Månedsmagasinet på Costa del Sol
Bodytalk – om å forlange noe av hjernen som den ikke klarer – med STRESS som følge av det

Bodytalk - om å forlange noe av hjernen som den ikke klarer - med STRESS som følge av det

Menneskers første reaksjon på problemer, utfordringer, smerter eller konflikter, er å sende saken til behandling i hjernen. Vi stiller hjernen spørsmål som: Hvorfor skjer det med meg? Hva har jeg gjort galt? Hva betyr det? Hvorfor elsker han meg ikke lenger? Hva gjør jeg nå?
Vi presser hjernen til det ytterste for å finne svar. Men ingenting skjer! Spørsmålene forblir ubesvarte. Og resultatet er bekymring, frykt, søvnløshet, og ikke minst, stress.
Hjernen stresses, fordi vi forsøker å tvinge den til oppgaver, som den ikke er designet for å løse, og dermed fratar vi den muligheten for å løse de oppgavene som den rent faktisk kan klare, og har ansvaret for.
Det er altså ikke vanskelig å se, at en stresset hjerne kan føre til en syk kropp.

 
Nylig oppsøkte en klient min BodyTalk-klinikk fordi en kjede av sykdomstilstander etterhvert hadde slukt all hennes energi og lyst på livet. Medisin, angst, smerter og tretthet var blitt til en dagsorden.
I løpet av sessionen viste hennes kropp at hun under sine barns vanskelige oppvekst (mer eller mindre de siste 20 årene) hadde overarbeidet hjernen voldsomt i forsøket på å finne svar og løsninger, som hjernen, nettopp pga. av dens intellektuelle tilgang, ikke kan hjelpe med.
Stresshormonene hadde ødelagt mange av kroppens celler, immunforsvaret gikk på kompromiss, og en kjedereaksjon i form av forskjellige sykdommer, noen av disse auto-immune, var resultatet.

Hvor finner vi svarene?

Vår bevissthet er utelukkende bygget opp via de fem sansene: Alt det vi vet er noe vi enten har sett, hørt, luktet, smakt eller følt. Sanseinntrykkene behandles i hjernen, men hjernen er ikke i stand til å generere en original tanke – med andre ord kan den ikke gi oss svar på de spørsmålene som dukker opp i livet.
Hjertehjernen samler derimot opp ufiltrert materiale og informasjon via bl.a. sitt meget sterke elektromagnetiske felt. Noen kaller det for den 6. sans eller intuisjon. Jeg kaller det forbindelsen til den felles universelle bevissthet. Og svarene, de originale tanker, kommer herfra.
I alle de spørsmål, som vi ikke erfaringsmessig kan besvare (altså via de i hjernen lagrede opplevelser som er fanget opp via sanseapparatet), er det hensiktsmessig å konsultere hjertehjernen – en hjerne som selv tilhengere av konvensjonelle medisiner har måttet anerkjenne, bl.a. for dens meget sofistikerte hjerneceller, og det tidligere nevnte elektromagnetiske feltet, som er SÅ mye større enn hoved-hjernens.
Ved å konsultere hjertehjernen og dermed aktivere den, frigjøres signalstoffer, som gjør det lettere å klare aspekter av f.eks. kjærlighets- og familielivet, hvor store følelser er med på å vanskeliggjøre løsninger på problemene. Hjertet bruker et mer ‘logisk’ mønster, basert på en dypere mening, mens panikk (stress) skapes i hjernen (amygdala-komplekset).
Beslutninger bør vi overlate til magehjernen (magefølelsen). Magehjernen, den enteriske hjernen, bor i vår fordøyelseskanal og er et neurologisk kompleks, som løper fra svelget og hele veien ned til anus.
Så det å si: ‘Jeg skal bare tygge litt på det’ – eller ‘la meg bare fordøye det litt’ bør faktisk tas helt bokstavelig.
Basert på opplevelsene fanget av sanseapparatet i hoved-hjernen og den dypere mening (følg ditt hjerte) fra hjertehjernens sofistikerte kompleks, kan magehjernen treffe de riktige beslutningene, og via sinnet og de store kroppsnervene, f.eks. vagus-nerven, sende beskjed til hoved-hjernen og de kroppsdeler/funksjoner, som skal utføre beslutningen. Action!

Magen lider

Et stadig stigende antall mennesker lider av fordøyelsesproblemer, som f.eks. IBS, intoleranse, forstoppelse, diaré, etc.
Mange tror at det utelukkende har noe med kostholdet å gjøre, og presser hjernen (samt Google og diverse kostguruer) til å finne ut hva de skal og ikke skal spise, til hvilken tid, og hvor mye. Dette mønsteret er ofte en avspeiling av deres tilgang på livets øvrige utfordringer. Magehjernen konsulteres overhodet ikke. Dens funksjoner blir derfor svakere og svakere, mikrofloraen i tarmsystemet lider, og dermed skader man sitt immunforsvar. Den onde sirkelen er i full gang.

Noen store beslutninger gir magepine. Ja, men kun hvis ikke magehjernen får lov til å avgjøre dem!

Det er en fin balansegang som skal fungere, og mitt arbeide med nettopp det å balansere disse tre hjernene til sinnet, blir en viktigere og viktigere del av BodyTalk-behandlingene. Resultatene er fantastiske – og ja, dramatiske av og til.
 

3 hjerner er kulere enn 1!

Dessverre presser vi hoved-hjernen alt for mye, og blir stresset av det. Stress ødelegger våre liv og vår helse. Vi gjør det av gammel vane – og fordi vi ikke visste bedre. Det gjør vi nå!
 
De fleste av mine klienter gjør allerede hjernebarks-balansering hver dag for å akselerere deres kropps evne til å lege seg selv, samt forebygge og reparere. Jeg vil anbefale at teknikken utvides med å:
TAPPE PÅ MAGEN (magehjernen markeres ved å tappe over navlen) under utånding rett etter den vanlige tappingen på hjertet. Vi tapper fortsatt på hodet under innånding.
Magehjernen absorberer livet, og den skal renses ut av og til, så mer kan komme inn. Og det hjelper du den med ved å inkludere den i den viktigste BodyTalk-teknikken av dem alle: Hjernebarks-balansering.
Se min video om utførelse av hjernebarks-balansering på www.bodytalk-torreblanca.com

Vil du bestille time til en session eller få mer informasjon om BodyTalk, er du velkommen til å ringe meg på tlf. +34 607 62 91 06 – eller les mer om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com
Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker – både mennesker og dyr er velkommen.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.