Månedsmagasinet på Costa del Sol
Dansk/norske restaurant med livemusikk og russisk rulett

Dansk/norske restaurant med livemusikk og russisk rulett

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
mixlounge
 
På Calle Santa Rosa i Los Boliches ligger den dansk/norske restauranten Mix Lounge. Den eies av 48 år gamle Christian Laursen som for drøyt tre år siden åpnet dørene for sitt skandinaviske kjøkken i den livlige Fuengirola-bydelen. Beslutning om å dra til Spania ligger litt lenger tilbake i tid.

 
”Min kone og jeg hadde en drøm om å komme til varmere land. Og en novemberdag i 1996 da vi satt og spiste frokost, sa jeg igjen til Dorte at det kunne være deilig å flytte sydpå. Da sa hun: «Nå gidder jeg ikke høre mer på deg, Christian. Nå flytter vi til Spania.”
Og det gjorde de. Det har ført til mange opplevelser, og tidligere har Christian Laursen eid fire andre restauranter på Costa del Sol. Den første, Ellington, hadde også skandinavisk stil, og med Mix Lounge har han dermed vendt tilbake til røttene. Og restaurantene har gitt ham mer enn bare mat på bordet.
 
”De andre restaurantene var internasjonale, noe som også har fungert bra, men da muligheten bød seg for å åpne en skandinavisk restaurant igjen, tok jeg den. Og i dag har jeg verdens beste jobb, synes jeg selv. Jeg har mitt sosiale liv her, samtidig som det er min arbeidsplass.”
 
Og nettopp det sosiale aspektet er en av de tingene som gjør at restauranten er fylt hver lørdag. Her kan gjestene nemlig delta i underholdende spill eller slå seg løs på dansegulvet om kvelden.
”Hver lørdag til middag spiller vi ‘russisk rulett’ der gjestene velger fire numre, og så blir man ‘skutt’ død underveis. Det er mange premier, og folk synes det er veldig morsomt – så der er alltid fullt hus. Lørdag kveld har vi dessuten alltid live musikk der både skandinaviske og utenlandske musikere spiller opp til dans.”
 
I løpet av uken tilbyr Mix Lounge buffeter. Lørdag kveld kan man prøve kreftene med en okseribbebuffet. Og tirsdager og søndager er det stort ta-selv-meny fra kl. 13.00 til 16.00. I tillegg er det alltid mandagstilbud til 4,95 euro der rettene varierer fra uke til uke. Og så er det brunch-tallerkener og frokost, samt brødsalg fra kl. 09.30.
”Man har et fantastisk liv her i Spania. Her er lyse hverdager og glade mennesker. Og jeg tenker ofte, hvis jeg for eksempel er ute og handler eller går tur på stranden: Så godt du har det, Christian!» Så minnes jeg ofte hvor mye hjemmeliv man har i Norden, og hvor mye uteliv man har her. Det en stor forskjell. Og jeg tror fortsatt jeg har denne restauranten om ti år”, lyder det fra Christian Laursen som understreker med et smil:
”Jeg har det utrolig bra her.”
 
Mix Lounge feiret tre år med Christian ved roret
9. januar i år var den store dagen der Mix Lounge og Christian hadde innbudt venner, kunder og forretningsforbindelser til Åpent Hus. Christian hadde gledet seg mye, og forventningene ble mer enn innfridd fordi mer enn 200 gjester møtte opp for å være med på å feire dagen. Det var lekker buffet, og vin og fatøl ble skjenket opp i en stri strøm. De mange gjestene hygget seg, også selv om om det på et tidspunkt var så mange at man nesten stod som sild i tønne. Men slik er Mix Lounge. Christian klarer alltid å skape stemning og hygge rundt god mat og drikke. Og hele arrangementet ble krydret med flott musikk og sang med Alexandra Avery, og festen fortsatte til langt over midnatt. Alle som har besøkt Mix Lounge siden festen, har sett alle de flotte blomstene og flasker mm., som Christian mottok fra de mange gjestene.
Til lykke nok engang til Mix Lounge og Christian!
Tlf.: 952 588 027
For mer info se: https://www.facebook.com/themixlounge eller restaurantens hjemmeside: http://www.mixlounge.es/

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet