Månedsmagasinet på Costa del Sol
Prinsessen går fri – ektemannen dømt – Nytt voldsomt regnvær – Eldre spanjoler arbeider minst i EU

Prinsessen går fri – ektemannen dømt - Nytt voldsomt regnvær - Eldre spanjoler arbeider minst i EU

Prinsessen går fri – ektemannen dømt

Etter litt over ett års arbeid med avhør og avstemminger har det falt dom i den mye omtalte rettssaken ”Caso Nóos”. Den store medieovervåkningen skyldes at den spanske prinsessen Cristina satt på tiltalebenken i saken om svindel av en rekke selskaper som hun er medeier i. Prinsessen slapp unna med en bot på 265.000 euro for kluss i papirer og regnskaper som hun delvis var ansvarlig for. Mannen hennes, Iñaki Urdangarin, ble dømt til seks år og tre måneders fengsel. Straffen til Urdangarins samarbeidspartner, Diego Torres, lyder på åtte år og seks måneder. Sammen har de to overfakturert flere myndigheter for cirka seks millioner euro i forbindelse med avviklingen av messer og foredrag. Den tidligere presidenten for De baleariske øyer, Jaume Matas, var den siste av de tiltalte som fikk fengselsstraff. Hans dom lød på tre år og åtte måneder. De øvrige tiltalte ble enten frifunnet eller tildelt en bot slik tilfellet var med prinsesse Cristina. Det forventes at dommene vil bli anket.
 

Nytt voldsomt regnvær

Natten mellom lørdag og søndag ble Málaga-provinsen rammet av et nytt og voldsomt uvær som visse steder forårsaket store materielle skader. Verst gikk det utover Málaga sentrum og byens østlige deler der det på bare to timer falt 120 liter vann per kvadratmeter. I bydelen Carrado Calderon raste en vei sammen, og flere familier måtte evakueres. I alt mottok brannvesenet i Málaga 230 nødoppkall i løpet av natten, men overalt på kysten ble kjellere, garasjer, butikker og næringslokaler oversvømt. Sesongens første uvær hendte i begynnelse av desember der to mistet livet.

Eldre spanjoler arbeider minst i EU

Det er bare 6,3 prosent av spanjoler over 65 år som har lønnet arbeid. Det viser en ny undersøkelse fra Eurostat (EU-parlamentet). Tallet er det laveste blant EU-landene og er milevidt unna de 18,7 prosentene som er det gjennomsnittlige sysselsettingstallet for folk over 65 i EU. I land som Danmark og Sverige er det ca. 30 prosent av de eldre som fortsatt er på arbeidsmarkedet. Om ganske få år vil de spanske tallene likevel se annerledes ut fordi pensjonsalderen nå gradvis økes til 67 år. Og debatten om å øke pensjonsalderen til både 68 og 69 år er i full gang.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.