Månedsmagasinet på Costa del Sol
Internasjonale dager 2016 i Fuengirola: Norge eneste skandinaviske deltaker

Internasjonale dager 2016 i Fuengirola: Norge eneste skandinaviske deltaker

Internasjonale dager mars 2016 1
 

– Vi byr på ny caseta, ny musikk, Kvikk-lunsj-sjokolade og varme pølser. Blant annet! Janne Hoel og Lars Torbjørnsen er arrangører når den norske caseta´en åpner dørene for årets utgave av  Feria Internacional de los pueblos – Internasjonale dager – 28. april.

Våren er her, og som vanlig på disse tider er årets utgave av Internasjonale dager rett rundt hjørnet. Feria´en arrangeres i år for 22. gang, og Norge har vært med hele 21 ganger. Torsdag 28. april åpner en av Solkystens aller største folkefester med godt over én million besøkende, og først natt til tirsdag 3. mai slår de 33 deltakerlandene og spanske regioner av lyset.

Bytter caseta

I år er det Janne Hoel, Lars Torbjørnsen og Tom Geir Jensen som står bak den norske caseta´en:

– Vi har byttet caseta i år. I fjor syntes vi at caseta´en vår lå for langt oppe på den store Feria-plassen her i Fuengirola. Nå har vi flyttet ned, nesten der rekkene med caseta´er begynner. Et koseligere sted og en finere caseta med mye bedre beliggenhet, forteller Janne.

Caseta´en ”El Cántaro” er lett gjenkjennelig med sitt spesielle inngangsparti som er utformet som en krukke (derav navnet).

Et skandinavisk samlingspunkt

I og med at både danskene og svenskene i år har kastet inn håndkleet, er det bare Norge av de skandinaviske landene som stiller med egen caseta.

­– Våre skandinaviske naboer er hjertelig velkommen inn til oss, sier Lars Torbjørnsen som tilbyr et bredt utvalg norske mat- og drikkevarer:

– Vi har lefser, vafler, norsk ørret-tapas og fiskeburgere. Av alle ting kan vi i år også by på supernorsk Kvikk-Lunsj-sjokolade, i tillegg til norsk akevitt og ”norsk” konjakk fra Braastad.

Ny musikk

Etter tre år med populære Martine Kraft Band, har de norske arrangørene i år satset på nye musikere og band. Fra Norge kommer femmanns gruppa Smokey Sound som spiller coverlåter av den engelske popgruppa Smokie. I tillegg kommer trubadur Gjermund Elgenes og gruppa The Stolen Gnomes, et lokalt band fra Fuengirola med sterke norske innslag.

– Vi satser på stinn brakke og glade dager, sier Janne og Lars. Sistemann, Tom Geir Jensen er for tiden i Norge.

Trenger frivillige

I løpet av de fem dagene Internasjonale dager varer, er det hver dag 25 vakter som skal besettes, for den norske caseta´en holder åpent fra kl. 13 til over midnatt. Vafler, pølser, mineralvann og øl skal selges utenfor caseta´en. Inne blir det i tillegg salg av varmmat og et bredere utvalg av drikkevarer.

– Vi har nesten dekket opp for halvparten av de 125 vaktene som skal fylles for alle fem dager. Men vi trenger flere og alle er hjertelig velkommen som frivillige. Ta kontakt med meg, sier Janne som har epost: janne.hoel67@gmail.com.

Ønsker du mer informasjon om festen og om den norske caseta´en, sjekk Faceboo-siden: https://www.facebook.com/groups/CasetaNorway/.

Av Arne Bjørndal (tekst & foto)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.