Månedsmagasinet på Costa del Sol
Tilbakekomst for storheten

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
 
Bønnen fra Mexico hørt i Málaga: Santa Cruz og hans familie i retur til Marbella og Málaga CF til stor glede for klubbeier sjeik Al-Thani

 

«Thank you very much, Roque Santa Cruz. You will always be in our hearts. I wish you every success».

De gode hilsener sendt på Twitter fra Málaga CFs omstridte klubbeier, sjeik Abdullah bin Nasser Al-Thani i julen 2014 da det ble kjent at et av verdens største fotballnavn gjennom tidene, den nå 34-årige paraguayanske spilleren forlot Málaga CF og familiens elskede hjem i Marbella til fordel for Mexico City og klubben Cruz Azul.
Et overraskende bytte av klubb som lettet Málaga CFs lønnsutgifter og som innbragte Santa Cruz en årsinntekt på 900.000 euro.
Nå er han sammen med sin kone, Giselle Tavarelli, og deres fire barn, Tobias, 12 år, Fiorella, 10 år, Benjamin, 3 år, og Alaia, 1 år, tilbake på Costa del Sol for å nyte det stedet de elsker så høyt, Marbella, og Roque Santa Cruz for å gjøre comeback for Málaga CF.
Ikke minst til glede for Al-Thani som på en av sine sjeldne visitter i klubben feiret én av Málaga CFs Champions League-suksesser i sesongen 2013-14 i triumfmarsj sammen med Santa Cruz på Estadio La Rosaleda.
Mot portugisiske FC Porto, scoret Santa Cruz målet som sikret Málaga CF kvartfinaleplassen mot tyske Dortmund.
 
Ned i lønn
Tilbakekomsten til den høye, målfarlige spissen, hvis storhetstid har foregått i tysk, engelsk og spansk fotball med et sterkt, engasjert og sosialt inntrykk alle steder, kunne bare lykkes for Málaga CF fordi en del gikk galt i Mexico. Familien og særlig Giselle trivdes ikke spesielt godt, Roque pådro seg raskt en muskelskade, og da han hadde kommet over den, fikk han skadet muskelen på nytt i en landskamp for Paraguay mot Argentina i Copa América. En turnering der Santa Cruz ble kåret til banens beste da Paraguay møtte Jamaica.
Og så lyktes tilbakekomsten til Málaga CF særlig fordi han gikk med på å gå ned i lønn og med Cruz Azul som betalte halvparten. Avtalen gjelder bare for denne sesongen der Málagas trener, Javi Gracia, nå står med et sjeldent luksusproblem for Málaga CF med ikke færre sjældent luksusproblem med ikke færre en fire forwards i Charles, Cop, Amrabat og nå Santa Cruz.
 
Nå er vi hjemme
Selv sier Roque Santa Cruz, nå tilbake i Málaga:
«Jeg er beæret over å være tilbake blant venner og bli en del av et nesten nytt lag. Klubben er easy-going når mulighetene byr seg. Jeg ønsker å hjelpe laget videre framover i La Liga, og håper å være klar og i kampform neste måned.
Og ja, min tilbakekomst har også familiemessige årsaker. Nå er vi alle lykkelige. Vi føler oss hjemme».
Om Santa Cruz’ retur sier generaldirektør Vicente Casado i Málaga CF:
«En stor fest for klubben og alle våre fans. Roque er en usedvanlig populær skikkelse i byen.»
 
 

Rundt om Santa Cruz

Hans to brødre, Diego og Julio, er begge profesjonelle spillere i Nacional Asunción i Paraguay.
Hans kone Giselle er søster til en tidligere lagkamerat til Rogue på Paraguays landslag, Ricardo fra klubben Olimpia der også Santa Cruz selv startet sin karriere.
Faren Aproniano er hans agent.
I 2004 spilte det tyske band Sportsfreunde Stiller inn sangen «Ich Roque».
Ved sluttrunden i verdensmesterskapet i 2006 kåret det tyske magasinet Kicker til den mest sexy spilleren i turneringen.
Da Paraguay 28. juni 2007 beseiret Columbia 5-0 med tre mål av Santa Cruz, ble han den 60. spilleren som kunne notere seg for hat-trick i Copa Américas historie.
Med sine mer enn 100 landskamper har han satt rekord for Paraguay.
 
