Månedsmagasinet på Costa del Sol
Utflukt til Alhambra – slik gjør du det
shutterstock 88910440
 
I Det Norske Magasinet får vi ofte henvendelser fra lesere som undrer seg over billettsystemet når de vil besøke Spanias mest besøkte turistattraksjon; Alhambra i Granada. Vår utsendte gjorde nylig følgende erfaringer:
 
Alhambra er med 6.000 gjester om dagen den mest besøkte severdigheten i Spania, og det anbefales å bestille inngangsbillett i god tid. Gjør deg selv en tjeneste, kjøp billetten som inkluderer en tur rundt i det imponerende og vakre Palacios Nazaries.
 
Muligheten for å oppleve Palacios Nazaries skiller seg fra resten av Alhambra-monumentet, fordi adgangen er strengt begrenset til tidspunktet som er angitt på billetten. Årsaken er restriksjoner på hvor mange besøkende som slipper inn. Hvis du ikke besøker Palacios Nazaries før det angitte tidspunktet, vil du miste retten til å besøke det, men kan likevel fritt besøke resten av attraksjonen.
 
Guide til kjøp av billett til Alhambra
Billetter kan bare kjøpes direkte fra Alhambra (enten fra Alhambras billettkontor eller Alhambras butikk på Calle Reyes Católicos ) eller gjennom Caixa Bank, enten via telefon eller online ved hjelp av bankens » Ticketmaster» webside.
Vennligst merk at det på nettet finnes diverse linker til steder der du angivelig kan kjøpe billetter. Dette er tull fordi det IKKE er mulig å kjøpe ekte billetter gjennom andre agenter.
 
Når du har bestemt deg for å avlegge et besøk på Alhambra, kan du kjøpe billetten på to måter:
– I direkte salg – billetten gjelder bare samme dag.
Disse billettene kan kjøpes på billettkontorer eller i automatene plassert i Access Pavilion i Alhambra. Man bør likevel ta høyde for at billetter kan være utsolgt på forhånd, så tilgjengeligheten er ikke garantert. I høysesongen, weekender, osv., anbefales det å ankomme i god tid til billettkontoret fordi det er risiko for lange køer. Det kan ikke gjøres endringer i dato eller tidspunktet for besøket.
 
Betaling: Bare kontanter på billettkontoret, mens automatene utelukkende tar kredittkort – og her kommer det et gebyr på toppen.
 
Kjøp billetter på forhånd
Det anbefales å kjøpe billetter på forhånd, men regn med at et gebyr vil bli lagt til billettprisen.
Billettene kan kjøpes i alle La Caixa Bank ATM i Spania eller direkte hos Alhambra-butikken «Tienda de la Alhambra» på Calle Reyes Católicos n º 40 i Granada.
Dessuten kan man få billetter på telefon 902 88 80 01 (oppringning fra Spania) / 0034 934 92 37 50 (oppringning fra utlandet).
Dernest kan du selvfølgelig også sitte hjemme og i ro og mak bestille billettene på internett.
• Viktig ved kjøp via internett: Kjøpet er ikke fullført før du får et reservasjonsnummer.
 
Billetter online, guide og relevant informasjon
Gå inn på http://www.ticketmaster.es/nav/landings/en/mucho_mas/entradas_alhambra/index.html
Velg deretter hvilken billettype du ønsker og trykk «Buy tickets», følg så instruksjonene på siden.
 
Flere nordmenn har opplevd at de ikke kan betale med sine Visa-kort. I så fall prøv med et Mastercard i stedet. Når bestillingen er gjennomført, mottar du en epost med reservasjonsbekreftelse, samt informasjon om hvor billettene kan printes og avhentes.
 
Er du pensjonist, og kjøper du «MAYORES 65 A.UE»-billett, må du være oppmerksom på at du må henvende deg i billettluken ved inngangen til Alhambra. Her får du, mot framvisning av bilde-ID med fødselsdagsdato, billetten med strekkode som du må bruke for å komme inn. Andre billettyper er utstyrt med strekkode når de printes.
 
Billettpriser for dagsbesøk (inkluderer adgang til Alcazaba, Palacios Nazaríes, Generalife, Palacio de Carlos V y Baño de la Mezquita.)
Voksne: 13,00 €
Barn under 12 år: Gratis adgang
Barn mellom 12 og 15 år: 8.00 €.
Pensjonister (65+): 9.00 €.
Euro <26 og Euro <30 Kortholdere: 9.00 €.
 
Handikappede (med mer enn 33% invaliditet og ved forevisning av gyldig dokumentasjon): 8.00 €
 
OBS: Selv om barn under 12 har gratis inngang, må billetter bestilles sammen med de andre billettene fordi alle besøkende må framvise billett med strekkode ved inngangen.
 
Billettpriser for kveldsbesøk
Kveldsbesøk til Nazaries-palassene:
Voksne: 8,00 €
Barn under 12 år: Gratis adgang.
 
Kveldsbesøk Generalife
Voksne: 5,00 €
Barn under 12 år: Gratis adgang.
 
Entré til Hagene, Alcazaba-festningen og Generalife
Voksne: 7,00 €
Barn under 12 år: Gratis adgang.
 
Du kan lese mer om Alhambra og opplevelsene der på www.norskemagasinet.com – skriv Alhambra i søkefeltet.
 
Av Alexandra Stentoft, alexandra@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.