Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Det Norske Magasinet tester nudiststrendene på Costa del Sol!

Høsten er kommet for fullt, og det er atter en gang god plass på strendene langs Costa del Sol. Ingen store bilkøer, man finner parkeringsplass rimelig lett, og selv om det for spanjolene begynner å bli litt kaldt å bade i sjøen nå i oktober kan man som nordmann ikke klage – det er fremdeles like varmt i sjøen som det er i Norge på en god sommerdag.
 
En interessant del av det å være fastboende her på Costa del Sol er å utforske både det umiddelbare nærområdet og i et litt videre perspektiv, hele kyststrekningen og videre inn i landet, før man etter hvert utvider horisonten til også å inkludere hele Spania og nabolandene. Vi har selvsagt funnet våre favorittsteder og favorittstrender, som de fleste andre, men som familie har vi også benyttet helgene til å kjøre litt lenger enn hva vi normalt gjør, for å utforske strender langs hele Costa del Sol, fra Tarifa helt i vest og videre til strendene øst for Malaga by.
 
Som mange andre har vi ofte kjørt forbi et skilt langs kystveien hvor det står «Playa Nudista» uten å tenke så mye over det, og derfor ble min kone nokså overrasket da jeg en vakker og varm høstdag foreslo at vi skulle nettopp gjøre det; å utvide horisonten vår litt, og teste ut også nudiststrendene på Costa del Sol. Hun pleier å le og riste på hodet over mange av mine mer eller mindre gjennomtenkte påfunn, og det gjorde hun også nå. «Vi har da aldri vært nudister!» sa hun, men sporty som hun er la hun til et latterfullt «ok, la oss prøve det ut». Som sagt så gjort, vi satte av sted en tidlig morgen med det formål å besøke et par forskjellige steder, som man her kan lese litt mer om.

Marbella – Cabopino

Den vakre stranden ved Cabopino var vårt første stopp. Dette er en av våre favorittstrender langs Costa del Sol, og ikke en ren nudiststrand. Om man går direkte ned til stranden fra parkeringsplassen og bort til venstre for moloen, mot den store strandrestauranten, er det en vanlig strand for påkledte mennesker. Om man tar til høyre og bort mot sand-dynene er det blandet, dvs. frivillig om man vil kaste klærne eller ikke. Stranden her er etter vår mening blant de beste på Costa del Sol, og er meget populær, også for familier. Den kalles her Playa Artola og/eller Playa de las Dunas. For oss var dette et greit sted å starte, ikke minst siden vi har vært her mange ganger før. Her var det en god del mennesker, mange med klærne på, og mange uten. Det fungerer helt fint, og i sesongen er denne stranden så full av folk at det kan være vanskelig å finne parkering, til tross for en relativt stor parkeringsplass. I fjor kunne man kjøre videre i sanden mellom trærne etter parkeringsplassen, og parkere nokså langt borte fra den egentlige parkeringsplassen, men heldigvis har kommunen nå sperret for denne trafikken. Det medførte store ødeleggelser på de sårbare sand-dynene, og fauna og flora i dette særpregede området. Dessverre brukes området mye av turgåere med hund, og det vrimler av hundelort langs gangstiene. Dette burde bli første stopp for kommunens «hundelortvakter», for det hadde blitt mange forelegg på 600 euro her. Veldig synd, for selv liker vi hunder, men når man ser dette svineriet kan man ikke annet enn å ha full forståelse for at mange mennesker hater både hunder og hunde-eiere, og likeledes får man en viss enighet med forbudet om å ta med hund på de fleste strender langs Costa del Sol. Det er simpelthen ikke ok, og det er tydelig at altfor mange hundeeiere rett og slett gir blaffen. Skjerpings!

Mijas Costa – Playa Nudista de Playamarina

Etter Cabopino gikk ferden videre mot Fuengirola, og like før El Faro snudde vi og kjørte mot Marbella igjen, for å kunne komme av N-340 motorveien og parkere i nærheten av den neste stranden vi hadde bestemt oss for å besøke. Vi stoppet ved Urb. Playa Marina, hvor vi parkerte ovenfor veien ved veterinærsenteret, før vi gikk over gangbroen og ned mot det store blå skiltet som de fleste har lagt merke til når man kjører kystveien – Playa Nudista. Dette er en ren nudiststrand, så her var det bare å slenge fra seg håndklær og alt av tekstiler… og glemme at vi var helt ferske nudister. Stranden her er ganske liten, og man hører en del trafikkstøy, men ellers er det et veldig behagelig sted. Det er bra snorkelling her, vannet er krystallklart, og det var en del folk. Det er også en liten strandbar her hvor man kan få kjøpt litt mat og drikke, dog var den ikke åpen denne dagen. Stengt for sesongen kanskje? Etter en rask dukkert i sjøen og litt soling på stranden dro vi videre, men det må sies at vi likte denne stranden! Veldig avslappet atmosfære.

Benalmádena – Benalnatura

Siste stopp på ferden var den rene nudistranden Benalnatura, som ligger noen få minutters kjøring fra kasinoet i Torrequebrada, når man kjører fra Benalmádena i retning mot Fuengirola. Dette er en vakker liten strand med alle fasiliteter, inkludert en chiringuito hvor man blir nektet servering om man har klær på! Dette var dagens travleste strand, og selv nå på denne tiden av året var det sikkert rundt 100 nakne mennesker her. Stranden ligger mellom to luksus leilighetskompleks, og selve området er meget velholdt. Kombinert med den utrolig vakre stien ned til stranden som mest minner om en tropisk jungel, selv nå på høsten, er det lett å se hvorfor denne stranden er populær. For oss nybegynnere virket det litt rart å skulle både gå rundt i baren og å sitte der for å spise uten klær på, selv om man selvsagt sitter på sitt eget badehåndkle. Det fungerer tilsynelatende helt utmerket, selv om det for oss ikke fristet med lunsj i nettoen.
 
Så var dagen som nudister over, og noen lurer kanskje på om det frister til gjentakelse? Vel, det var helt greit og ingen big deal, men jeg må innrømme at jeg personlig nok ikke helt skjønner hva nudisme og naturisme egentlig dreier seg om. Frihetsfølelse og det å bli brun på hele kroppen er noen man hører ofte i denne sammenhengen, men vi fikk ikke verken mer eller mindre frihetsfølelse enn vi har med klærne på, og vi har heller ikke noe stort behov for å bli brun på absolutt hele kroppen. Derfor tror jeg nok at neste gang du treffer meg på stranden, så har jeg shorts på og en Cuba Libre i hånden!

Foruten disse tre strendene som vi fikk testet ut på én og samme dag, er det også andre nudiststrender på Costa del Sol. De følgende er de vi vet om, men det er ikke sikkert listen er komplett.

  • Estepona – Costa Natura
  • Torremolinos/Malaga – Guadelmar
  • Torre del Mar – Almayate
  • Nerja/Maro – Cala del Pino
 
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet