Månedsmagasinet på Costa del Sol
Roten til det ondet – vi må lenger inn

Vondt i ryggen hadde han hatt i over 20 år . Det ble verre og verre med smerter i korsryggen og ned til rumpeballene. Han hadde vært hos spesiallege, fått tatt røntgenbilder, gjort ryggøvelser, fått behandlinger av osteopat, kiropraktor, m.fl. Det hjalp kortvarig, men så kom smerten tilbake.
Viljen til å gjøre noe med det, var der. Han var midt i 60-årene, aktiv, både fysisk og i sin jobben. Gikk på fitness-senter, svømte og spiste rimelig sunt.
Han var vant til å arbeide under stress gjennom mange år og hadde den innstillingen at dette ”ondet bare måtte bort”. Han ville få bort disse smertene. Og hvem vil ikke det? Det er ingen som liker å ha det vondt.

Han kom på klinikken, og vi kikket på ham 360 grader rundt. Blodprøver viste tegn til inflammasjon i kroppen, hans D-vitaminnivå var alt, alt for lavt og ved hjelp av medisinsk termografi kom vi det nærmere. Det viste seg at han hadde en betent tann. Han merket ikke noe til det selv. Selv om han hadde vært hos tannlegen og øyensynlig hadde fått tannen ”reparert” for mindre enn ett år siden, var det dypereliggende betennelse. Av sted til tannlegen igjen. Denne gangen gikk de til roten, og tannen ble fjernet. Den viste seg å ligge i en suppe av betennelse. En slik situasjon kan virkelig lage ballade i kroppen. Det sliter på immunforsvaret og tærer på D-vitamindepotene. Dessuten vet vi at akkurat som det finnes soner på bl.a. føttene, i øret, i iris og i ansiktet som avspeiler organenes funksjoner, representerer hver tann et organ eller en kroppsstruktur.
Ryggen hans var full av betennelse i muskler og led, særlig i korsryggen. Det viste seg at nervene på høyre side av korsryggen ble presset, derfor de kontinuerlige smertene. Dette forklarte at han på tross av anti-inflammatoriske piller, Ibuprofen, som magens han ikke kunne, og til tross for fitness-senteret, øvelser og diverse behandlinger ikke hadde fått lengevarende lindring.

harols.tif2015.11.12 10.13.15

Bilder av rygg og tenner
Vi satte ham på antiinflammatorisk kost: Tilskudd av råmelk, L-arginin og gojibær. Han brukte akupunktur uten nåler – lysterapiplastre. Han hadde ca. ti plastre på hver dag. Vi sjekket ham opp etter to måneder. Han kunne overhodet ikke merke noen forskjell! Men vi kunne se den. Termografi-skanningen viste en markant forbedring av ryggen. Inflammasjonen opp og ned i ryggraden var redusert med 75%. I korsryggen var den likevel uendret, og det var der han hadde vondt.
Daglige antioksidanter, inflammasjonsdempende kost og kosttilskudd hadde likevel gjort rin virkning – selv om han ikke kunne merke det. Og det er jo voldsomt interessant, at vi kan måle det med medisinsk termografi.
Fordi inflammasjonen i ryggen var redusert, kunne osteopaten komme i gang. Og så kom ”gjennomslaget”. Allerede etter tre behandlinger merket han en lindring. I skrivende stund er han i gang med en rekke behandlinger, og smerten avtar langsomt.

Takk til vår klient for at vi kan vise disse bildene som et eksempel på at det krever en dyperegående innsats for å finne inn til roten til det onde og dernest gjøre noe med det. Det nytter å gå i dybden, og vi er stolte av å ha disse verktøyene i klinikken. Og tenk at hans infiserte tann hadde noe som helst med smertene i ryggen å gjøre!
Se mer om medisinsk termografio-skanning på www.vitafakta.es

Av Dr. Pernille Knudtzon, Vitafakta Health Clinic

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.