Månedsmagasinet på Costa del Sol
God ”puente” for hele Andalucía – Krisen i Catalonia: Puigdemont har frist til mandag – Sportsdirektøren i Málaga CF har fått sparken – Omfattende byfornyelse i Torremolinos

God ”puente” for hele Andalucía - Krisen i Catalonia: Puigdemont har frist til mandag - Sportsdirektøren i Málaga CF har fått sparken - Omfattende byfornyelse i Torremolinos

God ”puente” for hele Andalucía

Sommersesongen har vært fantastisk. Det samme kan sies om den ”puente” som vi befinner oss i akkurat nå. Torsdag var det nasjonal helligdag, så ved å ta fri i dag, fredag, kan man ta seg en meget lang weekend. Og det benytter mange seg tilsynelatende av, for i Málaga-provinsen melder hotelleierforeningen om et belegg på hele 88 prosent og 82 prosent totalt for Andalucía. Det er det beste tallet noensinne. Det hører dog med til historien at Málagas kongressenter nettopp i disse dager er vert for en av landets største lege- og medisinmesser.
 

Krisen i Catalonia: Puigdemont har frist til mandag

Rajoy & Co.’s tålmodighet med katalanerne er i ferd med å ta slutt, etter at Carles Puigdemont sto på talerstolen i det katalanske parlamentet på tirsdag og ikke fikk klart formulert om han har erklært Catalonia for en ny uavhengig republikk eller ikke. Sentralregjeringen har derfor gitt den katalanske regionalregjeringen frist til mandag med å komme med en klar melding. Skjer det ikke, og/eller kommer det ikke en utmelding, vil Rajoy mest sannsynlig aktivere den mye omtalte paragraf 155 i Grunnloven og dermed oppløse det katalanske parlamentet og sette inn en administrator til å lede Catalonia frem til neste valg.

malagacf

Sportsdirektøren i Málaga CF har fått sparken 

Francesc Arnau, 41 år og tidligere keeper på Málaga CF i La Liga, har fått sparken som sportsdirektør i klubben, etter kun 22 måneder i stillingen.
Klubbens eier, sjeik Abdullah Al-Thani, valgte å ofre ham etter en elendig start for Málaga på sesongen 2016-17, hvor klubben kun tok 1 av 21 mulige poeng i de syv første oppgjørene.
Det var ellers ventet at trener Michel ville ha blitt gjort til syndebukk.
Arnau avløses av en tidligere kjenning i Málaga CF, den 58-årige argentineren Mario Husillos (se foto), som tidligere har spilt for Málaga, vært trener her, og sportsdirektør før Arnau. En stilling som han for øvrig fikk sparken fra!
Men nå har Al-Thani, den uberegnelige klubbsjefen, nok en gang kalt ham inn. Husillos greske arbeidsplass, storklubben Olympiacos, løste ham straks fra hans kontrakt.
Kontrakten i Málaga CF er på 2 ½ år.
På søndag kveld møter Málaga CF laget Leganes fra Madrid på Estadio La Rosaleda, med tro og håp om sesongens første seier.

Omfattende byfornyelse i Torremolinos

Torremolinos står foran en av histories største byfornyelser. Hovedgaten Avenida Palma de Mallorca er allerede delvis lagt om til gågate, men i løpet av de neste par månedene utvides omleggingen, slik at hele den tidligere sterkt trafikkerte gaten blir omgjort til gågate. Omleggingen skjer ikke bare av hensyn til kunder og næringsdrivende. Kommunen har planer om store kunstutstillinger og andre aktiviteter på de nye arealene, som også får sine små grønne områder. Det samme vil skje på byens sentrale torg, Plaza Costa del Sol. Den ”gamle” plassen skal fornyes med ny belegning og beplantninger, og blir i fremtiden helt bilfri. Det innledende arbeidet er begynt og kommunen håper at alt vil stå klart i løpet av et år.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.