Månedsmagasinet på Costa del Sol
Den Norske Skolen: Energisk læringspraksis

Del

Kompetansemålene om energiloven, fornybar og ikke-fornybar energi i naturfag er straks i boks.

De siste ukene har elevene bygget sine egne solcelledrevne hus med alarm og vifte i naturfaglærer Kim Fjelking Slaatsveens fagtimer. -Og med det har han funnet en metode som funker så det suser på niendetrinn ved Den Norske Skolen, Malaga.

Laget egen lærebok i Book Creator

– I høst har elevene laget sin egen lærebok i iPad-appen «Book Creator». Denne læreboka dekker flere kompetansemål innen naturfag, forteller Kim. De har brukt tekst tilpasset eget nivå, bilder eller egne illustrasjoner og video fra forsøk de har gjort. Slik har de jobbet inn begrepene og tilegnet seg kunnskap om energityper, energiloven og fornybar/ikke fornybar energi.

Byggeprosess med stort læringsutbytte

De siste ukene har lærdommen blitt konkretisert gjennom et praktisk byggeprosjekt.
 
-Elevene har bygget sitt eget solcelledrevne hus med alarm og vifte, forteller Kim. -De har ikke fått hjelp men har selv måttet lese bruksanvisningen (på spansk og engelsk) og hjulpet hverandre for å finne ut av hvordan alt skal kobles av ledninger og brytere, slik at alarmen går når døra åpnes opp, og vifta går når sola skinner på panelet.
 
-Slike prosjekter gir elevene utfordringer i å jobbe med hendene og være praktiske. De må samhandle med hverandre, følge en logisk tankerekke og utfordres i logisk resonnement. Det krever konsentrasjon og samarbeidsevne, og i dette prosjektet opplevde jeg elevene som langt mer konsentrerte og fokuserte enn ellers, stadfester Kim.
 
Flere grupper kom veldig langt og forsket videre på å koble på andre måter, slik at bare vifta gikk på solcelle og alarmen på batteri. Siden prosjektet har vært så til de grader vellykket i denne elevgruppa, har Kim bestemt seg for å tilby dem flere spennende, praktiske prosjekter i fremtiden.

Ledige skoleplasser

Skolen har utvidet sin kapasitet, og kan ta imot 140 elever for skoleåret 2017/2018. Har du spørsmål om hva som skal til for å melde inn elever på skolen vår? Ta kontakt med kontoret på tlf. +34 952 57 73 80 eller pr. mail: post@dnsmalaga.com.
 
Skolen har også en hjemmeside med masse nyttig informasjon: www.dnsmalaga.com, og om du ønsker kan du også følge oss på facebook og instagram.
Av Nina Simarud, Foto Kim F. Slaatsveen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.