Månedsmagasinet på Costa del Sol
st-tandlaege
Billedtekst: Bjørn Abraham-Nilsen, Carina Borrrego Karlsson, Gabriella Malmberg og Tonny Nielsen.
 
Clinica NorDental utvider med ny klinikk og ny tannlege
Fra 1. januar overtok Clinica Nordental, den svenskeide tannlegeklinikken Clinica Europa Dental i Alhaurin el Grande.  I den forbindelse var det rom for å øke staben med den danske tannlegen Tonny Nielsen, og tannhelsesekretær Gabriella Malmberg.
Tannlege Tonny Nielsen har vært virksom på Solkysten i mange år og vil sammen med eieren, tannlege Bjørn Abraham-Nilsen, jobbe på begge klinikkene, både i Alhaurin el Grande og i Elviria.
“Vi har vært heldige og fått mulighet til å knytte til oss Tonny Nielsen som er en velrenomert og flink tannlege med masse erfaring” sier Tannlege Bjørn Abraham-Nilsen.  
“Tonny er også språksterk og kan kommunisere på tysk, fransk, spansk, engelsk og dansk, noe som gjør det lettere å arbeide med flere nasjonaliteter på kysten”.
Det er de svenske tannlegene, Kjerstin og Lars Brorson, som nå har pensjonert seg og som nå overlater klinikken i Alhaurin el Grande til yngre krefter. De vil gjerne benytte anledningen til å takke sine lojale og trivelige pasienter for et godt samarbeide opp igjennom årene.. Clinica NorDental håper å kunne føre videre den gode atmosfæren som Kjerstin og Lars har skapt, når de nå tar over driften.
Klinikken ligger midt i Alhaurin el Grande i Edf. Rosa de los Vientos. Crta. Gerald Brenan 37.
Se  www.europadental.com eller ring klinikken på telefon 952 499 366 for mer informasjon.
 
 
st-fashionvilla
En epoke er slutt – Fashionvilla tar farvel
For 10 år siden åpnet Fashionvilla og introduserte dermed Costa del Sol for et helt nytt konsept innenfor moteverdenen. En merkevare-boutique, etablert i en privat villa, med utsikt over Middelhavet og til Gibraltar og Afrikas fjell. Fashionvilla ble raskt stedet hvor kvinners motedrømmer kunne oppfylles, samtidig med at man kunne nyte en kopp te eller et glass sjampanje på terrassen. Vær velkledd og føl deg vel, var alltid mottoet, og det å handle hos Fashionvilla var alltid en opplevelse. Å se hvordan klær skaper folk som ved en bevegelse med en tryllestav, var fantastisk for Fashionvillas innehavere. Gjennom alle årene ble det holdt storslåtte moteshows, enten i villaen eller på mondene steder i området, som Marbella Club, Kempinski Hotel, Nikki Beach og Estrella de Mar. Gjennom 10 år ble vennskap skapt, bånd knyttet, og der var ikke en fest, en galla, en fødselsdag eller event der man ikke kunne se kvinner flott kledd i klær fra Fashionvilla. Deres klær reiste rundt i verden, takket være det store internasjonale klientellet av kvinner i alle aldre. Nå etter 10 år med utsikten til Afrikas fjell og Middelhavet, må Fashionvilla dessverre, grunnet personlige årsaker, takke for en fantastisk periode og stenge dørene til deres motemekka. Julia Rep og Fashionvilla sier tusen takk til venner og kunder for tilliten og lojalitet gjennom årene – det har for dem vært en fornøyelse å virkeliggjøre motedrømmen til de mange kundene og være leverandør til Marbellas motekjennere.
Men alt er ikke slutt enda. Fashionvilla holder åpent inntil 28. februar, mandag til lørdag fra kl. 11-14, eller etter avtale. De gleder seg til å hilse på kundene nok en gang, og det er salg på sommer-  og vinterkolleksjonen, samt festkjoler i størrelser 34-36, og ikke å forglemme, deilig bademote. Fashionvilla. Tlf.: 952 85 05 01. Fashionvilla@telefonica.net
 
st-antti
Renovering etter skandinavisk standard, samt saunaer og spabad til fornuftige priser
Selv om Antti Joro er finne, har han siden 2009, da han etablerte SP Installation, fortrinnsvis arbeidet for det skandinaviske markedet. Han er utdannet i Finland innenfor varme, VVS, aircondition og el og har i Finland foretatt blant annet renoveringer av skoler, næringslokaler og boliger. Men hans hjerte tilhører Spania, og derfor bor han nå her der hans 16 år lange ekspertise innenfor faget kommer det skandinaviske publikumet til gode. ”Jeg foretrekker å arbeide med skandinaver. De vet hva de vil ha, og kvalitet og punktlighet er alltid en selvfølge. Det er viktig for meg å ta meg av alle ulike oppgaver, enten det dreier seg om en renovering, vedlikehold, VVS-arbeid eller el-installasjoner,” forklarer Antti som snakker både engelsk, spansk og finsk. ”Kunden må aldri bekymre seg, derfor sørger jeg alltid for at kommunikasjonen med kunden er grundig, både ved planlegging av det forestående arbeidet, utføringen samt ved ferdigstillelsen. Og at det gjennom hele prosessen tas høyde for alle detaljer, selv de helt små. Dette  har gitt meg et godt renomme, og mange av mine oppgaver kommer på anbefalinger fra tidligere kunder.”
SP Installation forhandler også saunaer av det kjente finske merket HARVIA til fornuftige priser, samt spabade som kan personaliseres etter kundens behov og f.eks. knyttes til aromaterapi, LED-belysning, etc. SP Installation har også Powerswim som er en form for swimmingpool med kraftige motor slik at det er strøm i vannet. Dermed kan trene på svømming. Dessuten har firmaet også airconditionanlegg, vinduer og solcellesystemer.
Kontakt Antti Joro fra SP Installation for et uforpliktende tilbud på tlf.: 654 010 903 eller per epostl: ajasennus@gmail.com.
    
st-nordicMuebles
Tonny Marchmann, Per Dover, Joan Bach og Teres Marchmann.
 
10 år med kjøkken
Fredag 16. januar feiret Nordic Muebles 10 års jubileum og hadde invitert til åpent hus mellom 15.00-19.00. Svært mange kunder, venner og forretningsforbindelser valgte på jubileumsdagen å legge veien innom Nordic Muebles’ lokaler på feriaplassen i Fuengirola for å hilse på og si tillykke til Tonny Marchmann og teamet bak firmaets suksess gjennom de siste 10 årene. På selve dagen var det også spesielle fødselsdagstilbud, og mange benyttet besøket til å kjøpe nye hagemøbler, artikler til dekorasjon, mm.
Mens de herlige tapasene fra Chili Gourmet ble nydt, ble det også kikket på kjøkken, for selv om det var indbudt til fest, så var forretningen åpen. Hjerteligst tillykke til Nordic Muebles med de 10 årene
Nordic Muebles: 951 260 360. www.nordicmuebles.com
st-skandiaMaklarna
Meklerne som kobler grepet om Costa del Sol
På tampen av fjoråret skrev vi om Skandiamäklarna Costa del Sols åpning av sitt nye kontor i Nerja, en satsing som nå har skutt skikkelig fart. Nå ekspanderer Skandiamäklarna Costa del Sol med flere kontorer og dyktige meglere.
 
2014 viste seg å bli et rekordår for Skandiamäklarna Costa del Sol som i dag har kontor på strandpromenaden i Marbella og sentralt i Nerja med mange nye og fornøyde kjøpere og selgere. Salget langs hele kysten har gått over alle forventninger, og i løpet av 2015 åpnes nye kontorer, de neste i Fuengirola og Estepona. Dette er nok et ledd i rekken for å dekke hele kysten og komme nærmere kundene.
 
Det erfarne og drevne teamet hos Skandiamäklarna Costa del Sol begynte i bransjen i 2001 og har jobbet i Spania i ni år. Derfor har de både grundig kjennskap til eiendomssalg og lokalkunnskap. De håndplukker bare de beste meglerne som de vet kan nå opp og tilfredsstille kundenes forventninger. I takt med det økte salget, tilsatte Skandiamäklarna Costa del Sol i januar også to nye meglere, i tillegg til at de kommer til å rekruttere enda flere til de nye kontorene.
 
”Vi i Skandiamäklarna Costa del Sol vil tilby våre kunder den beste og mest serviceinnstilte meglerservicen du kan finne, med høyt servicenivå samt stort engasjement og kunnskap innenfor bransjen. Vi samarbeider med alle meglerbyråer på Costa del Sol, noe som gir oss tilgang til hele boligmarkedet. På den måten kan vi jobbe objektivt for å finne den rette boligen til våre kjøpere, samt nå ut internasjonalt med våre objekter, noe som skiller oss fra andre meglere”, sier Andreas Mezán, franchisetaker og eiendomsmegler hos Skandiamäklarna Costa del Sol.
www.skandiamaklarna.se/spanien
 
st-salonRed
Salon Red hilser velkommen
Ny frisør- og skjønnhetssalong åpner dørene i Calahonda. Med en klar filosofi om at man ikke bare skal se godt ut, men også føle seg vel, hilser det engelske ekteparet Shaun og Lisa velkommen til sin nye salong som ligger rett ved supermarkedet Lidl i Calahonda. De var ansatte på salongen inntil de nylig fikk muligheten for å ta over.
”Vi har vært her i seks år, men nå har salongen fått nytt navn og nytt interiør. Det har blitt tatt godt imot, og vi er spesielt glade for de mange norske kundene som kommer hit fast. Vi har et godt samarbeid med kirken og gjør svært mange nordmenn klar for sine bryllup,” forteller de engelske frisørene som står i spissen for et team på sju personer. Salon Red tilbyr nemlig også negle-, fot-, og skjønnhetspleie.
”Vi har et visjonært team som setter sin ære i å få den beste look´en ut av våre kunder,” forteller Lisa mens Shaun følger opp:
”Vi gjør alt for å skape et miljø der folk elsker å arbeide og kundene elsker å komme.”
Gjennom 19 år hadde han stor suksess med sin salong i England. Nå vil han, sammen med sin kone, gjenta kunststykket. Men under Sydens sol.
 
Salon Red
www.salonred.es
Tlf.: 952 931 510    
 
st-golf
Skandinavias største golfturnering innledes på Almenara
Den skandinaviske foreningen AHN inviterer alle skandinaviske golfere til sine nye store golfturnering: AHN Golfhaftet Trophy.
Turneringen avvikles over 1066 turneringer (skal være 166?) , og med ca. 12.000 spillere er det i særklasse Skandinavias største amatørturnering.
I Danmark og Sverige avvikles det hver 75 turneringer. I Norges avvikles det 15, og den siste turneringen spilles, som noe helt nyt,
her på Costa del Sol. Det skjer 25. februar på Almenara.
”Alle er velkommen, og her hos AHN informerer vi gledelig om reglene for turneringen,” forteller Eckhardt Metzner fra AHN i Fuengirola.
”Det er lang vei til finalen, men den avvikles i de vakrest tenkelige omgivelsene på Bro Hof Slott i Sverige.
Og premiebordet blir det flotteste jeg hittil har sett,” bebuder golferne i AHN som håper å se mange danske, norske, svenske og finske golfere på tjustarten på Almenara.
Prisen er 60 euro inkl. bugge og fin middag. Det er samlet shotgun kl. 9.30 og påmelding må skje til AHN i Fuengirola.
Telefon: 952 474 750
Epost: info@ahn-fuengirola.net

st-kaasKirkemann

Kom arveskatten i forkjøpet
Er man medeier i fast eiendom eller andre verdier i Spania, må man betale arveskatt hvis en av eierne dør. Dette gjelder for eksempel for ektepar der den etterlevende i slike tilfeller ikke kan sitte i uskiftet bo slik man kjenner det fra Norge. Arveskatten må betales innen seks måneder, fordi det ellers blir lagt til strafferente. Dette kan komme som en overraskelse for den etterlatte fordi felles bankkonti blir sperret hvis en av kontohaverne dør, og disse konti blir ikke aktivert på nytt før arvesaken er gjort opp og arveskatten betalt. Dette kan gi likviditetsproblem for arvingen, men kan løses på forhånd gjennom en forsikringsordning hos Kaas & Kirkemann.
Denne forsikringen dekker utgiftene til arveskatt og forsikringsselskapet kan avregne beløpet direkte med det spanske skattevesenet når arveoppgjøret er klart. Dermed blir prosessen så enkel som mulig for den lengstlevende.
Ønsker du ytterligere informasjon, er du alltid velkommen til å kontakte Kaas & Kirkemann tlf.: 952 47 83 83.
 
st-unioptica
UniOptica fyller 15 år
Det begynte i det små på Avenida de Mijas i år 2000, og UniOptica har løpende utviklet seg til i dag å være en stor og flott optikerforretning på Avenida Jesús Santos Rein, midt i Fuengirola. Men filosofien er akkurat den samme som for 15 år siden. ”Vi tror på nærhet og bevilger oss rikelig med tid til hver enkelt kunde. Vi er kommet svært langt på dette med god service, for en brille skal ikke bare være god, den skal også sitte ordentlig,” sier UniOpticas stifter Claus Bentkjær. Sammen med sitt skandinaviske personale har han gjennom årene funnet riktige briller til tusenvis av skandinaver som fortsatt utgjør den største kundegruppen.
”En skandinav vil ha kvalitet til fornuftige priser. Det er dette vi har basert UniOptica på. Vi har et stort og bredt utvalg som passer alle budsjetter,” avslutter Claus Bentkjær som alltid bestreber seg på å ha gode tilbud. Det gjelder også i februar da UniOptica vil bugne av fantastiske jubileumstilbud. Claus Bentkjær og UniOptica takker sine mange trofaste kunder gjennom de siste 15 årene.
 
Besøk UniOptica
Tlf.: 952 199 254
www.unioptica.com
 
st-mindTheSpace
Mind the Space organiserer rotet og klargjør boligen for salg eller utleie
Hvem kjenner ikke til den dårlige samvittigheten over overfylte kjellere, julepynten som aldri tas ned eller fortvilelsen over ikke å få solgt eller leid ut boligen?
Mind the Space med danske Elisabeth Waagensen ved roret gir en profesjonell og hjelpende hånd til disse og mange andre oppgaver – både store og små – på hele kysten.
Det gjelder opprydning og organisering av boliger eller næringslokaler, samt styling før fotografering eller visning ved salg/utleie eller innredning og renovering der det også tas høyde for handikapp eller andre fysiske begrensninger. Men Mind the Space tar også hånd om pynting til høytider, organisering av personlige papirer, fotos og tøy, og når en eldre person vil flytte eller ønsker å sortere i sine eiendeler. Ved avvikling av dødsbo tilbys organisering, opprydning og hjelp til pårørende i forbindelse med praktiske oppgaver, også selv om de ikke oppholder seg i Spania.
Også ved utleie og salg kan Mind the Space være behjelpelige med å ”sminke” boligen. ”Jeg elsker å skape orden og gjøre tilværelsen enklere og mer effektiv. Derfor er det viktig å gjenbruke og utnytte eksisterende rammer og møbler, ikke bare for å spare penger og være miljøbevisst, men også for å sikre at “brukeren” føler seg hjemme og trives i sine omgivelser. Respekt for personlig estetikk og at budsjettet overholdes, er viktig for et godt og varig resultat,” forteller Elisabeth som alltid har interessert seg for bl.a. å effektivisere arbeidsrutinene og organisere fysiske arbeidsrammer.  De siste årene har hun arbeidet mer målrettet med innredning og opprydning både profesjonelt og privat i både Spania og Danmark for å få mer erfaring.
Se www.mindthespace.org eller kontakt Elisabeth Waagensen for et uforpliktende tilbud.
Tlf.: +34 626 366 136 – epost: info@mindthespace.org

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.