Månedsmagasinet på Costa del Sol
To 17.mai-tog på Solkysten

To 17.mai-tog på Solkysten

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
17. mai 2014 4
 

Nordmenn og alle andre som vil gå i tog og feire den norske nasjonaldagen, har i år to valg; enten langs Paseo´en i Fuengirola som vanlig eller Den norske skolen Málagas barnetog i Arroyo de la Miel.

– Jeg er veldig spent på hvordan dette går. Jeg håper at folk fra hele kysten stiller opp som før på vårt tradisjonsrike arrangement, sier lederen for 17.maikomiteen i Fuengirola, Elisabeth Petterson, til Det Norske Magasinet. I nesten 30 år har Paseo´en vært samlingsstedet for 17.mai-feiringen på Costa del Sol. Nå får arrangementet konkurranse fra skolen og Sjømannskirken som vil starte sin egen tradisjon med 17.mai-feiringer i Benalmádena og Arroyo de la Miel der den norske skolen i dag holder hus.

Feiring dagen lang
Uansett. Det blir full feiring i Fuengirola. Allerede klokken 09:30 er det flaggheising ved Club Nautico i fritidsbåthavnen i Fuengirola. Så følger 17.maikomiteen opp og tilbyr bløtekake så langt det rekker. På restaurant Regina som er et tradisjonelt samlingssted for nordmenn i Fuengirola og som ligger i havna rett ved Club Nautico, kan man få kjøpt drikke.
Det blir også 17. maigudstjeneste i Turistkirken som ligger lenger øst på Paseo´en. Den starter kl. 11:00, og en halv time senere er det klart for dagens høydepunkt, 17. maitoget som starter på Paseo´en, på den andre siden av gaten for Turistkirken. Så går toget med flaggborgen og musikkorpset i spissen på Paseo´en på nytt til havna i byen. Her markeres dagen med sang og taler.
Kvelden avsluttes med festmiddag på Restaurant Regina kl. 19:30. Her er det nødvendig med påmelding på forhånd.

Gudstjeneste og barnetog
– Vi er i gang med å lage vår egen 17.maitradisjon og bygger stein på stein, sier rektor Bjarte Buen. Han ønsker alle velkommen til skolens nye feiring i nabokommunene til Fuengirola.
– Benalmádena kommune der Den norske skolen, Málaga holder til, har i en årrekke ønsket at vi feirer 17. mai her. Dette har styret ved skolen nå sagt ja til, legger Buen til.
Skolens 17. maiarrangement starter med høytidsgudstjeneste kl. 09:30 i kirken Parroguia de la Inmaculada i sentrum av Arroyo del la Miel. Halvtimen senere starter skolens 17. maitog fra plassen foran kirken og går en runde gjennom sentrale deler av pueblo´en, også her med flaggborg og musikkorpset til Benalmádena. Toget ender opp utenfor Casa de la Cultura og her blir det taler, sang og underholdningsprogram.
Neste punkt på dagsorden foregår på skolens område på Avenida Cerro del Viento. Fra klokken 12 blir det salg av mat og forfriskninger og leker og konkurranser fram til klokken 14.

Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet