Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spanias 10 beste naturist-strender

Etter at høysesongen nå er over, er det igjen nok av plass å boltre seg på langs de kilometerlange spanske strendene. Særlig for dem som aller helst vil bade og slikke sol uten tekstiler. Spanias største avis, El País, har kåret årets ti beste, spanske naturiststrender. De aller fleste av dem finner du langs Middelhavskysten.

Nr. 1: La Cala i Denia (Alicante)
På denne delen av kysten der de største koloniene av nordmenn i Spania finnes – litt nord for Alicante – ligger Spanias beste naturiststrand, litt bortgjemt i klippene. For å komme ned til stranden må man følge trappene ned til sjøen. Til gjengjeld er havet her blågrønt og tiltrekkende. Stranden ligger litt utsatt til for hurtigferjene som går over til Ibiza like ved. De kan lage bølger.

Nr. 2: Binigaus, Menorca
På nesten alle strendene som ligger litt tilbaketrukkent til på øya Menorca, praktiseres gjerne naturisme. Binigaus er alltid et flott sted å slippe badetøy, og fra stranden mellom klippene er det ideelt å nyte solnedgangen. Etter strandoppholdet er strandbaren Es Bruc et anbefalt sted for å nyte tapas før hjemturen, skriver fra El País.

Nr. 3: Illa Roja ved Begur (Girona)
En vakker strand mellom store klipper der naturister gjerne blander seg med ikke-naturister. I den ene ende av stranden ligger en attraktiv strandbar. Sanden er fin og lysebrun og vannet klart og stille. Stranden blir godt rengjort.

Nr. 4: Corinto, Sagunto (Valencia)
Rolig og avslappet stemning råder her. På denne store naturiststranden er det godt med plass. Et ideelt sted å slappe av og nyte livet. Stedet byr også på campingplassen Malva-Rosa med gode fasiliteter (www.malvacorinto.com).

Nr. 5: El Portús, Cartagena (Murcia)
Tre strender på rekke og rad – El Portús, Losa og Morena – utgjør til sammen en av de første naturiststrendene som åpnet i Spania (1980). Godt utbygd campingplass med restauranter, bungalower, leiligheter og bassenger. Fred og diskresjon overalt, melder El País (www.elportus.com).

Nr. 6: Calas del Barronal, Níjar, Almería
Vakkert område rett ved naturparken Cabo de Gata, rundt to timers kjøring østover fra Costa del Sol. Små, idylliske strender mellom klippeframspringene, sanddyner og nok av plass. Sterk begrensing av biltrafikken betyr at du må bruke beina for å finne fram til idyllen.

Nr. 7: Almayate, Vélez-Málaga, (Málaga)
Kjennetegnes av lange strender der den østligste delen er forbeholdt naturistene, så kommer en glidende overgang med både naturister og ikke-naturister før badetøyfolket overtar alt sammen. Godt utstyrt naturist campingplass (www.almanat.es) rett ovenfor stranden, to strandrestauranter på – én for naturister og én for folk flest. Fra stranden kan du gå hele veien til nærmeste by, Torre del Mar, en drøy kilometer unna.

Nr. 8: Muriola/La Cantera, Barrika (Biscaya)
Stranden ligger i Nord-Spania og ut mot Biscayabukten og Atlanterhavet, rett nord for storbyen Bilbao. Ren og vakker natur, mer frodig enn ved Middelhavskysten. Strendene her er svært godt vedlikeholdt. Naturiststranden har egen badevakt.
 

Nr. 9: Area Maior, Muros (A Coruña)
Godt kjent for sin hvite sand og blått hav. Stranden med sine monumentale sanddyner på opptil 14 meter, ligger i et område med flotte naturomgivelser med fjell, innsjøer, skog og et rikt dyreliv.
 

Nr. 10: Los Patos, La Orotava (Tenerife)
En frisk og ren naturiststrand med litt vanskelig tilgjengelighet. Sanden er svart etter lava og lett å brenne seg på når sola steiker. Husk strandsko! Et favorittsted for surfere og homofile, skriver El País.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.