Legenden og hans bedrifter
Roque Santa Cruz
Født: 16. august i Asunción, Paraguay.
Høyde: 1,93 meter. Vekt: 88 kg.
 
Senior-karriere:
1997 – 1999:
Olimpia, Paraguay
24 kamper – 19 mål.
 
1999 – 2007:
Bayern München, Tyskland
155 kamper – 33 mål.
 
2007 – 2009:
Blackburn Rovers, England
57 kamper – 23 mål.
 
2009 – 2013:
Manchester City, England
20 kamper – 3 mål.
 
2011 – 2012, Betis, Spania (leid).
33 kamper – 7 mål.
 
2012 – januar 2015:
Málaga CF, Spania (det første år innleid).
74 kamper – 17 mål.
 
Januar – august 2015:
Cruz Azul, Mexico
10 kamper – 4 mål.
 
17 U-landskamper – 8 mål.
106 A-landskamper – 32 mål.
 
Med Bayern München vant han og laget både Bundesligaen og den tyske cupen. Og i 2000-2001 Champions League og Intercontinental Cup.
Santa Cruz representerte Paraguay ved sluttspillet i verdensmesterskapet i 2002, 2006 og 2010.
Og ved finalerundene i Copa América i 1999, 2007 og 2011 – og ellers ved samtlige kvalifiseringsrunder.
 
 
Forkjøpsrett på supertalentet
Legger Málaga CF fem mill. euro på bordet om to år, er supertalentet, den nå 17 år gamle Hachim Mastour fra AC Milan, i klubbens eie. Nå spiller tenåringen med de marokkanske foreldre på en leieavtale i Málaga CF der han nå trener på harde livet for en La Liga-debut for øye i inneværende sesong.
Som offensiv midtbanespiller er Mastour notert for kamper på italiensk U-landslag og med fersk debut for Marokkos A-mannskap.
Som 14 åring startet han sin fotballkarriere i den italienske klubben AC Reggina.
 
Fondens fangearme

Økonomisk spindelvev ved Málaga-handler.
Som den femte i rekken solgte Málaga CF rett før stengningen av transfervinduet den 21 år gamle U-landslagspilleren Sergi Darder til det franske Champions League-laget Olympique Lyon. Etter lange og flere gange avbrutte forhandlinger endte prisen 12 mill. euro.
Men ikke alle pengene går til klubben. På ny viser det seg at det venezuelanske investeringsfondet ledet av Edmundo Kabchi med bolig i Libanon, har sine fangarmer inn i denne handelen også. Fondet som trådte til med økonomisk assistanse til Málaga CF da gjelden var stor, skal ifølge avtale ha 50%, mens10 % går til en annen La Liga-klubb, Espanyol, som i sin tid friga Darder til Málaga. Avtalt i overgangen.
Málaga CF måtte videre betale penger til fondet da Castillejo og Samuel først i transfervinduet ble solgt til Villlarreal.
Dessuten har Málaga CF leid ut Roberto Chen, den 21 år gamle landslagsspilleren fra Panama, til Sekunda B-klubben Linense, og Pablo Perez er på fortsatt leiekontrakt i argentinske Boca Junior.
 
 
Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca
Fotballinteresserte både på Costa del Sol og i andre land er velkommen til å ta kontakt med La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben sitter på fine tribuneplasser på den ene langsiden, beskyttet mot eventuelt regn.
Først et lett måltid og informasjon i restaurant Casa Danesa og buss tur-retur til stadion fra Fuengirola.
 
Kontaktpersoner:
Kasserer Uffe Madsen 649 814 842
kontakt@Málaga-support.dk
Formann Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
 
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF, opptatt i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den teller mer enn 250 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og et barnesykehus i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
 
Kommende La Liga-kamp i oktober på Estadio La Rosaleda:
Den 3. kl. 22.00: Málaga CF –Real Sociedad
Den 24./25. Málaga CF – Deportivo La Coruña
Kick off er ikke fastsatt ved redaksjonens avslutning.
Av Morten Møller

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet