Månedsmagasinet på Costa del Sol
BodyTalk – om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen – Del 1

BodyTalk - om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen - Del 1

Bodytalk
 
Hjernebark-balansen er den viktigste BodyTalk-prosedyren av dem alle. Den har sterk innflytelse på alle dine fysiske – og mentale tilstander, hjelper til med de endringene vi setter i gang under BodyTalk-sesjonene – og så tar det bare tre minutter om dagen å gjøre prosedyren. Derfor lærer jeg teknikken til alle mine klienter, og håper på at de gjør den til en del av sin hverdag. Jo klarere hjernen er og jo mer fri den er for uhensiktsmessige tankemønstre, jo sunnere kan kroppen bli. Derfor er det all mulig grunn til å sette av disse minuttene.

Den enkle hjernebarkbalansen står i skjærende kontrast til teknikkens potensiale om å harmonisere og optimere hjernens funksjoner ved å sikre at den rette kommunikasjonen finner sted og de riktige instruksjonene sendes ut i kroppens nettverk av funksjonssystemer. Navnet til tross, balanserer denne teknikken ikke bare hjernebarken (storhjernen) som består av panne-, isse-, tinning- og occipitallappene, men går dypt inn i både den limbiske hjerne (mellomhjernen) og i reptilhjernen (hjernestammen).
Utfordringen består i at hjernen til de fleste mennesker ikke fungerer så bra som den burde, fordi de har blitt fanget inn av amygdala-komplekset – det kamp/flukt-systemet i hjernen som er skapt for å sikre vår overlevelse. I tidenes morgen fungerte det helt etter hensikten, og møtte vi for eksempel et vilt dyr, ble det truffet en rask beslutning om enten å konfrontere faren eller stikke av. Enten ble du og kjempet (vant eller tapte) eller så tok du beina på nakken og flyktet fra faren. Når du var i sikkerhet, kunne du igjen slappe av.
Dagens stress om alt fra økonomi, parforhold, arbeid og køer til forurensing, kjedsomhet og en overflod av nyheter, får imidlertid amygdala-komplekset til å gjøre feil som forgrener seg ut i kroppen. Stressfaktorene kan ramme oss allerede på fosterstadiet fordi foreldrenes stress påvirker utviklingen av fosterets hjerne. Flere og flere babyer fødes med forskjellige feilfunksjoner, for eksempel svakt immunsystem og forvirret amygdala-kompleks som fører til allergier, seiglivede infeksjoner, osv., osv. Hjernen blir så stresset at det går utover den livsviktige kommunikasjonen med resten av kroppen, og derav flere og flere tilfeller av ADHD, Asperger og andre atferdsvanskeligheter, noe som igjen har ført til et overforbruk av lykkepiller blant barn og unge, ADHD-medisin, antidepressiva og lignende.
En annen vanlig faktor når det gjelder et dårlig fungerende amygdala-kompleks, er måten vi takler stress, konflikt og utfordringer på. Mens kamp-/fluktsystemet tok seg av plutselige stressfaktorer i tidligere tider, synes problemer i vår tid mer og mer å være komplekse og uløselige. Konfrontasjoner virker ofte helt håpløst, og å stikke av er sjelden et brukbart alternativ – et typisk eksempel på dette er det ulykkelige paret som ikke kan løse sine ekteskapelige problemer, men heller ikke vil la seg skille pga. barna. Det kan også være en forferdelig jobb som man fortsetter med pga. lønna, en rebelsk tenåring som får lov til å holde på pga. foreldrenes alltid dårlige samvittighet. I slike tilfeller velger hjernen rett og slett ”å leve med det”. Når vi går i det ”moduset”, stenger vi mentalt av og forestiller oss at problemet ikke finnes. I denne robotaktige tilstanden eksisterer vi i livet i stedet for å leve livet. Følelsene forblir fanget i oss og utvikler seg til emosjonell bagasje og vedvarende stress som i motsetning til vanlig stress som vi er designet for å klare, er farlig for hele KropSinnÅnd-komplekset og fungerer som en katalysator på sykdommer over tid, hvis den ikke adresseres og passiveres. ”Å leve med det” er den sikreste veien til hjerteattakk, kreft, alvorlige kroniske lidelser…, og ett av de symptomene jeg oftest støter på, er kronisk utmattelses/tretthetssyndrom som kan være svært invalidiserende – ikke bare for klienten, men også for hans/hennes omgivelser.
Hjernebark-balansen er utviklet for å skape systematiske korreksjoner i hjernen, og ved gjentatt hjernebark-teknikk balanseres amygdala-komplekset og de faktorene som trigger det slik at vi ikke overreagerer og går i kamp-/flukt-modus, men derimot får fred til ro og helbredelse. Da lettes symptomene og stresset reduseres, fordi alle hjernens nivåer trekkes inn.
Neste måned bringer hjernebark-balansen oss til emner som høyre- og venstre hjernehalvdel, samt det helt essensielle hjerne-hjertesamarbeidet.
 
Vil du bestille tid til en sesjon eller ha mer informasjon om BodyTalk, er du velkommen til å ringe meg på tlf.: +34 607 62 91 06 – eller les mer om BodyTalkwww.bodytalk-torreblanca.com. Her kan du velge mellom BodyTalk-artikler om alt fra hormonelle ubalanser, depresjoner, utbrenthet og stress til spiseforstyrrelser, migrene, fibromyalgi, kreft, diabetes, angst og immunforsvar.
Av Helle Espensen, autoriseret BodyTalker

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.