Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kjempetrykk under Internasjonale dager

Kjempetrykk under Internasjonale dager

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Dette bandet skapte furore under årets Feria Internacional de los Pueblos. Norske Martin Kraft og hennes fire medmusikanter sørget for stinn brakke og skyhøy stemning under årets vakreste eventyr i Fuengirola og på Costa del Sol.

– Jeg kommer gjerne tilbake, svarer en smilende og begeistret Martine Kraft. Responsen på hennes konserter på den norske caseta´en – det norske huset – under årets Internasjonale dager i begynnelsen av mai var enorm. Det er ingen tvil om at den norske fiolinisten med sin folkrock-musikk traff en nerve blant det spanske og internasjonale publikumet som kjempet om plassene på den norske casetaen under den fem dager lange feria´en.

Kulturell kontakt
– Ja, jeg har hørt det før, sier Martine og forklarer at den nok går noen kulturelle kontaktlinjer fra Norge, via Irland og Skottland til Galicia og Nord-Spania når det gjelder folkemusikken og ikke minst hennes spesielle lyduttrykk. Denne ”kelter-linken” er trolig grunnen til at spanjolene strømmet til den norske caseta´en for å oppleve den trolske, vakre og fengende musikken til Martine.
Og, om det blir en ny runde med norsk deltakelse på den store internasjonale mønstringen i Fuengirola, så er Martine og bandet klare for ny innsats, forutsatt at det ellers passer med turnéplanene.

– Det beste vi har hatt
Lederen for årets norske caseta, Solveig Haakonsen, beskriver årets musikk på den norske caseta´en som den beste som noensinne. Og hun vet hva hun snakker om etter mange års erfaring med nettopp Internasjonale dager:
– Underholdningen har vært en knallsuksess, sier hun og peker på at ikke bare Martine, men også de andre musikantene har gitt fantastisk gode bidrag. Flere av dem som besøkte den norske caseta´en hevdet at ingen av de 32 andre caseta´ene i år kunne vise til bedre underholdningstilbud enn det norske.
– Jeg har aldri tidligere sett så mange mennesker på den norske caseta´en, sier Solveig som også berømmer innsatsen til trubadur Kenneth Johansen, ”Kaspers orkester og Jonathan”, og sist, men ikke minst ”Aventura Bluesband”. Sammen sørget de for en bredde i underholdningen som har vært helt unik, jubler den norske festgeneralen.

 


Kveldsskiftet står på for å få inn penger i kassa. Det går til Cruz Roja, spanske Røde Kors. Foto: Arne Bjørndal

Men økonomisk…?
Den litt leie baksiden er at økonomisk ble trolig ikke årets ”Internasjonale dager” noen stor suksess. Selv om ikke alle inntekter og utgifter ved deadline for Det Norske Magasinet var klare, er det lite som tyder på noe stort overskudd, selv om omsetningen på den fem dager lange feria´en til tider var svært god.
Solveig Haakonsen mener at mye av den økonomiske krisen i Spania må ta en stor del av ansvaret for resultatet. Men det er heller ikke til å stikke under en stol at det har vært et tøft økonomisk løp å få dette arrangementet i havn, både når det gjelder underholdningen og tilbudet på mat og drikke på den norske caseta´en.
Ved den norske casetaen jobber alle gratis. Alt overskudd går rett til Røde Kors i Fuengirola(Cruz Roja) og for å hjelpe nødstilte familier og mennesker som nå har det tøft på grunn av finanskrisen. Røde Kors bruker pengene fra den norske caseta´en til matvareutdeling.

Nytt norsk initiativ?
For eventuelt å sikre ny norsk deltakelse ved neste års Internasjonale dager, har flere innenfor den norske kolonien på Costa del Sol allerede begynte å snakke om å gå bredt ut og invitere alle nordmenn til å sponse eller stille med garantibeløp foran neste års arrangement. Målet må være å få til like god underholdning som i år.
Det Norske Magasinet vil følge opp denne saken. Dersom noen allerede nå ønsker å bli med og støtte prosjektet, kan de ta kontakt med redaksjonen i Det Norske Magasinet som kan formidle videre kontakt.

Av Arne Bjørndal – arne@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet