Månedsmagasinet på Costa del Sol
18 huller og mye mer- et besøk på Marbella Golf and Country Club

18 huller og mye mer- et besøk på Marbella Golf and Country Club

Christina Cortese har hatt navnet sitt på Marbella Golf and Country Clubs skjøte i 14 år, men overtok først ledelsen av klubben i august 2006 og har siden den tid foretatt svært mange forbedringer. Av Jette Christiansen

Marbella Golf and Country Club har alltid vært en av de mestdistingverte golfklubbene på Costa del Sol. Men mens selve klubben har vært godt kjent blant golfspillere, er man nå i gang med mange nye tiltak slik at den siste delen av navnet, Country Club, skal bli like godt kjent og brukt. Det Norkse Magasinet har besøkt Marbella Golf and Country Club og snakket med klubbens eier, Christina Cortese.

Marbella Golf and Country Club lever opp til navnet. Den bærer byens navn og ligger fredfylt mellom fjellene og havet, omgitt av greens, sjøer og oliventrær. Klubbhuset er elegant, klassisk og danner et perfekt tak over og ramme om de mange fasilitetene.
Christina Cortese har hatt navnet sitt på Marbella Golf and Country Clubs skjøte i 14 år, men overtok først ledelsen av klubben i august 2006 og har siden den tid foretatt svært mange forbedringer.
– Restaurant El Olivo (Oliventreet) har fått ny kjøkkensjef og byr nå på en innbydende lunsjmeny med både spanske og asiatiske retter, samt dagens meny til en forbausende rimelig pris. Vi har også eget konditori som lager de mest fortreffelige desserter. Derfor åpner vi i løpet av juni også restauranten om kvelden. Vi holder også på å installere lys på golfbanen og langs veien opp til klubbhuset, forteller Christina Cortese entusiastisk, mens vi sitter på terrassen der det er fritt utsyn over den 18. greenen og til havet et godt steinkast lenger vekk. I det fjerne skimtes Atlasfjellene i Marokko. Ved nabobordene sitter flere golfspillere, avslappet med en after-golfdrink. Man skulle ikke tro at Marbella by bare ligger fem minutter unna.
– Snart åpner vi også en livsstil-terrasse der det blir servert smoothies og andre sunne drikke, samt lette retter, sier hun. Mens hun viser rundt, forteller hun også at det nå blir barbecue på lørdager og tradisjonell lunsj på søndager – begge med levende musikk.

Ambisiøse planer
Men Christina Corteses planer stopper ikke her. Hun har dessuten planer om å bygge et elegant boutique-hotell med 120 rom som skal drives av en kjent hotellkjede. Marbella Golf er ikke som de fleste andre klubber langs Kysten omgitt av boliger, men nå skal det bygges 40 diskrete bungalows med to og tre rom.
– Og bruker man ikke selv boligen hele året, kan man la den inngå i Marbella Golfs utleieservice, sier Christina.
Hun er åpenbart ikke bekymret for Marbellas framtid.
– Marbella har uansett et godt navn, og været er fortsatt mye bedre her enn i resten av Europa, slår hun fast.

Mye mer
I tillegg til å spille en runde golf, kan man også benytte klubbens tennisbaner – det finnes tre, to med grus og en med plexipave-underlag, den eneste i sitt slag i Spania. Det finnes også tennis- og golfskole, og i juli og august arrangeres spesielle sommerskoler for barn der de minste i familien fra bare 35 euro i måneden kan lære seg en ny sportsgren.
Her er sauna og fysioterapi, og nylig ble det også innredet et yogastudio, som I tillegg til yoga også tilbyr pilates, reiki og mye annet.
Siden august 2006 er det, litt etter litt, skjedd mange endringer i klubben.
– Men jeg ville at alt skulle være klart, før vi gikk ut og fortalte alle om de nye tiltakene i klubben. Og nå er vi klare, avslutter Christina Cortese.

Golfbanen
• Banen har 18 hull, par 72.
• Åpent også for ikke-medlemmer
• Spesielt tilbud på medlemskap, 2.500 euro om året.
• Spillelengde 6 km.
• Designet av Robert Trens Jones Sr.
• Klubben er også åpen for ikke-medlemmer.
• Se videoklipp av alle 18 hull på klubbens hjemmeside; marbellagolf.com 1318__MainPicture__vZZfZfvTpOrkGLuulKGyv.jpg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.