Månedsmagasinet på Costa del Sol
Det er sommer og høysesong for ferie og reiser

Det er sommer og høysesong for ferie og reiser

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Går reisen til EU, er det viktig å ta det blå EU-kortet med i bagasjen. Det blå EU-kortet gir deg dekning og tilgang til hvert enkelt EU-lands offentlige helsetjenester. Kortet begrenser seg til å dekke akutt oppstått sykdom. Transport hjem er ikke dekket, hvis du behøver syketransport for å komme hjem. Her kan du supplere med en privat reiseforsikring. Den skal alltid tegnes før du starter din reise. Reiser du utenfor EU anbefaler vi at du tegner en privat reiseforsikring. Se nøye på forsikringssummen. Skal du til land i Latin-Amerika, USA og Canada, kan det gjerne lønne seg å tegne en forsikring som har ubegrenset forsikringssum.
Pass på å ikke reklamer for mye at du skal reise bort. Fortell kun folk som du stoler på at du skal reise bort for en periode. Har du Facebook, Instagram osv., kan det være en god idé å ikke offentliggjøre ditt fravær på internett. Mye informasjon på de sosiale medier er i dag blitt en god informasjonskilde til kriminelle organisasjoner og lokale innbruddstyver.
De spanske boligforsikringene dekker ikke deg personlig når du er ute på reise. Derimot er det ofte dekning for dine personlige eiendeler, når de er i et sommerhus, en ferieleilighet, et hotellrom m.m. Smykker og klokker skal som regel ha en separat forsikring for at de skal være dekket.
Selv om det ikke er mulig å utvide din boligforsikring i Spania med reiseforsikring, er det fremdeles en fordel å tegne boligforsikring i et spansk forsikringsselskap, fremfor et forsikringsselskap som ikke er registrert i Spania. De spanske boligforsikringene dekker det ansvaret man har overfor andre, hvis man f.eks. bor i leilighet, og har skylden for at naboen får en vannskade. De dekker også hvis boligen blir skadet pga. jordskjelv eller oversvømmelse. Dette er dekninger som utenlandske forsikringer som regel ikke dekker, når de tegner forsikringer for eiendommer i Spania. Mange spanske forsikringsselskaper har i dag oversatt forsikringspolisen og forsikringsbetingelsene til engelsk. Har du tegnet forsikringen gjennom Kaas & Kirkemann Forsikringsmeglere har du også muligheten til å tegne et årlig abonnement på vår 24 timers assistanse. Det koster 24,20 EUR, og kan brukes til både bil- og boligforsikringer. Her vil du alltid kunne få hjelp på et skandinavisk språk hvis du plutselig har en skade i din bolig eller bil. www.kaaskirkemann.net – Tlf.: 952 47 83 83

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet