Månedsmagasinet på Costa del Sol

Høstens utgave av den spanske kulturfesten på Den norske skolen Málaga, kunne i år by på flamenco-dans, ledet av den spanske danseren Laura Zaragoza Gomez.

Et dristig prosjekt, kanskje. For flamenco er ingen enkel øvelse, verken når det gjelder musikk, dans eller sang. Med bare én times øvelse på forhånd knyttet det seg derfor stor spenning til hvordan eleven på første – til og med fjerde klassetrinn ville klare utfordringen.
Utfra applausen å dømme, gikk det veldig bra. Og danseren Laura som selv har danset flamenco siden hun var fire år, smilte fra øre til øre.

Fast tradisjon
Skolen har lenge hatt som tradisjon å gjennomføre sin spanske kulturuke der elevene får nærkontakt med mange ulike sider av den enestående og rike spanske kulturarven.
Det handler bl.a. om språk, tradisjoner, kunst, mat og drikke.
Som avslutning på prosjektet blir det hvert år arrangert en egen fest der elevene viser fram resultatene fra prosjektet.

Sang og eventyr
På flere klassetrinn hadde elevene lært seg spanske sanger som ble framført foran alle foreldrene som hadde møtt fram i skolens fullsatte aula.
Elevene kåserte om San Juan-tradisjoner, om La Tomatine der festdeltakerne kaster tomater på hverandre og om Las Fallas-festen i Valencia.
5. – til og med 7. klasseelevene hadde selv oversatt eventyrene ”Rødhette og ulven”, ”Reve-enka”, ”De tre bukkene Bruse” og ”Sjuende far i huset” fra norsk til spansk og dramatisert dem.

Video på ungdomstrinnet
Elevene på ungdomstrinnet jobbet i grupper og hadde valgt seg ut spesielle ting de ville presentere ved hjelp av video. Det ble serverte en presentasjon av Málagas flotte katedral, av dukkehusmuseet i samme by og ikke minst en video om byens og Málaga-provinsens stolthet, fotballklubben Málaga CF og hjemmestadion ”La Rosaleda”.
Som avslutning på kulturfesten, inviterte skolens Foreldrearbeidsutvalg – FAU på spansk tapas, mens elevene sto for kakesalget.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.