Månedsmagasinet på Costa del Sol
Denne ukens kortnyheter, uke 2, 2017

Denne ukens kortnyheter, uke 2, 2017

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommunene er dårlige betalere

Tidligere kjempet de private næringsdrivende en intens kamp for å få den lokale kommunen som kunde. I dag er interessen flere steder ikke særlig stor. På tross av økonomisk framgang og en lov fra 2013 som sikrer kommunenes leverandører betaling i løpet av 30 dager, ligger flere kommuner fortsatt langt etter med betalingene. Verst er det i Torremolinos, Benalmádena og Rincon de la Victoria som tar mellom 110 og 160 dager på å betale sine utestående regninger. Bedre går det i Estepona som med en betalingstid på 35 dager nesten lever opp til de lovmessige 30 dagene. Perfekt fungerer betalingene likevel bare i Ronda der betalingene forfaller til betaling etter bare 19 dager.

Tredobling av trafikkbøtene

I Málaga-provinsen gis det i dag tre ganger flere trafikkbøter enn for ti år siden. Det skyldes verken at bilistene er blitt dårligere til å overholde loven eller at politiet har jobbet overtid. Det skyldes derimot de mange radarene myndighetene har satt opp. I 2016 ble det daglig gitt 532 bøter. Det tilsvarer 22 bøter i timen til bilister som enten kjørte for fort, uten sikkerhetsseler, snakket i mobiltelefon eller motorsyklister som kjørte uten hjelm. De mange bøtene som i dag utstedes, ligger gjennomsnittlig på ca. 200 euro.

Mindre enn fire års fengsel for dyremishandling

Den forhenværende lederen av hunde- og kattekennelen ”Parque Animal” i Torremolinos, Carmen Marín, ble mandag dømt til tre år og ni måneders ubetinget fengsel samt en bot på 19.800 euro for systematisk dyremishandling mot rundt 2.800 hunder og katter gjennom tre år. Politi og representanter fra veterinærskolen grep i fjor år inn etter å ha mottatt utallige anmeldelser. På kennelen fant de hundrevis av døde hunder og katter og klare tegn på mishandling. Blant annet fant myndighetene flere dypfryste hunder som fortsatt var i live da de ble frosset ned. Den dømte Carmen Marín er fortsatt løslatt mot kausjon fordi hun har mulighet for å anke dommen.

Godt år for ledigheten

87.000 ledige kom ut på arbeidsmarkedet i desember. Med de tallene falt arbeidsløsheten med i alt 390.000 personer i fjor. Enda bedre er tallet for innmeldte i Seguridad Social der 540.000 flere er innmeldt i forhold til sist år. De to tallene er ikke identiske fordi arbeidsstyrken i disse årene er økende. Med de nye tallene er ledigheten i dag på 3,7 millioner personer, mens 17,8 millioner er i jobb, innmeldt i Seguridad Social og dermed bidrar til systemet. Resten av befolkningen er pensjonister, barn og unge under utdannelse.

Catalonias president trekker følehornene til seg

Carles Puigdemont stiller ikke opp på nytt når katalanerne neste år skal stemme til det katalanske Generalitat. Han kom til makten i fjor etter at Artur Mas måtte kaste inn håndkleet etter press fra koalisjonspartiet CUP. Puigdemonts primære oppgave var, og fortsatt er, å fortsette med den uavhengighetsprosessen som den katalanske regionregjeringen står midt oppe i. Presidenten står fast på at utkastet til en ny katalansk grunnlov er på vei, og at han før utgangen av året skriver ut et eget uavhengighetsvalg. Deretter vil han trekke seg tilbake og la nye krefter slippe til. I et intervju i begynnelsen av uken i ”Radio Barcelona” lukket Carles Puigdemont imidlertid ikke døren for en ny dialog med sentralregjeringen om Catalonias framtid. Hans kunngjøring om ikke å stille opp på nytt til neste valg kan også tolkes som et uttrykk for at han svært godt vet at en ”skilsmisse” fra Spania i praksis ikke er mulig.

La Liga-oppgjør i Málaga utsatt til mandag

Fredag skulle Malaga CFs nye trener for La Liga-laget, den 40 år gamle Marcelo Romero for første gang ha stått i spissen for laget sitt på Estadio La Rosaleda. Men oppgjøret mot Real Sociedad fra San Sebastian er blitt utsatt til mandag med kampstart kl. 20.45. Romero som i sin aktive tid spilte i flere sesonger for Málaga CF, trådte til som sjeftrener ved årsskiftet i stedet for Juanda Ramos som ikke lenger følte seg tilpass med klubben. Motstanderlaget mandag, Real Sociedad, har med den tidligere Málaga-forwarden Juanmi, som er født og oppvokst i Coin. Før matchen ligger Málaga som nummer 13i La Liga. Begge mannskapene tørster etter seire etter forsmedelige nederlag sist helg. Real Sociedad tapte hjemme 4-0 mot Sevilla, mens Málaga ble beseiret 3-1 av Celta i Vigo. Billetter til Real Socidad-oppgjøret fås ved henvendelse til: kontakt@malaga-support.dk
 

Mann gikk amok i Mercadona

De handlende i supermarkedet Mercado i den galisiske byen Ourense fikk onsdag et kjempesjokk da en middelaldrene mann plutselig ropte ”gud er stor”, trakk det medbrakte våpenet og begynte å skyteukontrollert i lufta. Han løp imidlertid raskt tom for ammunisjon og var derfor lett å overmanne for det tilkalte politiet. Mannen skulle vise seg å være nabo til supermarkedet og er erklært psykisk syk. Gjerningsmannen har ingen relasjoner til religiøse grupper.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet