Månedsmagasinet på Costa del Sol
Filmfestivalen i Málaga – Antonio Banderas mottar sin æres-pris

Filmfestivalen i Málaga – Antonio Banderas mottar sin æres-pris

Den 17-26. mars gikk den årlige filmfestivalen i Málaga av stabelen. «Festival de Málaga – cine en español» hadde 20-års jubileum i år, og festivalen har fra den spede begynnelse vokst og fått internasjonal erkjennelse nærmest som en slags «latinsk Oscar-versjon». I løpet av de 10 dagene festivalen varer blir det vist det en rekke filmer med spansk språk, og foruten filmer laget her i Spania, omfatter og inkluderer festivalen filmer fra hele den spansk-språklige verden. Det Norske Magasinets film-interesserte skribent Tom Halvorsen var selvsagt til stede under prisutdelingene på lørdag kveld, 25. mars.
 
Stemningen var magisk i Málaga og området rundt Teatro Cervantes på lørdag, da avslutnings-seremonien og prisutdelingen for spansk-språklig film i en rekke kategorier skulle finne sted. Selve området foran teateret var sperret av og dekket med den røde løper, hvor den ene filmstjernen etter den andre ankom i luksuriøse biler, til stor begeistring og jubel fra de mange tusen fremmøtte.
 
En av stjernene nok mange var møtt opp for å få et glimt av var Antonio Banderas, vår egen filmstjerne som er født i Málaga, og som var ankommet byen en tid i forveien. Antonio Banderas er uten tvil den spanske filmstjernen som har hatt størst suksess i Hollywood og internasjonalt, og han var her for å motta en vel fortjent ærespris, en såkalt «Biznaga de oro», for sin rolle som ambassadør for spansk film opp gjennom årene.
 
At Antonio Banderas er uhyre populær er udiskutabelt, og byens innbyggere er oppriktig stolt av at han er «en av dem». Han fremstår også som en veldig folkelig filmstjerne som er oppriktig glad i sine fans. Da han gikk den røde løper mot teaterets inngang tok han seg god tid til å hilse på så mange som mulig, og en rekke personer gikk glade hjem med en «selfie» på mobilen, tatt av selveste Mr Banderas himself! Det var fascinerende å se at han også tok seg spesielt godt av de aller yngste blant fansen, innimellom flere intervjuer med ulike TV-stasjoner. Hans vakre kjæreste Nicole Kimpel fra Nederland var også med, og det var tydelig for alle at paret er meget forelsket.
 
Programleder for prisutdelingen var ingen ringere enn den kjente sangerinnen Diana Navarro, også hun fra Málaga. Strålende vakker i en fantastisk kjole var hun det perfekte valg, og hun snakket med en innlevelse og lidenskap som ikke mange kan gjøre etter henne, spesielt da hun med tale, sang og film introduserte nettopp Antonio Banderas. En nydelig fremføring, som fikk mangt et øye til å felle en tåre.
 
Æresprisen til Antonio Banderas var en perfekt avslutning på en perfekt gjennomført galla-kveld i Teatro Cervantes, og han tok seg tid til å både le og spøke, samtidig som hans tale ikke mistet sin seriøsitet. Ja, han danset sågar flamenco på scenen også, kanskje for å demonstrere at han var i god form? Han kunne nemlig avsløre at han hadde hatt et hjerte-infarkt i slutten av januar, og det har versert en del rykter om den episoden.
 
Film-festivalen er nå over, men med mindre Antonio Banderas allerede har reist tilbake til Surrey i England hvor han nå er bosatt, så skal du ikke se bort i fra at du kan dumpe borti ham her på Costa del Sol. I sin neste filmrolle har han hovedrollen i filmen om en annen berømt mann fra Málaga, nemlig selveste Picasso, så om ikke annet er han nok snart tilbake på disse trakter.
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.