Månedsmagasinet på Costa del Sol
Friterte, salte mandler er også her i landet en snacks som man kan spise til en drink. Men mandlene kan også inngå i en rekke tapas. De salte er naturligvis ikke den sunneste varianten, men den mest velsmakende. Steker man dem med litt krydder, skaper man en variant mellom søtt og pikant.
Potetene får en helt annen dimensjon når de blandes i alioli, enn for eksempel bare majones. Ved bare å legge et par ansjoser oppå, skaper du en lekker tapa.
Oppskriftene er til én person.
 
tapas-almedras
 
Almendras Saladas (saltede mandler)
 
Ingredienser:
50 g mandler
1 ss olivenolje
Evt. en knivspiss paprika eller spisskommen
1 ts grov salt
Har mandlene fortsatt det brune skinnet på, må de først kokes et par minutter før du enkelt kan fjerne det. Legg dem eventuelt på litt kjøkkenpapir slik at de kan tørke.
Varm opp ovnen til 180 grader. Smør et ildfast fat med oljen, – eller en panne om du lager til mange. Fordel mandlene utover. Sett fatet i ovnen i ca. 20 minutter eller til mandlene er gylne. Snu dem gjerne et par ganger underveis.
Hell dem i en skål, bland i salt og eventuelt krydder.
Serveres best varme.
 
tapas-patatas
 
Patatas en alioli con anchoa (poteter i alioli med ansjoser)
 
Ingredienser:
200 g poteter
50 g ansjoser
Alioli:
1 dl olivenolje (ikke jomfru, den blir for kraftig)
1 fedd grovhakket eller revet hvitløk
Knivspiss salt
Evt. litt finhakket, bredbladet persille
Først kokes potetene, gjerne med skall om det er nypoteter. De må ikke koke ut, men være ”al dente”. Hell av vannet og la potetene kjøle av før de skjæres i passende størrelser.
Legg hvidløken i en morter eller en liten blender. Tilsett salt og deretter noen dråper olje om gangen, mens du rører eller blender kraftig. Litt etter litt oppstår en kremet saus som minner om majones, men som er en helt original alioli.
Vend deretter potetene i aliolien, eventuelt også med litt persille.
Legg noen ansjoser oppå, og retten er klar til å settes på tapasbordet.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.