Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norske Ildsjeler: Betina Fredriksson – et tilbakeblikk hos en kvinne, som har full fart fremover

Norske Ildsjeler: Betina Fredriksson – et tilbakeblikk hos en kvinne, som har full fart fremover

Betina er en kvinne som ikke bruker sin tid på at se bakover. Etter sin skilsmisse i 2006 har hun kun hatt full fart fremover, og det har ikke vært mye tid til overs for å mimre, noe vi derfor benytter anledningen til i denne artikkelen om den norske ildsjelen Betina Fredriksson.
 
”Flyvertinne og kosmetolog med min egen klinikk,” svarte Betina da hun som ung ble spurt om hva hun ville bli når hun var voksen. Begge deler endte hun opp med å realisere.
”Jeg var flyvertinne i flyselskapet Sterling i 70-årene. Det var helt andre tider å være flyvertinne på. Det var en helt spesiell stemning i lufthavnene, og bransjen var vel preget av en del glamour,” forteller Betina, som begynte på kosmetologskolen, da hun hadde tynnslitt midtgangene i de høye hælene og lagt reiselivsbransjen på is.
”Jeg hadde aldri fått særlig gode karakterer på skolen, men som kosmetolog fikk jeg toppkarakterer. Da jeg begynte sverget jeg på at jeg aldri skulle have noe med føtter å gjøre, da jeg den gangen synes det var litt motbydelig, men det ble raskt noe av det som jeg synes det var mest interessant å jobbe med. Etter endt utdannelse åpnet jeg en skjønnhetsklinikk, som selvsagt også tilbød fotpleie.”
Familien dro opp teltpluggene i 1983 når Betinas mann solgte firmaet sitt, noe som ga dem muligheten til å flytte til USA og starte en ny tilværelse der.
”Det var meningen at jeg skulle åpne en klinikk der borte, men fordi mine døtre var i et nytt land, gikk på en ny skole, og skulle snakke et nytt språk, var det viktigere at jeg tok meg av dem.” Dog stiftet hun sammen med sin mann et helsefirma, som hun drev sammen med ham de første 10 årene og alene de siste 10 – altså totalt i 20 år.

Hvis hun skulle leve livet på nytt..

Det ble til 18 år i USA før eventyret var over, og Betina flyttet med sin daværende mann til Costa del Sol. Men ekteskapet gikk i stykker.
”Jeg har sikkert vært forferdelig naiv, men jeg hadde alltid følelsen av at han visste bedre enn jeg, og det påvirket selvfølgelig mine beslutninger. Til slutt var det ingen fornuft i å fortsette vårt ekteskap, selv om vi som forretningspartnere alltid har fungert svært godt sammen. Jeg fornekter og avskriver ikke mitt ekteskap – vi har fått to fantastiske døtre. Hvis jeg kunne leve livet på nytt hadde jeg fremdeles giftet meg med den samme mannen. Jeg hadde bare valgt å endre på noen aspekt ved meg selv,” sier Betina, og viser at selv om hun ikke bruker tiden på å se seg tilbake, betyr ikke det at hun ikke kan være reflekterende.
”Jeg har fått en masse selvtillit etter at jeg ble skilt. Det har noe med det å gjøre at jeg har vært nødt til å stå på egne ben, og har innsett at det kan jeg faktisk utmerket godt gjøre – det gir en fantastisk selvtillit.”

”Virtuell valuta ble min redning”

Betina simpelthen stråler, når hun forklarer hvordan en investering i virtuell valuta ble hennes neste steg videre fra skilsmissen:
”Jeg har som de fleste andre kun en liten pensjon å støtte meg til. Jeg har aldri vært flink med tall, men språk har jeg derimot alltid vært mye opptatt av, og jeg fattet umiddelbart interesse for virtuell valuta. Jeg synes det var lett å sette meg inn i tendensene osv., og så finnes det ikke noen større motivasjon enn å se sin investering vokse,” ler Betina, noe som man må gi henne rett i.
 
Hun hørte om muligheten fra en venninne, som Betina selv formulerer det, er en anelse konservativ.
”Det faktum at denne konservative kvinnen hadde gitt seg ut på noe så annerledes som virtuell valuta, var nok det som fikk meg til å tørre det også.” I første omgang investerte Betina 500€, som hun har fått tilbake mange ganger på nåværende tidspunkt.
”Det er teamwork jeg lever og ånder for. Jeg har vært så heldig å få de jentene som jeg jobbet sammen med i helsebedriften til å interessere seg for virtuell valuta også. Å ha gode relasjoner til andre mennesker betyr alt i verden for meg, og jeg er meget betenkelig med hvilke personer jeg omgir meg med. Det skal være personer som kan gi meg noe – menneskelig eller intellektuelt.”

Sunn, flott og i god form!

Det er tydelig for enhver at Betina er både flott og i god form. Mon tro hva hennes hemmelighet er?
”Jeg går turer på stranden hver morgen, og så dyrker jeg yoga, da jeg føler at det er det min kropp har det best med.”
De siste 20 årene har Betina vært vegetarianer.
”I begynnelsen spiste jeg ikke noe kjøtt, men i ettertid har jeg latt fisk inngå i kostholdet, fordi det var besværlig i middagsselskaper. Ofte risikerer man at vertene blir forlegne, hvis de ikke har forstått hvordan man tilbereder en vegetar-rett. Så for enkelthets skyld spiser jeg altså fisk – det kan de fleste mennesker sette sammen en matrett av.” Det var boken Du er hva du spiser av Gillian McKeith som inspirerte Betina til å legge om kosten sin til den mer vegetariske retning.
”Jeg planlegger å bli 100 år gammel. Det vil si, at jeg har 32 år igjen. Det er klart at jeg vil investere tid og krefter i å ha det godt i min kropp i de årene.”
 
Av Louise Mercedes Frank

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.