Månedsmagasinet på Costa del Sol
EL GIROL DSC 0037
Middelhavskjøkken på gammeldags vis
I Los Boliches på Avenida Las Salinas ligger den familieeide Restaurante Girol der finere matlaging i hyggelige, moderne omgivelser utfolder seg på beste vis. Restauranten åpnet for seks år siden og har gjennom årene bygget et konsept som i stor grad appellerer til et skandinavisk publikum. I flere omganger har restauranten derfor dannet rammen om bryllup og andre festligheter for sine skandinaviske kunder, forteller restaurantens eier Antonio L. Carmona Arena som sammen med konen Josefina sørger for servering og betjening av restaurantens gjester på gammeldags maner. Restaurantens meny tar utgangspunkt i det finere middelhavskjøkken med en ungdommelig spansk touch. Bak de mange lekre rettene står sønnene Juan José og Antonio som til tross for sin unge alder har mange års erfaring innenfor kokkefaget. Sammen med den stilrene og moderne innredningen skiller restauranten seg fra mengden og er uten tvil blant de fineste restauranter i området. Restauranten er nevnt i mange restaurantguider, men viktigst av alt i Michelins guide over restauranter.
På menyen finner man mange lekre retter som grønnsakssuppe med kastanjer og marinert laks, snegler med foie gras og gresskarkjerner, dampede reker i tørt sherry, ris med hummer, pattegris med grønnsaker og sopp, samt iberisk svinefilet med marinerte pepperfrukter, koriander, kommen og små saltkokte poteter. Restauranten byr også på flere prøvemenyer (menú degustación) der gjestene kan nyte to forretter, to hovedretter (fisk og kjøtt) og to desserter til 48 euro eller en forrett, to hovedretter (fisk og kjøtt), samt en dessert til 32,50 euro. Her er det årstiden og de lokale råvarene som avgjør hva retterne inneholder.
Restauranten holder åpent 24. desember om kvelden.
For bordbestilling ring tlf.: +34 952 66 02 68.
 
 
Fashion show
 
Populært Mini Fashion Show ¬– et stort trekkplaster

Da Marbella Classic Golf 11. november åpnet dørene til en herlig mandag, stod masser av forventningsfulle kunder og ventet, og ved lunsjtid hadde over 50 personer allerede kommet.
Det store trekkplasteret var høsten Mini Fashion Show, og ved flere anledninger ble det vist nye modeller av de nye golfkolleksjonene. Blant andet var ble det vist tøy fra de populære merkene Masters og Daily Sports.
Og den absolutte nyheten og høydepunktet, som mange av gjestene ventet på, var presentasjonen av Dailys High Summer Collection, som Marbella Classic Golf var stolte over å kunne vise frem. Marbella Classic Golf er nemlig den første butikken i hele Spania som har fått spesialkolleksjonen fra Daily. Klærne er forøvrig spesialprodusert for de søreuropeiske landene.
I løpet av hele dagen strømmet både faste og nye kunder til den populære butikken som ligger ved Centro Plaza i Nueva Andalucía. Mens kundene kikket på motenyhetene, prøvde de nye modellene og stod i lange køer, ble de budt på boblende cava og lekre minitapas. Og det var selvfølgelig også alkoholfritt drikke og kaffe til dem som ønsket det.
Hos Marbella Classic Golf takker man og gleder seg over at så mange, både kvinner og menn, kom og tok del i golfens motenyheter. Samtidig oppfordrer de kundene om å holde øye med hjemmesiden, www.marbellaclassicgolf.com, etter neste Coffee Morning – nok en fin måte å bli oppdatert om den nyeste moten, mens du mingler og shopper.
 
 
New Mural
 
Indigo Travel & Events arrangerer også sosiokulturelle prosjekter
Sharon og Peter Claesson fra Indigo Travel & Events er ikke barte eksperter på reiseopplevelser og events. En stor del av deres tid går med til sosiokulturelle prosjekter. Sammen med lokale kunstnere er de i gang med et utendørsmuseum i Herradura og Almuñécar som skal skape større bevissthet om den biologiske mangfoldigheten i Middelhavet og kyststrekningens beskyttede havområder. Prosjektet består av tre store veggmalerier av de kjente kunstmalere: danske Victor Ash, karibiske Nena Sánchez og spanske Edvardo Baquerizo.
I 2010 stod de for Arte para Todos i Sevilla. En forskjønnelse av flere av byens kjedelige områder. Også her ble det laget store veggmalerier for å gi områdene liv og farge.
Men det hele startet i Quito, Ecuador, i 1995 med et prosjekt med 50 veggmalerier og skulpturer. I 2004 stod Peter og Sharon for et kjempeprosjekt i Tegucigalpa, Honduras, der 50 kunstnere lagde 60 veggmalerier og skulpturer. 70 fotografer besøkte prosjektet, det ble også tildelt en pris av FN. Neste prosjekt var maling av 30 seil på Falucca-båter som besøkte åtte byer langs Nilen for å vaksinere barna i området.
Peter og Sharon søker områder som mangler liv, glede og farger i beboernes hverdag. Deretter inviteres kunstnere fra hele verden, og i løpet av et par uker forvandles området. Beboerne involveres alltid i prosjektene og får lov til å være med på å male og komme med ideer. Prosjekter tiltrekker seg mange turister og presse, noe som betyr en oppblomstring for boligområdene som opplever en framgang i inntjeningen fra de mange besøkende. Neste prosjekt blir i Amman i Jordan i 2014.
Se www.indigotravelevents.com for mer informasjon om de mange prosjektene og tilbud om reiser, utflukter og events.
 
 
FOTO.ShopTalk.CleoMarbellaProp.DNM.dec-13
 
Cleo Marbella Properties virkeliggjør drømmer
Drømmer du om en finca eller cortijo i Andalucía, er Cleo Marbella Properties rett sted for deg. Som spesialister innenfor denne nisjen på boligmarkedet, hjelper de deg til å virkeliggjøre dine ønsker.
Eierne Vivian Loekken og Susan Broadley står ved din side fra første møte til du holder nøklene til dine drømmer i hånden. De to venninnene har selv virkeliggjort sin drøm med Cleo Marbella Properties.
Mange kjenner allerede norske Vivian, homeopat og eier av hestebutikkene Cleo Marbella, og Susan, egentlig fra England, som har over 30 års erfaring fra eiendomsbransjen på kysten. Begge har en brennende pasjon for hester, Andalucía og den spansk landsbygden, noe som førte til etableringen av Cleo Marbella Properties (mars 2013). Virksomheten drives fra de to hestebutikkene i Marbella Club og Cancelada.
Med sitt brede nettverk finner de eiendommer som mange bare tørr drømme om, og med sitt store hesteinteresse har de også all nødvendig kunnskap om hva du trenger til hesten din. De snakker fagspråket.
På hjemmesiden presenteres mange objekter, og Cleo Marbella Properties har enda flere, både leiligheter, villaer og ytterst eksklusive eiendommer. Hva sier du for eksempel om en autentisk cortijo i Medina Sidonia med 170 hektar og 1.000 m2 stor hovedbygning – med rom i så vakker og tradisjonell andalusisk stil at de kunne vært museumsobjekter. Et cortijo-boutique hotell i Sotogrande med 21 unike rom, utmerket til banketter og bryllup som kan bygges om til privat bolig med perfekte omgivelser for hester. Eller en strandtomt i San Pedro på 30.000 m2 med lisens for hester.
Beskriv din drøm og Cleo Marbella Properties hjelper deg med å virkeliggjøre den.
Vivian og Susan hjelper deg også med å selge din nåværende eiendom.
Cleo Marbella Properties: +34 951 395 501, www.cleomarbellaproperties.com.
 
 
VITALSHOP 1
 
Annis Vitalshop gjenåpner i Mijas Costa
Da Euromarket ble solgt til supermarkedkjeden Carrefour og den omfattende ombygning kom i gang, måtte leietakerne langs fasaden stenge forretningene. Anni’s Vitalshop var en av dem.
«Vi var svært glade for å være i Euromarket, så først ergret det oss selvfølgelig at vi måtte stenge», sier Anni Dahms som er innehaver av helsekostbutikker i Nerja, Fuengirola og Elviria.
«Nå ser det imidlertid ut til at vi er klare til å åpne i våre nye lokaler i Carrefour 9. januar, og det gleder vi oss svært til. Et nytt, lekkert og litt større lokale venter på å bli tatt i bruk. Det er svært spennende», sier Anni Dahms som sammen med sin stab gleder seg til å hilse velkommen i Anni’s Vitalshop i Carrefour, Mijas Costa, på nyåret.

gottlieb

Morsom dag hos Gottlieb Hair
Lørdag 26. oktober kunne frisørene Kim og Sofie Gottlieb hilse kunder og venner velkommen i nye, smarte lokaler i Fuengirola sentrum.
På begynnelsen av 90-tallet åpnet Kim sin første frisørsalong i Fuengirola. Den gang var adressen havnen i Fuengirola som siden ble byttet ut med hovedgaten i Los Boliches. Med åpningen av den nye forretningen rett ved MercaCentro, har drømmen om en plassering i bysentrum nå endelig gått i oppfyllelse.
Makkerparet som også er far og datter, kunne glede seg over at svært stakk innom på denne solrike høstdagen.

 
 
mas movil shoptalk
 
Másmóvil lanserer nye spennende mobil- og internettløsninger
Den skandinaviske mobiloperatøren Másmóvil, står alltid klare med innovative tiltak som kommer de skandinaviske kundene til gavn. Med en skandinavisk kundeserviceavdeling, kan Másmóvil alltid tilby en personlig kundeservice. Derfor har Másmóvil som den eneste mobiloperatøren på det spanske markedet, kundebetjening på seks forskjellige språk, inkludert de skandinaviske. Kundene kan enten skrive til Másmóvils kundeserviceavdeling på hola@masmovil.es eller ringe på 1473/2373. Den skandinaviske kundeserviceavdelingen holder åpent mandag til lørdag fra kl. 9.00 – 17.00.
Også innenfor tilbudet av nye mobil- og internettløsninger, er Másmóvil alltid med på det nyeste. Kunder som bare tilbringer et par måneder i året i Spania, kan sette sin telefonlinje/simkort på vent i helt opp til ni måneder i året. Det er helt gratis og kan bestilles ved å sende en epost til hola@másmóvil.es. Det kan spesielt være en god idé foran jul og nyttår da mange skandinaver drar tilbake til sine hjemland.
Másmóvil har nettopp lansert en spennende internettnyhet med navnet «10 GB Pay-as-you-go Internet bundle», som passer bra for kunder som ønsker å snakke med familie og venner over Skype for eksempel nå til jul, se tv eller bruke Spotify. Denne internettløsning er særlig designet til personer med et høyt dataforbruk og gjelder i 30 dager fra den aktiveres. Når de 10 GB er brukt opp, settes hastigheten likevel uten at kunden må betale ekstra for det. Servicen kan forlenges når de 30 dagene har gått eller når de 10 GB er brukt opp.
Se mer på www.masmovil.es eller kontakt en av Másmóvils forhandlere på kysten.

Foto Loft  Roomers SHOPTALK december 2013

LOFT & Roomers utvider med ny butikk på Mijas-veien
Fredag 15. november åpnet den danske møbelbutikken LOFT & Roomers nok en butikk, denne gangen på Mijas-veien.
Den første butikken åpnet for ett år siden i Marbella og har vært en stor suksess. Derfor ble det raskt bestemt å åpne en butikk til slik at hele kyststrekningen er dekket.
Den nye, lekre butikken måler hele 1.200 kvadratmeter fordelt over tre etasjer. Her finner man et stort utvalg i danske kvalitetsmøbler i alt fra klassisk til moderne stil, samt hagemøbler, lamper, pyntegjenstander og mye mer. LOFT & Roomers tilbyr også komplette møbelpakker inkludert gardiner og kjøkkenutstyr. Samtid har LOFT & Roomers fått større lagerfasiliteter og vil framover ha alle senger i sortimentet fra Hilding Anders/HUMA på lager. Samtidig har LOFT & Roomers fått en ny leverandør, House Doctor.
Butikksjefen i den nye butikken på Mijas-veien er Lars David Nielsen som har mange års erfaring innenfor møbelbransjen i Danmark som avdelingssjef for Idemøbler. Han vil sammen med de to spanskbosatte selgerne, danske Jesper og svenske Maria, sørge for kundene i Mijas-/Fuengirola-området.
Besøk LOFT & Roomers i Mijas eller Marbella, eller se www.loftroomers.com.

