Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norske golfere hjelper handicappede og vanskeligstilte barn og unge

Norske golfere hjelper handicappede og vanskeligstilte barn og unge

Som mange andre nordmenn tilbringer Tor Haug store deler av året – og da spesielt vinterhalvåret – under Spanias strålende sol. Den 77 år gamle pensjonisten har egen bolig i Nueva Andalucia, og besøker Costa del Sol regelmessig, både for kortere og lengre perioder.
 
Tor synes han har blitt så godt mottatt i Spania, at han har engasjert seg i flere prosjekter for å kunne være med på å gi noe tilbake til dette vakre landet og dets innbyggere. Som turist og besøkende kan det være vanskelig å forestille seg at ikke alle har det like bra også her på Costa del Sol. Man treffer blide og glade mennesker overalt, gatene er fulle av både spanjoler og turister, restaurantene er travelt opptatt med å servere tusenvis av mennesker med god mat og drikke, og supermarkedene har et utvalg som får de norske matvarekjedene til å fremstå som små, gammeldagse kolonialbutikker.
 
Dessverre er ikke alt bare fryd og gammen her i solens land heller. Om man titter bak den tilsynelatende perfekte fasaden, er det mange mennesker som trenger hjelp også her, og som rett og slett faller utenfor systemet og ikke får den oppfølging som vi nordmenn tar for gitt hjemme i Norge.
 
Som aktiv entusiastisk golfspiller, inviterer Tor gode kamerater fra Norge til en årlig golf-turnering på Costa del Sol, og gjengen som er tidligere håndballspillere er alltid positiv og stiller opp. Golfturneringen til de norske vennene har fått navnet Driven, som har antydninger til både selve golfspillet og formålet med å hjelpe andre. Foruten det sosiale samværet er formålet å hjelpe noen av de mange hjelpeorganisasjonene her på Costa del Sol, og i år samlet de inn penger til Asociacion Crece. Nå skal det tillegges at Tor og hans venner ikke går rundt i gatene med innsamlingsbøsser; nei, alle som deltar på golfturneringen donerer raust og frivillig fra egen lomme, og de kan dermed årlig overrekke en pen sum med penger til noen som trenger hjelp og støtte. Disse hjelpsomme og gavmilde nordmennene bør være et stort forbilde for oss alle, og de er alle glimrende ambassadører både for Norge og utlendinger i Spania generelt!
 
Les mer om Asociacion Crece nedenfor, og skulle du ønske å støtte dem eller har noen spørsmål setter de virkelig pris på å bli kontaktet.
 
Asociacion Crece i Marbella startet i mars 2003, og ble opprettet som følge av de bekymringer og vanskeligheter foreldre av barn med spesielle behov sto overfor i hverdagen, både med tanke på hvor de kunne henvende seg for å få hjelp, og med tanke på en god oppfølging av deres barn, sosialt og i skolesammenheng.
 
Opprinnelig talte Asociacion Crece kun 11 medlemmer og 5 barn, men nå snart 15 år etter den spede begynnelse er det over 60 barn og unge tilknyttet foreningen, i tillegg til over hundre foreldre.
 
Takhøyden og definisjonen av barn med spesielle behov er vid, og omfatter alt fra barn og unge med Downs syndrom til AD/HD, autisme, cerebral parese, generelle atferdsproblemer og lærevansker, og andre handicap.
 
Foreningen har tilknyttet fysioterapeut, psykologer, lærere og andre hjelpearbeidere, og medlemmene betaler kun et beskjedent bidrag av 18 euro i måneden, slik at alle som trenger det skal kunne få hjelp, uavhengig av familiens økonomi. Dermed er det store daglig store utfordringer med å få regnestykket til å gå opp, så Asociacion Crece setter ubeskrivelig pris på den hjelpen de har fått fra Tor Haug og hans venner, og andre som vil hjelpe. Asociacion Crece er åpen mandag til fredag fra kl. 10-14 og 16-20, juli og august 10-14.
 
Les mer om Asociacion Crece her: http://www.asociacioncrece.org/
 
Eller kontakt dem direkte:
Asociacion Crece
Plaza del Pilar, torre 12 planta semi-sótano
(bajo los juzgados, junto a freiduría Miraflores)
29601 Marbella Málaga
España
951-33-87-03 / 650-72-61-61
Email: asoc_crece@hotmail.com
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com, Foto: Mini Johansson / Asociacion Crece

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.