Månedsmagasinet på Costa del Sol

Hei Christina
Jeg er en 18 år gammel gutt. Den siste tiden har jeg følt at jeg har dårlig ånde og at tannkjøttet blør. Når jeg våkner om morgenen har jag funnet blod på hodeputen som har kommet fra munnen. Hva har skjedd? Hva skal jeg gjøre?
Anonym

Hei!
Det høres ut som om du har fått ANUG. Det er en betennelse som bare tannlegen din kan hjelpe deg å få bukt med. Symptomene kan være:
Blødende tannkjøtt.
Smerta i tannkjøttet.
Tilbaketrekning av tannkjøttet mellom tennene.
Dårlig åndedrett.
Metallisk smak i munnen.
Overdreven produksjon av spytt.
Vansker med å prate og svelge.
Du kan også føle deg dårlig og ha feber.
Om du har noen av disse symptomene er det viktig å oppsøke tannlegen. Denne tilstanden kan ikke gå over av seg selv. Det kan bare bli verre og resulterer etter hvert i tannløsning.
ANUG skyldes en bakteriell infeksjon. Den er vanligere blant unge og personer med dårlig immunforsvar.
Behandlingen består først og fremst i å rengjøre munnen (fjerne tannstein og plakk), instruere pasienten om god tannhelseteknikk, munnskylling, smertestillende og antiinflammatorisk medisinering og eventuelt antibiotika.

Jeg hopper du fikk svar på dine spørsmål, at du innser alvoret og oppsøker en tannlege for behandling. Lykke til og pass på deg selv!
Masse hilsen tannlege Christina Radics

Av Christina Radics, Nordic Dental Centre

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.