Månedsmagasinet på Costa del Sol

 

Å laste ned sinnsro-bønnen i klientenes bevissthet er blitt en viktig del av arbeidet på min BodyTalk-klinikk. Årsaken til tilstander som bekymringsstress som kan føre til for eksempel søvnløshet, depresjon, angst, diffuse smerter og øresus kan nemlig ofte finnes i manglende overblikk over konflikter i og med omgivelsene, uskarpt perspektiv å se disse konfliktene utfra og dermed feil plassert energi som både tretter og stresser kroppen med sykdom til følge.

Bare fordi det høres enkelt ut, er det ikke nødvendigvis det for den enkelte. Men ved å arbeide seg gjennom lagene med BodyTalk-teknikkene, når vi helt inn til kjernen, og langsomt, men sikkert åpner vi opp til forståelsen. Og det gir den roen som skal til for at helingen av de fysiske og mentale tilstandene kan skje.

1. Har du et problem i ditt liv? Nei! Javel, så la være med å bekymre deg.

2. Har du et problem i dit liv? Ja! Kan du gjøre noe med det? Nei! Javel, så la være med å bekymre deg.

Det er et valg. En beslutning. Og det krever bevissthet å treffe den.

Vår bevissthet er bygd opp av vårt sanseapparat alene. Alt det vi vet er noe vi har sett, hørt luktet, smakt eller følt. Nevrovitenskap viser at sinnet ikke bor i hjernen, men at hjernen bare registrerer tanker. Den genererer dem ikke. Hvor kommer de så fra? Fra vårt bevissthetsarbeid. Og det krever et balansert sanseapparat. At det er syntese, så alt gir mening. At sansene er synkroniserte, integrerte. Og ikke minst at det er balanse mellom sinnet og de tre hjernene; den bevisste hjernen, hjertehjernen og magehjernen.

Det er en stor og fin opplevelse å få lov til å holde rommet for klientene i denne prosessen. Å følge dem gjennom de skift som BodyTalk-sesjonene setter i gang.

Sinnsro-bønnen ble i sin tid skrevet av teologen Reinhold Niebuhr som brukte den i sitt kirkelige arbeid. Senere implementerte Anonyme Alkoholikere og andre 12-punktsprogrammer bønnen.

Den mest kjente versjonen lyder slik:
Gud, gi meg sinnsro til å akseptere de tingene jeg ikke kan endre,
Mot til å endre de tingene jeg kan,
Og visdom til å se forskjell.

I min klinikk har jeg valgt å utelate ‘Gud’, men la det være opp til den enkelte hvem eller hva det bes til. Personlig sender jeg bønnen til et sted dypt inne i meg selv. Til den delen av min bevissthet som er klok nok til å begripe at vi ikke er alene om det, men at alt er ett. En felles universell bevissthet.

Vil du bestille tid til en sesjon eller ha mer informasjon om BodyTalk, er du velkommen til å ringe meg på tlf.: +34 607 62 91 06 – eller lese mer om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.

Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker – både mennesker og dyr er velkommen.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.