boquerones og ristede mais samtidig som vi studerte den herlige menyen, kom det svenske gjester på nabobordet. Innenfor satt det en gruppe fra Finland, så hele Norden var nesten samlet, dog uten våre kjære nordmenn, men det hadde vært en gruppe på 20 fra Norge dagen før, sa Antonio – så det kan vel konkluderes med at Madre Selva appellerer til de nordiske ganer. Vi ble raskt inspirert av våre svenske naboer til å prøve en Pisco Sour, som er en drink som ble oppfunnet i Lima for mange år siden… Himmelsk. Menyen ble studert, og i samråd med Antonio fikk vi valgt aftenens retter.
 
Det skal nevnes at det anbefales å spørre Antonio, for den flotte menyen med et utsøkt utvalg av retter kan saktens innby til at man spiser for mye. Så spør heller, og nyt noen få men gode retter denne gangen, og kom tilbake en annen dag. Menyen er delt opp i 3 seksjoner: De Legendariske Retter, Den Dansende Velkomst og De Magiske Ritualer. Så en meget litterær og poetisk meny, som i stor grad gjenspeiler at stedets eier Antonio er skribent, og forstår hvordan han skal få ordene til å bety noe, å gi dem smak og substans.
 
Først fikk vi Dipeo Amazonico, hjemmebakt ostebrød med tre forskjellige typer dipp. Deretter tre hovedretter. Mogambo, en lekker quinoa-salat med ruccola, feta, oliven og mye mer, lekkert servert i et kjempestort tartelett-skall. Deretter fikk vi Turkana pannekaker med oksekjøtt – en herlig honning-saus og friske grønnsaker. Alt sammen lekkert gratinert, klart til å bare nyte. Den siste retten vi smakte var Reina Africana; kylling, med eggeplomme, eple og karri, i en lekker saus med bringebær glasur. Dette var også en munnfull av himmelriket, og den peruanske øl (nummer 2), smakte fortreffelig til dette. Nabobordet fulgte opp og prøvde den samme retten, dog med en kraftig rødvin til.
 
Måltidet ble avsluttet med en kaffe og hjemmelaget sjokoladekake i den avslappende atmosfæren.
 
Hos Madre Selva Food & Book Gallery er det også rom for fordypelse i en spennende bok. Medbring gjerne selv lesestoff, men mangler du en bok å lese, så skriver Antonio Tomasio selv spennende romaner, både på spansk og engelsk. Inspirasjonen kommer fra hans mange reiser rundt omkring i de 40 landene som han etterhvert har besøkt. Bøkene kan du kjøpe i restauranten, men ellers kan du også gratis ta for deg blant mange av de andre fengslende bøkene som står på de rustikke trehyllene, klar til å bli lest av nestemann.
 
Kom innom og slå av en god prat med Antonio, nyt en kopp kaffe, en eksotisk drink eller deilig mat, og opplev et forførende peruansk inntrykk midt i Fuengirola. Du finner Madre Selva på Calle Capitán 10 (rett ved siden av ”spise-gaten”). Tlf: 689 463 559.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.