Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nå må Ødegaard få være tenåring

Nå må Ødegaard få være tenåring

image norske magasinet
Carlo Ancelotti har ikke gitt Ødegaard debuten for Real Madrid enda. Bilde: Flickr
 
Mediepresset rundt Martin Ødegaard har vært gigantisk siden hans store gjennombrudd som 15-åring i Tippeligaen i fjor. Daglig er det nye artikler på norske og europeiske nettaviser, og «alle» vil ha en bit av unggutten. Nå er det imidlertid på tide å la han få litt pusterom.
 
Det største trykket mot den nå 16 år gamle nordmannen var da han fikk debuten for det norske landslaget i august og da han kunne velge og vrake blant europeiske fotballklubber. Da valget til slutt falt på Real Madrid kunne man kanskje tenke seg at medietrykket skulle avta noe.
 
Men det har ikke vært tilfelle. Alle norske medier elsker å melke situasjonen. Norge har en 16 år gammel landslagsspiller i Real Madrid. Det er stort for norsk fotball, men mediene trenger allikevel ikke dekke hver kamp han spiller for andrelaget til Real Madrid og analysere hans prestasjoner med argusøyne.
 
I stedet kan vi konsentrere oss om Real Madrids førstelag, noe du kan gjøre hos bet365.
 
EM-kvalifiseringen
Ei heller var det nødvendig å legge et enormt press på Martin Ødegaard før EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia i slutten av mars. Real Madrid-spilleren «skulle inspirere Norge til seier i Kroatia». Vi må huske på at han kun er 16 år gammel. Han spiller ikke fast på Real Madrids førstelag (enda). Han har ikke engang 10 kamper for det norske landslaget. Hvordan skal han da inspirere spillere som er 5-10-15 år eldre enn ham i en EM-kvalifiseringskamp?
 
Kroatia-kampen gikk som den måtte. Ødegaard startet, men fikk til lite. Til slutt endte det med 1-5-tap for Norge. Kroatia er et meget godt lag, og mye skulle gått galt for dem for at Norge skulle vinne. Da blir det feil å legge press på en 16-åring før den kampen.
 
Debut på Real Madrid
Før returkampen i åttedelsfinalen i Champions League mot Schalke ble det også spekulert i at Ødegaard skulle få sin debut for førstelaget. Europeiske og norske medier kastet seg på bølgen og sa at det var «nå eller aldri» for Ødegaards mulighet til å bli tidenes yngste spiller i den prestisjetunge turneringen.
 
Det siste var kun en formidling av fakta, men samtidig var det meget usannsynlig at Ødegaard faktisk skulle være med i kamptroppen. Hvorfor skulle Real Madrid-manager Carlo Ancelotti velge Ødegaard over friske stjernespillere kun med politisk bakgrunn? Det eneste grunnen for at Ødegaard ville vært i troppen og fått spilletid mot Schalke var nettopp at Real Madrid da ville fått rekorden om å ha tidenes yngste Champions League-spiller.
 
Det er ikke grunnlag nok når vi snakker om de regjerende mesterne av verdens største klubbfotballturnering.
 
La han være tenåring
Nå er det på tide at vi lar han fokusere på egen utvikling i Madrid. En av tidenes beste spillere, Zinedine Zidane, er treneren hans i Real Madrid Castilla. Han har alle forutsetninger for å bli en fantastisk fotballspiller, men i øyeblikket er han kun 16 år gammel.
 
La han være tenåring, kose seg med fotballen og utvikle seg i eget tempo. Med for mye mediepress på seg kan han fort bli utbrent før han fyller 20 år og ende opp som et annet stortalent, Freddy Adu. Det er ikke noe vi ønsker, og noe norske medier bør passe på.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.