Månedsmagasinet på Costa del Sol
Malaga CF – Desember 2015
malagacf
Nå skal arbeidskraften sikres for 2016-17
Kom i klemme mellom spillere, klubber og fond – og en historie som ikke gjentas
 
Det er ikke bare på gressmatta at det utkjempes intense slag. Det gjør det så visst også blant papirbunkene på administrasjonsavdelingene. Nå er Málaga CF med sportsdirektør Mario Husillos i spissen allerede i gang med å sikre seg arbeidsstyrken for La Liga-sesongen 2016-17.
Klubben vil ikke komme i samme situasjon som denne sommeren da den ble presset av spillere, agenter, klubber og et investeringsfond måtte si farvel til så viktige spillere som senterforsvarsspilleren Sergio Sanchez, forwarden Javi Guerra og en annen sliter på midtbanen, U-landslagsspilleren Sergi Darder.
Det en profesjonell fotballklubb hele tiden må holde øye med er når de enkelte spillernes kontrakter utløper. Vil man beholde dem, er det viktig å være ute i god tid med å forhandle forlengelse. Nøling kan bety tap av spillere og kanskje også komme i den situasjonen at de må betale for høy lønn.
La oss beskrive disse tre nevnte tilfellene:
 
Sergio Sanchez
29 år med fire sesonger i Málaga CF. Kom til klubben fra Sevilla FC.
Hans kontrakt i Málaga CF utløp 30. juni 2015, men Málaga fik ikke i tide startet reforhandlingene med ham. Og i vår trakk det ut i uendelighet. Sanchez’ lønnskrav kom opp i 800.000 euro per sesong, noe Málaga CF med sin noe anstrengte økonomi ikke kunne klare.
Det ville til gjengjeld den greske klubben Panathinaikos dit han flyttet med sin modellkjæreste fra gode og trygge omgivelser i Benalmádena.
Málaga CF betalte i 2009 Sevilla knapt tre millioner euro for ham.
 
Javi Guerra
33 år, født i Vélez Málaga, med en sesong i Málaga CF, leid fra den walisiske klubben Cardiff City.
Han scoret som spiss noen viktige mål for Málaga CF, og klubben ville gjerne ha beholdt ham på nok en leiekontrakt. Málaga forhandlet og forhandlet i sommermånedene med Cardiff, men kunne ikke vente evig – og ga opp. Deretter kjøpte La Liga-konkurrenten Rayo Vallecano fra Madrid andalusieren rett før transfervinduet ble lukket 31. august.
Salgspris ukjent.
Javi Guerra er nå toppscorer i Rayo.
Hans plass i Málaga CF overtok i stedet Charles. Kjøpt i Celta Vigo for 500.000 euro og denne sesongens mest målsøkende spiller i Málaga CF.
 
Sergi Darder
Fyller 22 år 22. desember med 12 kamper for det spanske ungdomslandslaget i bagasjen. Han kom i 2013 til Málaga fra Espanyols B-lag, men er født i Arta på Mallorca.
Som den fjerde i rekken solgte Málaga CF Darder  rett før stengningen av transfervinduet. Til den franske Champions League-deltakeren Olympique Lyon. Etter lange og flere ganger avbrutte forhandlinger ble prisen 12 mill. euro.
Men ikke alle pengene gikk til Málaga CF. På ny viste det seg at et venezuelansk investeringsfond, ledet av Edmundo Kabchi med bopel i Libanon, hadde kontroll over spilleren. Fondet som trådte til med økonomiske assistanse i Málaga CF da gjelden var stor, skulle ifølge en avtale ha 50%, mens 10% gikk til Espanyol som lærte ham opp.
Kabchi og Darders agent presset på for handelen.
Málaga CF måtte også avgi penger til fondet, fordi Castillejo og Samuel først i transfervinduet gikk til Villlarreal.
 
Gjenforhandlinger
Nå snakker Málaga CF med veteranene Weligton, Angeleri og Tissone samt  Rosales og den langtidsskadde Flavio om ytterligere forlengelser. Klubbens eneste spanske A-landslagsspiller, Ignacio Camacho, innkalles også til samtaler. Hans kontrakt utløper først i 2019, men klubben ønsker å forhøye hans salgsklausul på 20 mill. euro.
Han er det penger i.
Og videre må de nye spillerne Albentosa, Cop og Juan Carlos komme til drøftinger. Sistnevnte er også en del av investeringsfondet i Venezuela. De to øvrige har en eierklubb som også skal ha sitt.
Ikke å forglemme trener Javi Gracia hvis kontrakt går ut til sommeren.
Ved redaksjonens avslutning lå Málaga CF som nummer ???? i La Liga.
Et nytt transfervindu åpnes i januar.
 
Store talenter på gang

Den engelske avisen The Guardian har utarbeidet en liste over de 50 mest talentfulle europeiske fotballspillerne født i 1998. To fra Málaga CF er blant de utplukkede.
Det er nyervervelsen fra Marokko, Hachim Mastour, som er innlemmet i La Liga-troppen og José Luís ”Kuki” Zalazar. Begge er landslagsspillere. Mastour med nylig debut på Marokkos A-landslag, mens Kuki spiller på det spanske U 18-landslaget.
 
malagacf2
La Peña-guttens helt store dag
For en fotballinteressert ung gutt er det ikke noe større enn å bli fotografert sammen med sine idoler. Det lyktes for den 9 år gamle Pablo Gustaf Stridh Fernandez gjennom La Peña de Dinamarca da Málaga CF beseiret Deportivo La Coruña 2-0 på Estadio La Rosaleda.
Hans far er La Peña-medlem Per Stridh som i Torre del Mar arbeider i den danske møbelforretningen Muebles Piramides Puerto.
På bildet sees Pablo sammen med 20 andre glade unge mennesker ved fotoseansen med Málaga CFs La Liga-mannskap.
Fra venstre Tighdouini, Duda, Albentosa, Tissone, Kameni, Recio, Juan Carlos, Boka, Charles med sin sønn på armen, Weligton og Rosales.
 
Første sparking av en trener i La Liga
Det er ikke uvanlig at innpå ti trenere sparken i La Liga før en sesong er over. 19. oktober fant den første avskjedigelsen sted. Det nyopprykkede bunnlaget Las Palmas skilte seg av med Paco Herrera som hadde ført øylaget opp.
Han ble erstattet av Quique Setien, hentet i 2. divisjonsklubben Lugo.
I den nest beste rekken ble Valladolid første klubb til å skille seg av med coach´en.
La Rosaleda – beste stadion
En sammenslutning av supporterklubber i Spania som teller mer enn 1 million medlemmer har kåret Málaga CFs hjemmebane, La Rosaleda, som det beste stadion i sesongen 2014-15. Grunnlaget for denne hederen er bl.a. fasilitetene på stadion, adgangen, billettservicen, sikkerhetsforanstaltningene og den gode behandlingen supportere fra fremmede lag får på stadion.
La Rosaleda ble den fjerde vinnerstadion i kåringen. Tidligere er hederen gått til Espanyol (Cornella-El Prat), Córdoba (Nuevo Arcangel) og Elche (Martinez Valero).
                                                                                                                                                                                            
Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca
Fotballinteresserte så vel på Costa del Sol som i andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca angående billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben har fine tribuneplasser på den ene langsiden beskyttet for eventuelt regn.
Først et lett måltid og informasjon i restaurant Casa Danesa og buss tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Kontaktpersoner:
Kasserer Uffe Madsen  649 814 842
kontakt@Málaga-support.dk
Formann Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den  eneste offisielle  danske supporterklubben for Málaga CF som er tatt opp i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den teller mer enn 250 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og et barnesykehus i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
Kommende La Liga-kamp i desember på Estadio La Rosaleda :
7. kl. 22.05 Málaga CF – Betis
28. kl. 20.30 Málaga CF – Granada
Samtlige av klubbens resultater se www.Málaga-support.dk
Billedtekst:
To gamle fotballkjempere på besøk i La Peña Dinamarca. Leif Skov, tidligere divisjonsspiller i Frederikshavn på lag med nå avdøde Harald Nielsen, B 1901 og AaB, sammen med eks-formannen for den skotske toppklubben Hearts, Colin Wilson.
Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.