Månedsmagasinet på Costa del Sol
Disse byene har best klima i Spania

Disse byene har best klima i Spania

shutterstock 162926528
‘Et godt klima gir de beste mulighetene for å leve best mulige liv, både fysisk og mentalt. Meteorologinettstedet eltiempo.es mener en årlig temperatur rundt 20 grader Celsius, luftfuktighet på omkring 50 prosent og flest mulig soltimer per år er de viktigste kriteriene i sin kåring av Spanias fem beste byer å bo i. Her er lista:

1. Las Palmas de Gran Canaria
Ikke uventet kaprer Las Palmas førsteplassen når året sees under ett. Forklaringen er at årlig og gjennomsnittlig dagtemperaturer i Gran Canarias største by ligger på 20,7 grader. Det sørger for behagelige temperaturer sommer som vinter, med en gjennomsnittstemperatur i den varmeste sommermåneden – august – på 27 grader C. I tillegg kan byen skilte med svært mange soltimer og vanligvis moderat med vind. Det eneste som trekker litt ned for Las Palmas er at byen kan være utsatt for tropiske stormer. På eltiempo.es´ kåring av verdens beste byer å bo i, havner Las Palmas på andre plass, bare slått av den chilenske byen Viña del Mar.

shutterstock 250528267

2. Málaga
Som beboere på Solkysten kan vi skryte av at hovedstaden vår har det beste byklimaet på det spanske fastlandet. Málaga byr på milde vintre og ikke altfor varme somre på grunn av beliggenheten ved havet. Den årlige gjennomsnittstemperaturen i byen er 18,5 grader og med høyeste daglig gjennomsnittstemperatur på 25,4 grader i august. Málaga har moderat med nedbør – 469,2 mm i gjennomsnitt per år, og på toppen har byen nesten 3.000 soltimer i året og moderat med vind. Alt tilstrekkelig til at byen rykker inn på andreplassen.

shutterstock 283479254

3. Palma de Mallorca
Nylig kåret den britiske avisen «The Times» hovedstaden på Balearene, Palma de Mallorca, til verdens beste by å bo i. Avisen begrunnet valget med middelhavsklimaet som gir milde temperaturer året rundt, med et årlig gjennomsnitt på mellom 16 og 18 grader. Gjennomsnittlig nedbør per år ikke overstiger 600 kubikkmeter, og bortsett fra i august når luftfuktigheten er høy, byr Palma på et behagelig klima. Nettstedet eltiempo.es er langt på vei enig i vurderingene, men fører byen opp på en tredjeplass på lista.

shutterstock 372938368

4. Huelva
På grunn av sin geografiske plassering har Huelva middelhavsklima med påvirkninger også fra Atlanterhavet. Beliggenheten vest for Gibraltar gir moderate temperaturer både sommer og vinter med årlig gjennomsnittstemperaturer på mellom 18 og 20 grader og en gjennomsnittlig nedbør på 500 mm i året.

5. Vigo
Dette er kanskje den største overraskelsen i undersøkelsen, nemlig at en by i Galicia – en av Spanias mest regnfylte regioner ¬– snapper femteplassen på den prestisjetunge lista. Forklaringen er at Vigo har et spesielt mikroklima, som ikke er vanlig verken i Galicia eller i resten av Spania. Vigo har lite skyet vær med temperaturer som er mildere enn ellers i Galicia. Årlig gjennomsnittstemperatur er 14,9 grader. Somrene er milde, men vinterstid kan temperaturene falle til 7 grader C.

Helt til slutt: Lurer du på hvilken spansk by som er kaldest? Det er pueblo´en La Torre de Cabdella, i Lleida oppe i Pyreneene og på grensa mot Andorra og Frankrike. I 1956 ble det målt -32 grader her, spansk kulderekord!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.