Månedsmagasinet på Costa del Sol
For bare fem år siden var det flere steder på Costa del Sol nesten umulig å få en skikkelig internett-forbindelse. Og det var fullstendig umulig å få det uten å skulle underskrive en langvarig uoppsigelig avtale med en spansk tilbyder. Men det gjorde det dansk-eide Flexnet om på.

 
Det begynte i det små, men er i dag blitt til en mellomstor og veletablert virksomhet. Flexnet er suksesshistorien om den lille og upåaktede, som fant løsningen på det de store ikke kunne finne ut av. Historien stopper ikke her, for Flexnet har nye produkter på vei, og drømmer om å snart kunne tilby internett til skandinaver flere steder i Spania.
 

Nett til folket

Det kommuniseres flittig på Flexnets kontor i Centro Idea i Mijas. Det skjer både via telefon, mail og direkte betjening. De mange kundene og nye forespørsler stiller krav til salgs- og servicepersonalet.
”Folk vil ha hurtig internett som aldri før. Og det skal være lett og ikke for dyrt, og på betingelser og villkår som det er mulig å forstå,” forteller Nicolaj Lodberg, som er med-stifter og den ene av virksomhetens to eiere.
Han forklarer hvordan Flexnet, via et tett samarbeid med leverandørene Movistar, Vodafone og Orange, har skapt et produkt og en service som lever opp til skandinavenes behov.
”Vårt internett er hurtig og man blir tilkoplet på én dag eller to. Ja, faktisk kan man bli koplet til samme dag, hvis man tar turen innom vårt kontor. Service og veiledning er alltid på de tre skandinaviske språk”, lover Nicolaj Lodberg, som allerede fra første åpningsdag hadde butikken full av kunder.
 
For bare fire-fem år siden var det en kamp uten like for mange husstander å komme på nettet, for med mindre man bodde sentralt i byene var internettforbindelsene dårlig. Til og med all service og veiledning var på spansk, og bindingstiden var meget lang.
”Vår suksess ligger utelukkende i å skape og lansere et produkt som ikke fantes til skandinaver og andre utlendinger. Det falt i god jord, at man bl.a. kan tegne seg for det antall måneder man oppholder seg her på kysten. Man betaler således ikke for de perioder man ikke oppholder seg her. Slik er det fortsatt,” forklarer den danske internett-leverandøren.
Nettopp det med korttidskontrakter eller ”ingen binding” har Flexnet tenkt å gjøre mer av i fremtiden.

Ser lyst på fremtiden

Turismen tar atter en gang av på Costa del Sol, og det åpner også nye dører for Flexnet. Spesielt det store markedet for utleieboliger er det gode muligheter i.
”Leier man en bolig i 14 dager, skal det tilbys 14 dager Flexnet internett også. Det vil være en fin service å tilby for utleier, og samtidig gjøre livet lettere for feriegjesten.”
Ordene kommer fra Anna Allesø Weidemann, som nylig er blitt partner i Flexnet. Hun var bedriftens første medarbeider, men går nå for fullt inn i den virksomheten som hun lever og ånder for.
”Vi jobber alltid hardt for å få det beste ut av våre leverandører, slik at vi så kan tilby det beste til våre nye og eksisterende kunder. Vi strekker oss det lille ekstra som skal til for å gjøre kundene fornøyd, og med det sikre vår suksess i fremtiden,” forteller den nye medeieren, som setter sin ære i at Flexnets priser skal være oversiktlige, og kontraktene fleksibel.
Vi tilbyr ubegrenset internett for 44,95€ pr. måned for en ADSL-forbindelse, ved inngåelse av en kontrakt på 3 mnd. eller lenger. Det tilkommer en éngangsutgift på 30€ som inkluderer opprettelse og ruter. Vårt hurtige mobile 3G/4G internett koster 59,95€ pr. måned for 120GB. Opprettelsen er 200€ og inkluderer ruter. Alle priser er inksklusiv moms og gratis service på ditt eget språk”, forteller Anna Allesø Weidemann fra kontoret og service-senteret i Centro Idea.
 
Det nye internettproduktet for utleie-markedet, det såkalte ”Rental Market” koster 30 euro for én uke og 50 euro for to uker.
Lysten til å vokse og utvikle nye tiltak lever i beste velgående hos Flexnet, som ikke legger skjul på at de gjerne vil åpne i Alicante.
”Skandinavene på Costa Blanca har presis det samme internettproblemet som vi hadde her for fem år siden. Det gjør vi gjerne noe med, men vi vil ikke vokse hurtigere enn at vi kan følge med. Det skal være god tid til kundene, ellers faller alt sammen,” er de siste ordene fra Nicolaj Lodberg og Anna Allesø Weidemann.
 
flexnet De faar danskerne paa nettet2
Anna Allesø Weidemann og Nicolaj Lodberg
 
Av Henrik Andersen, henrik@norrbom.com, foto simon@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.