Månedsmagasinet på Costa del Sol
Rajoy i Málaga – Ny ordfører i Frigiliana – Málaga eksporterer mer enn noensinne

Rajoy i Málaga - Ny ordfører i Frigiliana - Málaga eksporterer mer enn noensinne

Rajoy i Málaga

Mandag var det fornemt besøk i Málaga. Statsminister Mariano Rajoy hadde invitert den franske president François Hollande til møte i Málaga rådhus for å snakke om terrorisme, immigrasjon, ledighet og vekst. Begge hadde med en lang rekke prominente navn til en dag fylt med debatt og møter flere steder i byen. 6. mars møtes de to statslederne på nytt i Frankrike, men det blir sammen med Angela Merkel og den italienske statsministeren Paolo Gentiloni.

Ny ordfører i Frigiliana

Den politiske uroen i Frigiliana endte mandag med at byen fikk ny ordfører. Sammen med PA (Partido Andalucista) har PSOE veltet José Antonio González fra Partido Popular som siden kommunalvalget i 2015 har vært ordfører med støtte fra nettopp PSOE. Ny ordfører er Alejandro Herrero. Det er første gang siden 1995 at en sosialist står i spissen for den vakre hvite landsbyen.

Málaga eksporterer mer enn noensinne

Det var opprinnelig den økonomiske krisen og fallende nasjonal kjøpekraft som tvang flere lokale virksomheter ut på eksportmarkedene. For fjerde år på rad har nå den lokale eksporten steget og runder nesten 2.000 millioner euro. Tallene var fullstendig utenkelige for bare et tiår siden. Olivenolje, frukt og elektronikkprodukter er de mest eksporterte produktene, og Frankrike, Italia og Portugal er de tre største avtakerne av produkter fra Málaga.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.