Månedsmagasinet på Costa del Sol
Malaga CF – Februar 2015

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
malagafc februar2016
Hans første stikk og stjerne-exit
Med en stram økonomi er den nye sportsdirektøren i Málaga CF, den
tidligere La Liga-keeperen Arnau, satt på en uriaspost – med god start.
Men salg og en større utrenskningsprosess kom på dagsordenen.
 
Vi treffer Arnau på hans siste dag på kontoret i det hardt satsende fotball-akademiet i Málaga Club de Fútbol. Han holdt stillingen som en særdeles arbeidsom nestkommanderende etter den på det tidspunktet sykmeldte akademi-direktøren Casanova. Arnau virket overveldet over at han nå var utnevnt til sportsdirektør etter den sparkede Mario Husillos. I tiden etterpå litt beklemt ved situasjonen. Og ydmyk.
Slik også da den tidligere La Liga-keeperen i FC Barcelona avsluttet med ti sesonger i Málaga CF, skulle presentere sin første underskrift under transfervinduer i januar, den 31 år gamle Chory Castro, født i Trinidad i Uruguay med 14 profesjonelle fotballår i bagasjen hos Nacional i Monteviedo, på  Mallorca og i Real Sociedad i San Sebastián.
Med sin hurtighet, fysiske styrke og litt vanskelig venstreben-stil definitivt en gevinst for Málaga CF-teamet som plutselig stod uten en venstreving etter den innleide spilleren Juan Carlos’ alvorlige skade med etterfølgende operasjon.
Chory hadde de siste sesongene ikke riktig passet inn i den sparkede, engelske treneren Moyes systemer og fikk ikke for alvor sjansen da Eusebio Sacristan ble sjefscoach. Slik ble det bare fem avsluttende minutter da Real Sociedad spilte 2-2 i Madrid mot Rayo Vallecano. Uken etter, søndag 10. januar, fikk Chory Castro sin debut for Málaga CF i 1-1- oppgjøret mot Las Palmas på Gran Canaria.
 
Trente under Michael Laudrup
Han ønsket å få oppløst kontrakten med Real Sociedad – og fikk det. I steder er han nå knyttet til Málaga CF fram til 2018.
I Chorys tid på Mallorca trente han bl.a. under det danske verdensnavnet Michael Laudrup og i Málaga betyr det mye for ham at treneren heter Javi Gracia. Trenerens arbeid under vanskelige forhold har han stor respekt for, sa han ved ankomsten til Costa del Sols hovedstad.
Og hans klubbvalg er skuffende for både Betis i Sevilla og Celta Vigo i Galicia der han stod på ønskelisten.
På Mallorca var Chory forøvrig lagkamerat med Málaga CFs midtbanemann Tissone.
 
Solgt til Watford for åtte mill. euro
Og så ble det midt i januar salg av Málagas marokkanske stjernespiller, den 29 år gamle Nordin Amrabat, født i Naarden i Nederland med PSV Eindhoven og Galatasaray i Tyrkia som tidligere klubber. Etter en sesong på leiekontrakt, kjøpte Málaga CF ham før denne sesongen for 3.5 mill. euro.
Nå ble han solgt til den ene av de opprykkede lagene i den engelske Premier League, Watford – en klubb i en by i grevskapet Hertfordshire  med bare 80.000 innbyggere i det sørlige England. I spissen for laget står den kjente spanske treneren Enrique Sanchez Flores.
Handelen ga Málaga CF åtte mill. euro som den uortodokse angriperens klausul lød på. Av dette går noe videre til PSV og Galatasaray.
Amrabat nådde i sitt halvannet år i Málaga 60 La Liga-kamper med åtte scoringer, brente straffespark og et par opphold med skader.
 
Nå plass til mer armbevegelser
Arnau med det sportslige ansvaret i Málaga CF arbeider tett sammen med trener Gracia, noe hans forgjenger i den viktige stolen, Husillos, ikke klarte. Arnau hadde ifølge det profesjonelle spanske fotballforbundet 900.000 euro å handle for i januar-vinduet.
Forbundet holder nøye øye med økonomien i de enkelte klubbene, så Finansial Fair Play-reglene ikke brytes. Det er straffbart.
Men med salget av Amrabat ble det plass til litt større armbevegelser. Gjelden i Málaga CF er nå nede på under 10 mill. euro.
 
