Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fortsatt risiko for jordskjelv i Málaga-provinsen – Beskjeden økning i nye boliglån – Stort fall i tallet på trafikkulykker

Fortsatt risiko for jordskjelv i Málaga-provinsen - Beskjeden økning i nye boliglån - Stort fall i tallet på trafikkulykker

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Fortsatt risiko for jordskjelv i Málaga-provinsen

En ny rapport fra provinsrådet viser at det fortsatt er en risiko for jordskjelv i Málaga. Risikoen er beskjeden, men størst i 22 kommuner i og rundt Axarquia. Blant de 22 kommunene hører Cómpeta, Frigiliana, Viñuela, Sayalonga og Colmenar. På den annen side forteller provinsrådets analyse at risikoen for et jordskjelv i kystbyene vest for Málaga, som f.eks. Fuengirola, Marbella og Estepona er minimal. Málaga by ligger på skalaen midt i mellom de to før omtalte områdene.

Beskjeden økning i nye boliglån

I løpet av 2016 ble det i Málaga-provinsen gitt 18.628 nye boliglån. Det er en økning på 7,2 prosent i forhold til 2015 og er samtidig tredje år på rad at utlånene øker. Et gjennomsnittlig boliglån lød i fjor på 129.583 euro. Til tross for at mengden boliglån har steget markant de siste årene, er det fortsatt langt opp til nivåene før krisen brøt ut i 2008. I 2006 ble det for eksempel daglig gitt 237 boliglån. I dag er tallet 51.

Stort fall i tallet på trafikkulykker

Flere bilister stønner over de mange radarene som myndighetene har satt opp på motor- og ringveiene i og rundt Málaga. De mange radarene betyr nemlig høye bøter til bilister som ikke overholder fartsbegrensningene. Men de mange radarene har også betydd et markant fall i antall trafikkulykker. På motorveien A-45 som leder trafikken fra Málaga mot Antequera og videre mot Sevilla, Granada og Córdoba, har tallet på trafikkulykker falt med nesten 300 prosent på bare to år.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet