Månedsmagasinet på Costa del Sol
Forebyggelse er Fremtiden

Del

I løpet av det siste året var vi på termografi-kurs i Washington DC. Det var en lærerik opplevelse, som vi gjerne vil dele med dere her.
Omkring 350 termografer fra hele verden var samlet. Foredragspanelet spente vidt, med flere innlegg fra våre kinesiske, polske, amerikanske og sør-amerikanske legekollegaer. Det gjennomgående tema var hvordan termografien inngår i en samlet holistisk vurdering av den enkeltes helse. Hvordan vi finner de svake og sterke ledd, og derfra kan veilede klienten til nye helsemessige tiltak. Og det viktigste; vi kan følge utviklingen ved å termoskanne f.eks. etter tre eller seks måneder. Her følte vi oss virkelig på hjemmebane, og fikk bekreftet vår tilnærmelse til helse, og de fremgangsmåter som vi anvender i Vitafakta Health Clinic.
Hvorfor er det så viktig å studere termografering i forbindelse med forebyggende og integrert medisin?
En undersøkelse fra 2005 viser at ca. 40 % alle dødsfall i USA i 2000 hadde å gjøre med livsstilssykdommer. Vi vet at dette er amerikanske tall, og at vi ligger noe lavere i Europa.
Det som definerer vår helse her i det 21. århundre, er summen av betennelse, stress, toksiner, infeksjoner, ernæringsmessige mangler, overvekt, stillesittende livsstil, allergier, og ikke minst det faktum at kropp og sinn påvirker hverandre. Disse livsstilsrelaterte tilstandene kan lede til hjerte-kar-sykdommer, luftveissykdommer, sukkersyke og kreft.

Cure & Care

En av de tingene det ble lagt særlig vekt på var å gjøre helkroppsskanninger, som gir et bedre bilde av den skjulte betennelsen som måtte være i hele kroppen, i stedet for bare å fokusere på én region, f.eks. maveområdet.
Ved å utføre helkroppsskanninger finner vi nesten alltid utfordringer som klienten ikke er klar over, f.eks. betennelse i muskler, ledd, knokler, karsystemet, hjertet, bryst, nerver, mave og tarm.
Har vi fokus på sykdom leter vi etter en kur, Cure. Ved å ha fokus på sunnhet og forebyggelse, velger vi å fokusere på å ‘ta seg av’, Care. Når vi jobber med sunnhet og forebyggelse lager vi en plan sammen med klienten, hvor fokus er å ta seg av de svakeste sidene, så det ikke utvikler seg videre.
Nettopp det å bli bevisst om skjult betennelse er en god motivasjon for de fleste. Det er således klienten, som med støtte og veiledning, tar kontroll over sin egen innsats og prosess mot god helse og helbredelse.
Virkeligheten er nemlig den at vi på de to årene vi har arbeidet med termografien, har sett stor reduksjon av betennelser på bare tre måneder, etter en livsstilsendring.
Disse bildene er tatt med tre måneders mellomrom og i samme temperatur. Vi ser en kraftig reduksjon av betennelsen i ryggsøylens ledd og muskler.
Vår klient på bildet hadde smerter i korsryggen, og følte seg hemmet av det. Hun tok en utrensnings- og basedannende kur, og begynte å mosjonere. Hun gikk ned i vekt, fikk mer energi og overskudd, og ble faktisk smertefri i sin korsrygg.

The Issue is in the Tissue

En øyeåpner var dette helt enkle utsagnet: The Issue is in the tissue, problemene sitter i vårt vev. Det vil si, når det oppstår en betennelse i vårt vev, forsøker kroppen å reparere og først og fremst å komme ubalansen til livs. Hvis dette ikke skjer, f.eks. på grunn av et dårlig immunforsvar, svake reserver, stress, vitamin- eller mineralmangler, så blir vevet stivt eller hardt. Vi får smerter ved bevegelse, og deretter frykt for bevegelse. Forherdet og ødelagt vev har mindre blodsirkulasjon, hvilket fører til kronisk betennelse og stivhet i vevet. Dette er en ond sirkel, fordi nedsatt blodgjennomstrømming og gjennomlufting av vevet gir lettere grobunn for kreft. Følger vi Dr. Otto Warburgs tese, gir forsuret, stivt vev økt grobunn for kreft, og kreft gir grobunn for inflammasjon og stivhet.
Det blir heldigvis mer og mer utbredt å fokusere på helse. Se bare på utviklingen med utvidelse av de økologiske marked og butikker her på Costa del Sol. Det er virkelig et økt fokus på helse i de senere årene.
Før vevet stivner er det som regel en innstramming, en stivhet i muskelmembranene, også kalt muskel-fasciene. Strekker vi oss derimot slik som katten på bildet her, gir vi muskelmembranene en god anti-inflammatorisk kur. Vi kommer riktig langt ved å gjøre uttøyingsøvelser, tenk bare på våre kjæledyr, som strekker seg hver gang de reiser seg. De har aldri problemer med muskelspenninger.
Strekk deg, få mosjon, massasje, dyrk yoga, pilates, m.m. Det er ytterst viktig å få bevegd seg, slik at blodet kan sirkulere og forebygge de skavanker som måtte bygge seg opp. Det er i det lange løp ofte en liten innsats som utgjør forskjellen. Bare 10 – 15 minutters strekk hver dag utgjør en kjempestor forskjell. Husk at problemene sitter i vevet. The Issue is in the tissue. Vi håper at du er blitt klokere på termografien og kroppen som helhet.
 
Hilsen Pernille og Nick
Kilde for studiet: Mokdad, A. H. et al., (2004) Actual Causes of Death in the United States, 2000. Journal of the American Medical Association, 291(10), 1238-1245.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.