 
 
Tropired
 
Tropired Wifi Solutions tilbyr komplett internettdekning med høy hastighet
Enten man akkurat har kommet til Spania eller har bodd her i en årrekke, er internett en viktig faktor i hverdagen. Gleden er alltid stor når man slår på datamaskinen og få sekunder senere kan snakke med familien der hjemme, ordne banksaker, hilse på gode venner eller følge med på hva som skjer på Facebook. Nettopp derfor er internettforbindelsens hastighet og stabilitet svært viktig. Men det kan være vanskelig å gjennomskue jungelen av internettilbydere her på kysten, og ofte er prisene og betingelsene vanskelige å gjennomskue. På nettopp dette punktet forsøker TropiRed Wifi Solutions å legge alle kort på bordet ved å sette kunden inn i de tekniske detaljene, betingelsene og prisene.
Som kunde hos TropiRed Wifi Solutions tilbys kundene en stabil internettforbindelse med høy hastighet, samt muligheten for å se alle nordeuropeiske tv-kanaler, alltid med et knivskarpt bilde og til en fornuftig pris.
Firmaet som er danskeid, ligger i Almuñécar og dekker området Salobreña, Almuñécar og La Herradura. TropiRed Wifi Solutions har for kort tid siden investert i og satt opp nytt utstyr for nesten 30.000 euro, noe som gjør kundenes internettforbindelse enda raskere enn tidligere.
Hvis man skulle komme utfor at datamaskinen eller internettforbindelsen ikke fungerer, er det ikke grunn til å fortvile, for TropiRed Wifi Solutions kan hjelpe med alle slags problemer som er relatert til internett og datamaskiner. De kommer til og med hjem til kunden og hjelper til.
TropiRed Wifi Solutions kan også tilby IP-telefoni slik at man kan ringe til fasttelefoner og mobiler til en svært fornuftig pris.
For mer informasjon om Tropired Wifi Solutions mange gode tilbud, se www.tropired.com eller ring på +34 695 098 741 eller +34 686 113 291.
 
 
fastighetsb
 
Fastighetsbyrån, nå også i Fuengirola!
6. november var det stor festivitas da Fastighetsbyrån innviet ytterligere ett kontor på Costa del Sol. Det er det tredje kontoret på kysten, og i spissen står franchisetaker Niclas Uddén som hilste alle velkommen på åpningskvelden.
«Det føles fantastisk å endelig stå her. Det har vært måneder med iherdig arbeid, og vi har sittet og arbeidet på kontoret mens det siste ble ferdigstilt, men nå er det klart», sa Niclas Uddén mens gjestene ble underholdt av levende gitarmusikk mens de gjorde seg bekjent med kontorets personale med en del kjente ansikter og nøt cava om pinxos.
«Vi er f.eks. seks personer på kontoret, og fokus ligger nå på å fortsette arbeidet med å ta in riktige objekter for våre kresne skandinaver – vår primære målgruppe. Etter oppstartsfasen har vi nå mange attraktive objekter, først og fremst i områdene sentralt i Fuengirola, Los Boliches, La Cala, Torrequebrada, Riviera del Sol og Benalmádena, og jeg ser fram til at vi får muligheter til å gi vår beste service til alle skandinaviske interessenter», fortsatte Niclas Uddén som er jurist og som tidligere har drevet ulike, egna foretak innenfor bl.a. diverse eiendomsprosjekter.
Atmosfæren hos Fastighetsbyrån i Fuengirola gjennomsyres av positivisme, kvalitet og trygghet, og med det, sammen med Fastighetsbyråns sterke varemerke, kontorets beliggenhet og de store butikkvinduer, sikter de nå på å ta inn og formidle den perfekte boligen akkurat til deg.
Fastighetsbyrån Fuengirola finner du i krysset Avenida Ramon y Cajal 7 og Calle Salvador Cortes 1, ved enden av én av de nye bulevardene som leder ned til stranden, i det sentrale Fuengirola.
 
 
Clinica Dental Noruega Catharina Hvid Hansen och Mogens Brunhøj
 
Nytt ansikt hos Clinica Dental Noruega
Neste gang du besøker Clinica Dental Noruega i Fuengirola, kan du meget vel bli møtt av et nytt ansikt. For klinikken har fått en ny medarbeider. Danske Mogens Brunhøj er ansatt fordi klinikken opplever større og større etterspørsel etter tannlegeytelser, og samtidig skal en ekstra tannlege sørge for at den høye kvaliteten og de korte ventetidene kan fortsette, forteller tannlege på Clinica Dental Noruega, Catharina Hvid-Hansen.
«Jeg tror ikke jeg har opplevd så sterk økning i tallet å nye pasienter i løpet av de 12 årene jeg har vært tannlege her på Costa del Sol.»
Catharina Hvid-Hansen har også en forklaring på hvorfor etterspørselen på Costa del Sol er så stor som den er.
«Jeg tror at flere og flere er blitt oppmerksomme på at prisforskjellen mellom Spania og Skandinavia er stor. Prisene på Costa del Sol er mye lavere, uten at det går utover kvaliteten. Samtidig har vi kortere ventetider, og det har gjort at skandinaver som kanskje bor et halvt år i Spania og et halvt år i Norden, velger å komme til oss for å få sjekket tennene sine,» sier Catharina Hvid-Hansen.
Mogens Brunhøj begynte hos Clinica Dental Noruega 1. desember, og han har tidligere hatt egen klinikk i Danmark.
Kontakt Clinica Dental Noruega på tlf.: 952 47 68 80, eller se mer på www.clinicadentalnoruega.com.
 
 
vime
 
Sunn og eksklusiv livsstil hos Vime Resort Living Marbella
Vime Resort Living Marbella er et fire-stjerners, skandinavisk resort som kombinerer fast eiendom med livskvalitet og sunnhet. Det er samtidig en unik og eksklusiv måte å bo på.
Ved kjøp av en luksuriøs, totalrenovert dupleks-eierleilighet i den vakre og nyrenoverte resort´en, får du ikke bare en stilfullt møblert leilighet med fri wi-fi og en internasjonal tv-pakke, men også rengjøring, skift av sengetøy og håndklær, reparasjoner og vedlikehold av leiligheten din.
«Vi legger stor vekt på velvære og livskvalitet for våre beboere, og vi ønsker å bane vei for en sunn og aktiv livsstil. Utflukter og felles aktiviteter er derfor viktige, i tillegg til at vi har et trenings- og fitness-senter som fritt kan benyttes. Sunnhet og velvære betyr mye, og derfor tilbyr vi legekonsultasjon, samt råd og veiledning i forhold til kost og mosjon – og våre barer og restauranter serverer utelukkende sunne og nærende smaksopplevelser for enhver smak,» sier Poline Dyrup som er kontaktperson for skandinavene på Vime Resort Living Marbella.
Vime Resort Living Marbella tar seg av alle praktiske oppgaver hele året rundt og kan sørge for å leie ut boligen i de periodene beboeren er bortreist. Vime Resort Living Marbella henvender seg til alle skandinaver på Costa Del Sol som ønsker å investere i bolig, som vil leve sunt og eksklusivt og som samtidig ønsker å tjene penger på boligen i de perioder da den står tom.
For ytterligere informasjon, se hjemmesiden www.vimemarbellaresort.com eller kontakt Poline Dyrup på (+34) 663 857 176, eller på poline@vimemarbellaresort.com.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.