Spillere som skal avsettes
Og Arnau ville skille seg av med flere spillere. De var alle Husillos’ valg og fikk aldri suksess under Gracia – av det profesjonelle spanske fotballforbund kåret som månedens trener i La Liga i desember.
Den 30 år gamle portugisiske Fabio Espinho gikk umiddelbart på utlån til Moreirense i Portugal. Han kom til Málaga fra den bulgarske Champions League-klubben Lugogorets – nettopp fra Moreirense. Han oppnådde bare to La Liga-kamper i Málaga.
Heretter ble det lagt opp til avgang av to til:
Den 23 år gamle marokkaneren Adnane Tighadouini kjøpt fra nederlandske NAC Breda. Han scoret ett mål på sju La Liga-kamper. Det forelå tilbud fra de Forente arabiske Emirater.
Og hviterusseren Egor Filipenko, 27 år, skulle også droppes. Han kom fra Bate Borisov og gjorde seg på ett år bare fortjent til to La Liga-kamper.
Dessuten lå det på Arnaus bord et tilbud på målmannen Kameni – også det fra Watford.
I sannhet litt av en ilddåp for ham.
 

Arnau i stolen

Fullt navn: Francesc Xavier Arnau Grabulosa.
Fødselsdato: 23. mai 1975.
Fødested: Les Planes d`Hostoles, Girona, Catalonia.
Sivilstand: Gift med Maria Jose, tidligere forward på Málagas beste kvinnelag. De har to sønner.
Aktiv karriere:
Målmann
1995 – 1999:
FC Barcelona B – 119 kamper.
1999 – 2001:
FC Barcelona La Liga – 24 kamper.
2001 – 2011:
Málaga – 313 kamper.
Landskamper:
1996 – 1998: Spania U21 – 13 kamper.
1997: Spania U23 – 2 kamper.
Chory på banen
Fullt navn: Chory Castro Irizabel.
Fødselsdato: 14. september 1984.
Fødested: Trinidad, Uruguay.
Høyde/vekt: 176 cm – 78 kilo.
Familieforhold: Castros yngste søster, Juliana, er også fotballspiller.  Angriper for flere klubber – bl.a. Missouri Valley College i USA. Hun har en del landskamper i bagasjen.
Tidligere klubber:
2002 – 2007:
Nacional, Uruguay – 81 kamper – 21 mål.
2007 – 2012:
Mallorca – 131 kamper – 23 mål.
2012 – 2016:
Real Sociedad – 93 kamper – 13 mål.
5 A-landskamper for Uruguay – 0 mål.
 
Zidane i spissen for Real Madrid i Málaga
Sparking av trener er hverdagskost  i La Liga. Stort sett en per måned.
Sist ble den nå 43 år gamle og tidligere franske verdensstjernen Zinedine Zidane trener for Real Madrid etter den sparkede Rafael Benitez og står nå i spissen for Kongeklubben når den i helgen 20./21. februar gjester Estadio La Rosaleda for å møte Málaga CF.
I de 12 årene president Perez har sittet på makten i Real Madrid, har det vært 11 trenerbytter. Også av Málaga CFs tidligere coach Pellegrini som etter denne sesongen forlater Manchester City. Frivillig!
Pepe Mel er avsatt i Sevilla-klubben Betis – for øvrig for andre gang. Han fikk også for to år siden forsøke seg i engelsk fotball – uten hell.
I desember 2015 erstattet den tidligere Manchester United-legenden Gary Neville portugiseren Nuno i Valencia, mens Las Palmas Paco Herrera og Real Sociedads David Moyes fikk sparket i begynnelsen av sesongen.
 
Casado krever 3,3 mill. euro av sjeiken

Den plutselig avsatte generaldirektøren i Málaga CF, Vicente Casado, har nå krevd 3,3 mill. euro i erstatning fra klubbeier sjeik Al-Thani for uberettiget sparking. Det første rettsmøtet har vært avholdt. Uten resultat.
Den sparkede sportsdirektøren Mario Husillos inngikk et forlik med Al-Thani.
Også visegeneraldirektør Manuel Novo ble avsatt.
 
Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca
Fotballinteresserte så vel på Costa del Sol som i andre land er velkomne til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben har fine tribuneplasser på den ene langsiden beskyttet mot eventuelt regn.
Først et lett måltid og deretter informasjon i restaurant Casa Danesa og så buss tur/retur stadion fra Fuengirola.
Kontaktpersoner:
Kontaktpersoner:
Kasserer Uffe Madsen  649 814 842
kontakt@Málaga-support.dk
Formand Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den en eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF, opptatt i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den teller mer enn 250 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og et barnehospital i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
 
Kommende La Liga-kamp i februar på Estadio La Rosaleda :
21. februar Málaga CF – Real Madrid
Kick off ikke fastsatt ved redaksjonens avslutning.
Marts starter med Málaga CF – Valencia enten 3. mars.
Málaga CF ligger nummer ???? av 20 lag i La liga
Av Morten Møller

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet