Månedsmagasinet på Costa del Sol
Bodytalk – om lymfesystemet og en helt unik drenasje

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

At lymfesystemet ikke får særlig mye oppmerksomhet forstår jeg ikke. Medmindre vi har sykdom i selve systemet, skjenker vi det neppe en tanke. Og hvor ofte støter for eksempel på en lymfespesialist? I det vanlige helsevesenet er det da ellers nok av spesialister…

I BodyTalk-sesjonene tar klienten ofte opp spørsmål knyttet til lymfesystemet, og heldigvis har jeg i min utdannelse hatt stort fokus på nettopp denne livsviktige delen av vår fysiologi (lymfekjertlene, komposisjonen av lymfevev og selve systemets struktur og funksjon), og tilbyr også The Veltheim Method of Lymphatic Drainage (VMLD), BodyTalks egen, særdeles effektive lymfedrenasje som man kan få som særskilt behandling eller i kombinasjon med en BodyTalk-sesjon. VMLD kan foregå på bar hud, fullt påkledd eller energetisk. Det bestemmer klienten.

Lymfesystemet er avgjørende for kroppens sunnhet
Lymfesystemet samler opp mellomromvæske, for eksempel blodprotein som sikrer blodet optimal tykkelse (mange blodfortynnende legemidler kunne vært unngått…). Det beskytter kroppen mot sykdom ved å produsere lymfocytter og antistoffer, ved at forhindre sykdomsframkallende organismer i å sirkulere rundt i kroppen, holde en sunn væskebalanse (der næringsrik og oksygenrik væske bringes inn i cellene – og ut igjen (med avfall), når den har gjort arbeidet sitt) og støtte fordøyelsessystemet ved å absorbere fett og motvirke infeksjoner, og så tar det opp lipider (viktige biologiske fettstoffer) fra tarmene og transporterer dem ut i blodbanene.

Mellomromvæsken som tas fra blodbanen, blir først til lymfe når lymfekarene opptar den. Den består av 90 % vann og 10 % oppløste stoffer som proteiner, celleavfall, gasser, hormoner, etc. Via lymfekarene sendes den gjennom lymfekjertlene tilbake mot hjertet der lymfen tas opp i blodbanen igjen.
Lymfekjertlene som finnes i det meste av kroppen (bl.a. hals, armhuler, bryst, buk og lysken), produserer og lagrer hvite blodlegemer og er altså en essensiell del av immunforsvaret. Også B-celler som skapes i benmargen for å produsere spesifikke antistoffer til angrep mot infeksjoner, når sitt fulle potensiale i lymfekjertlene (og i milten).

Manglende væskebevegelse kan føre til alt fra cellulitis til cancer
Hvis ikke mellomromvæsken tas opp av lymfekarene, ligger den som ‘stille skogsøyer’ rundt omkring i kroppen. Det gir ødemer og oppsvulmethet i for eksempel buk, bein og hender. Stillestående vann er det perfekte stedet for at bakterier skal vokse og formere seg.
Og det er nettopp her BodyTalks spesielle lymfedrenasje kommer inn i bildet. For å få tatt opp oksygen- og næringsrikt blod i kroppens vev, er det nødvendig først å drenere lymfe fylt med celleavfall og overskytende væske.
Hver dag er det to-tre liter væske som ikke suges tilbake i det kardiovaskulære systemet, og det er så opp til lymfesystemet å klare det. Og fungerer det ikke optimalt og væsken blir liggende i kroppens mellomrom, drukner cellene. De dør, og det gjør personen også.

Gi kropp og sinn en boost med en høstrengjøring
VMLD (Veltheim Method of Lymphatic Drainage) er en sikker, effektiv (energetisk) og mild (fysisk) BodyTalk-teknikk som aktiverer lymfekarenes absorberingsevne slik at kroppen dermed dreneres for overskuddsvæske. Immunforsvaret får en kjempe boost, og teknikken har stor betydning for organfunksjonen, hormonspeil, generell kroppsenergi, sirkulasjonssystemet, luftveissystemet, etc. Og, kanskje uventet, har teknikken som regel en stor betydning for klientens mentale balanse fordi undertrykte følelser, aktive hukommelser og fastlåste overbevisninger ofte ligger og skvulper rundt i kroppens mellomromvæsker og forstyrrer fysiologien og humøret.

Føler du deg oppsvulmet, trett eller kortpustet? Har du menstruasjonssmerter, forstørret prostata eller ødemer etter for eksempel en brystkreftoperasjon?
Har du bare lyst til å booste immunforsvaret før vintersesongen eller forkjæle deg selv med en deilig avslappende behandling som gjør deg lett, glad og energisk, så bestill time hos BodyTalk Torreblanca.

Vil du bestille tid til en sesjon eller ha mer informasjon om BodyTalk, er du velkommen til å ringe meg på tlf.: +34 607 62 91 06 – eller lese mer om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.

Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker – både mennesker og dyr er velkommen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet