Månedsmagasinet på Costa del Sol
Krevende bane – verdige vinnere

Krevende bane – verdige vinnere

golf
 
67 spillere deltok da Sjømannskirkens tradisjonelle golfkonkurranse ble arrangert for 11. gang 7. februar. I år hadde kirkegolfen flyttet til ny bane, El Chaparral Golf Club, Mijas Costa. For mange av deltakerne ble det en utfordrende oppgave.
 
– En krevende bane med smale fairways, kupert terreng og mange bunkers. Dette var gjennomgangstonen blant spillerne som hadde satt hverandre i stevne denne kalde og skyete lørdagen, tidlig i februar.
Arrangøren, Sjømannskirken El Campanario i Calahonda, var godt fornøyd med nesten 70 påmeldte spillere, selv om det ved tidligere turneringer har vært enda flere deltakere.
– Vi har nok et inntrykk av at noen mener at El Chaparral er en litt vanskelig bane og derfor kanskje valgte å stå over årets arrangement, sier Espen Havnen-Olesen i Sjømannskirken.
– Etter å ha holdt til på La Cala Golf Club, ønsket vi i år å prøve ut en ny bane. Vår utfordring er å finne en fin bane som samtidig har en tilstrekkelig stor restaurant og der prisen ikke blir for høy, forklarer Espen. Han sier at Sjømannskirken nå vil ha tilbakemeldinger fra spillerne for deretter å evaluere årets arrangement med tanke på Kirkegolfen neste år.  
 
Årets vinnere
Det ble kjempet om heder og ære, om å komme nærmest pinnen og om å ha den lengste driven med tilhørende premier! Her vanket det både vin, sherry, sjampanje og brandy, greenfees, restaurantmåltider, golfballer, capser, elektrisk tannbørste, treningstimer på helsestudio og laksefileter som premier.
Det ble spilt 18 hull, Individual Stableford med shotgun-start. Banen er relativt lang med sine drøyt fem kilometer fra alle tre tees. Kvinner og menn ble delt i to kategorier etter handicap:
 
Menn, handicap 0 – 21,2
1. Tor Steffensen            32 poeng
2. Vidar Trondsen            30 poeng
3. Steffen Rydin            30 poeng
 
Menn, handicap 21,3 – 36
1. Nils-Petter Haugan        37 poeng
2. Roald Yndestad            35 poeng
3. Harry Eide                32 poeng
 
Kvinner, handicap 0 – 25,4     
1. Ingebjørg Kolstad        31 poeng
2. Gerd Solerød            31 poeng
3. Hege Haug            28 poeng
 
Kvinner, handicap 25,5 – 36
1. Elin Nikolaysen            33 poeng
2. Guro Yndestad            26 poeng
3. Lisbeth Stole Richelieu        25 poeng
 
Arrangement over flere dager
Sjømannskirkens årlige golfarrangement har vokset seg stort i løpet av årene. Årets utgave ble blåst og spilt i gang av Ytre Suløen Jass-ensemble allerede torsdag 5. februar med to konserter på El Campanario. Fredag var det treningsdag på El Chaparral med 25 deltakere før selve konkurransen lørdag 7. februar med tilhørende lunsj der 100 gjester deltok. I tillegg var det premieutdeling. Golfarrangementet ble avsluttet søndag kl. 16 med golfmesse i kirken.
 
10.000 euro i overskudd
– Inntektene fra dette arrangementet – ca. 10.000 euro – er svært viktig for Sjømannskirkens arbeid blant barn og ungdom, forteller Espen Havnen-Olesen. Sjømannskirken får nemlig bare dekket sine personalkostnader fra Norge, resten av det som trengs for å drive kirken, rundt to-tredeler av de nødvendige inntektene må kirken selv skaffe.
Årets deltakerpris var 80 euro som omfattet konkurransen, matpakke og vann og tre retters lunsj med drikke. 15 euro av påmeldingsavgiften går rett til Sjømannskirken.
– Da er det klart at kirkegolf-arrangementet er en svært viktig inntektskilde for oss, sier Havnen-Olesen.
 
Stadig flere sponsorer
Tove Mykland Omvik og Espen Havnen- Olesen har vært ansvarlig for gjennomføringen av årets arrangement og er godt fornøyd med at tallet på sponsorer øker jevnt og trutt:
– Vi opplever at stadig nye sponsorer og samarbeidspartnere vil være med, og i år har tallet kommet opp i 40, fem flere enn i fjor, sier Espen. DNB Luxembourg var som vanlig hovedsponsor, mens en rekke næringsdrivende firmaer på kysten også har bidratt for å få arrangementet på plass, bl.a. også Det Norske Magasinet.

los-vikingos
 
Los Vikingos på Santa Maria 25. Januar 2015
 
44 Los Vikingos medlemmer deltok søndag 25. januar i  Lagspill-konkurranse på Santa Maria Golf. Det var et uvant lagspill, hvor hver spiller var tildelt 4 til 5 hull som de skulle ta ansvar for. Den beste av de 3 andre talt også med.
 
Banen er en av kystens mest besøkte.  Standarden var brukbar, men ikke av topp karakter. Santa Maria er en kort bane, 5325 meter fra gule blokker og 4657 meter fra røde. En fordel for damer er at de ikke har vann i spill på noen hull mellom tee og green.
 
I tillegg til premier for de tre beste lag, ble det premiert for nærmest flagget på alle par 3 hull for damer og herrer. Det er 5 par 3 hull på Santa Maria.
 
Det blåste friskt på første del av dagen, men vinden ga seg og det ble en herlig dag ”på jobben” og fin start på den nye sesongen.
 
Lagspill St. Maira
1. plass, 78 poeng, Lag 3 Tor Gihlemoen, Leif Eriksen, Bente Falstad og Else Bruvik
2. plass, 75 poeng, Lag 4 Per Glasø, Lise Schønberg, Kari Duffaut og Helene Hatlevik
3. plass, 74 poeng, Lag 2 Jan Teksum, Jarle Wilhelmsen, Einar Askvig og Petter Bjerke
 
Nærmest flagget:
Hull   7: Tove Glasø og Jan Teksum
Hull 10: Tove Glasø og Tor Gihlemoen
Hull 12: Torgunn Olsen og Jan Nybø
Hull15: Solveig Iversen og Reidar Olsen
Hull 17: Lise Schønberg og Martin Haugsdal
 
Vinnerne Lagspill St. Maria 25.01.2015
 
Else Bruvik, Tor Gihlemoen, Bente Falstad og Leif Eriksen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.